Németh Gábor: Reménykeltő, hogy a Fővárosi Törvényszék jogszerűnek találta az SZFE kérelmét

2021. március 3. 8:35
Az író szerint nem világos, hogy a következmények hogyan lennének visszafordíthatók.

„Reménykeltő, hogy a Fővárosi Törvényszék jogszerűnek találta az SZFE kérelmét, amely a modellváltást megalapozó szabályozással kapcsolatban emelt alkotmányossági kifogásokat” – mondta Németh Gábor író a Keljfeljancsi című műsorban, tudósított a 168 Óra.

Németh Gábor író, forgatókönyvíró, a Free SZFE mozgalom aktivistája úgy látja, a fővárosi törvényszék mostani döntése felgyorsítja az alkotmánybírósági eljárást. Németh Gábor kitért arra, hogy az elmúlt időszak szerinte sok nehezen rehabilitálható döntést is hozott: az egyetem Vas utcai épületét visszaadták a református egyháznak, a Vas utca 2/c-t már fizikailag is leválasztották, felmondott legutóbb 26 oktató, nem is beszélve a korábban felmondottakról. Az nem világos, hogy ezek a következmények hogyan lennének visszafordíthatók, mondta.

Az egyetemi oktató azt is kifejtette, az Alkotmánybíróság összetételére tekintettel a hétköznapjaikat nem a múlt pénteki fővárosi törvényszéki döntés reménykeltő következményei szerint szervezik. „Nem számolhatunk azzal, hogy megnyerjük ezt az ügyet, úgyhogy próbáljuk, keresni a helyünket, és kiépítjük azokat a formákat, amelyek között folytatni tudjuk az oktatást” – mondta Németh Gábor.

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés