Érvkészlet dékás szavazóknak

2021. március 6. 22:48
Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Lehetne akár óvatosabban is bánni a csúsztatásokkal.

„Kisokost tett közzé Gréczy Zsolt »a gyurcsányozás ellen«, 34 pontban ismertetve, mi minden volt sokkal-sokkal jobb a Szemlőhegyi Demokrata kormányzásának idején. Természetesen nincs ezzel semmi baj, láttunk már ennél cifrábbat is az interneten, de azért – ha már a Facebook álhírcenzorainak figyelmét elkerülte a kis összeállítás – mégse menjünk el mellette szó nélkül.

A tekintélyes politikus remek érvei között szerepel, hogy Gyurcsány idején »több gyermek született«, valamint »többen jártak egyetemre«. Ez egy kocsmai nagyotmondóversenyen természetesen simán megállná helyét, de itt mégiscsak egy »kisokos« című írásművel van dolgunk, ahol lehetne akár óvatosabban is bánni a csúsztatásokkal.

Németországban 1938-ban 1,35 millió gyermek született, míg 2019-ben csupán 778 ezer – a Gréczy-logika alapján Hitler majdnem kétszer olyan jó vezetője volt Németországnak, mint Merkel, sőt, egyenesen vissza kellene őt sírnunk.

Persze érthető, hogy egy dékás nem feltétlenül bolygatná a különféle számszerű statisztikákat és bonyolult összefüggéseket, mert megeshet, hogy rosszul jönne ki belőle, de ennek ellenére tény, hogy 2020-ban 99 000 húszéves fiatal élt Magyarországon, míg 2006-ban például 135 ezer. Bő egyharmaddal több fiatallal azért nem annyira bonyolult magasabb születésszámot és több egyetemistát produkálni, valljuk be – vagy ha a demográfiai csökkenés közepette is ragaszkodunk az egyetemisták létszámának konstans növeléséhez, akkor ne csodálkozzunk, ha csatornánk eldugulása esetén sehonnan nem tudunk leakasztani egy szakit, aki megoldja a problémát. A diplomás szabad bölcsész ugyanis ez ügyben nem fog tudni segíteni, sajnos.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés