Trump visszavág a republikánus elitnek

2021. február 17. 7:29
A volt elnöknek úgy néz ki nincs szüksége a Twitterre az odamondásokhoz.

Donald Trump kedden tett közzé egy nyilatkozatot, amelyben a Republikánus Párt főemberét, Mitch McConellt állította pellengére. A volt elnök nem hazudtolta meg magát sőt, a Kentucky állambeli szenátor ellen erősebb szavakat használt, mint amelyeket a demokratákkal szemben szokott.

„Zord, fanyar, mosolytalan politikai káder”

Trump McConnellt többek között „zord, fanyar, mosolytalan politikai kádernek” nevezte, akinek a vezetése alatt a Republikánus Párt „sosem lesz sem megbecsült, sem erős” szervezet. Mint írta, McConnellt a demokraták úgy verik át, mint annak a rendje, továbbá őt tette felelőssé a georgai szenátusi vereségért is.

A volt elnök szerint a republikánusok azért is veszítették el Georgia államot, mert a felelős politikusok nem tartották fenn a választások integritását. Véleménye szerint ugyanis sok georgiai republikánus azért szavazott a demokrata szenátorjelöltre, vagy nem szavazott egyáltalán, mert elegük lett többek között a kormányzójukból, aki nem tett meg mindent a 2020-as elnökválasztásokkor a választás tisztaságának fenntartásáért.

A közlemény azonban nem merült ki puszta vádaskodásban.

A volt elnök ugyanis fogadalmat tett, hogy támogatni fogja McConnell minden ellenfelét ott, ahol az „szükséges és helyénvaló.”

Mint ismeretes, Mitch McConnell ugyan Trump felmentésére szavazott a második közjogi eljárás során, de mint mondta: ő a szavazatával az Alkotmányt védte, nem Trumpot. Emellett azt is állította, hogy Trumpé a felelősség a Január 6-án történt, halálos áldozatokkal járó kapitóliumi zavargásokért.

Kép forrása: AFP, Saul Loeb, Mandel Ngan

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vérnyugodtan elmaradhat, bozgor!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés