A járvány elleni küzdelem erősítését és gazdasági reformokat ígért az új olasz kormányfő

2021. február 17. 12:05
Mario Draghi halaszthatatlannak nevezte az adórendszer és a közigazgatás teljes körű reformját.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem erősítését, a vakcinázás felgyorsítását és radikális gazdasági reformokat ígért az új olasz miniszterelnök szerdán a parlamentben kormányának programját ismertetve.

Mario Draghi kijelentette, „az egészségügyi és gazdasági vészhelyzetben szenvedő” ország azt várja, hogy a kormány minden tőle telhetőt tegyen meg az újraindulás érdekében „a legkisebb időveszteség és tétovázás nélkül”. Rendkívüli kihívásnak nevezte, hogy kormányának egyszerre kell kezelnie a járványhelyzetet és a gazdaság talpra állításához szükséges reformokat. Úgy vélte, nem lehet minden gazdasági ágazatot ugyanolyan mértékben segíteni, „egyeseket védeni kell, mások radikális változásra szorulnak”. Halaszthatatlannak nevezte az adórendszer és a közigazgatás teljes körű reformját.

Mario Draghi szerdán a felsőházban, a szenátusban kér bizalmat kormányának. A frakciók válaszadása és az ülésterem fertőtlenítése miatt a szavazás este tíz óra körül várható.

(MTI)

(Fotó: Mario Draghi új olasz miniszterelnök megtartja a 67. olasz kormány első ülését Rómában 2021. február 13-án.MTI/AP/Andrew Medichini)

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés