Akár két százalékpontos különbség is lehet a Fidesz-KDNP és a baloldali közös lista között

2020. december 19. 14:37
A Nézőpont Intézet szerint szoros a verseny a kormánypárt és az ellenzék között.

42% szimpatizál a kormányoldallal, 40% pedig az ellenzékkel - derül ki a Nézőpont intézet friss felméréséből. A Nézőpont Intézet emellett 1-3%-ot számított a Kétfarkú Kutyapártnak, 2%-ot a Mi Hazánk Mozgalomnak és 1%-ot a Szanyi-féle ISZOMM-nak. A felmérésből az is kiderül, hogy 6%-a a választóknak egyelőre beazonosíthatatlan pártpreferenciájú. Az intézet országosan reprezentatív, az uniós vétót követően készült közvélemény kutatásából az is kiderül, hogy a Fidesz-KDNP támogatói aktívabbak, mint a baloldali szavazók. Megállapításuk szerint ha most lenne választás, a kormánypártok 51%-ot, míg az ellenzéki közös lista 43%-ot kapna.

Összesen 328 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rossz látni, hogy a szavazók mintegy fele teljesen nihilista. De, maradjon ez az arány 2022-ben, és nem lesz gond!

Pontosan.
Egészen elképesztő a kontraszt. És ugye emellett a Zorbán még LOPIK is...

Elgondolkoztam. És igazat adok neked. Remélem, lesz némi váltás a kommunikációban.

Nem számoltak azzal, hány itt élő külföldi, nem magyar állampolgár kapott lakcímkártyát és szavazati jogot. Ennek az eszement EU-s jogszabálynak köszönheti a győzelmet Karácsony.

Milyen jó helyzetjelentés.

Én nem azért olvasók ellenzéki oldalakat, mert érdekesek, hanem azért, hogy tudjam, hogyan csúsztatnak, hazudnak.
Azzal egyetértek, hogy a kormánypárti olvasók sokkal tajekozottabbak, míg az ellenzékiek egysíkúak.

Azért már elég hosszú ideje kormányoz a Fidesz ahhoz, hogy belássa, a választások menetére egyre kevésbé az adott kormányzati teljesítmény gyakorolja a döntő befolyást. Lehet oldalakat megtöltően sorolni a kormány tényleges és elismerésre méltó eredményeit, ma az embereket, különösen az ellenzéki térfélen szinte kizárólag az érzelmi motivációk mozgatják meg, viszik el a szavazófülkébe, s voksolnak Orbán Viktor ellen.

Az ellenzék, profi és a társadalom minden szegmensét tüzelni képes médiája sikeresen állt be a balliberális értelmiség szülte, a tűz és a víz koalíciójára alapozott stratégia mögé.

Itt már nem a tényekről, a valóságról szól a történet, hanem az indulatok napi szításáról, az Orbán, a Fidesz ellenes érzések, gyűlölet gerjesztéséről, konstans ébren tartásáról. S ez, el kell ismerni, sikeresen működik. S vele szemben egy, a média terén meztelen, a bokszkesztyűt felvenni képtelen kormányt, Fideszt látunk.

Lehet itt azt mondani, hogy ráér még a Fidesz, hol van még az a híd, amelyen 22-ben át kell mennie. De a balliberális ellenfél-ellenség harcmodora most a Fidesztől, a kormánytól is mást, többet várna el. S maguk a konzervatív szavazók sem értik a Fidesz, lábhoz tett fegyver melletti irányvonalát.

Az ellenzéki pártok, médiájuk a társadalom minden, a Fidesz megbuktatásához támaszt nyújtható szegmensét megtalálták, ott vannak az utcán, az emberek között, s a média révén kitöltik tömegek gondolkodó kapacitását. Az ellenzék pártjai, vezetői, intellektusuk, külföldi érdekcsoportok kijárói státusza okán egy normálisan gondolkodó ember számára vállalhatatlanok. De látni kell, ez sem készteti gondolkodásra a balliberális szavazókat.

Permanens háború folyik, amiben egy profi, jól képzett és jól fizetett ellenzéki média harcol az első vonalban. S fakarddal velük szemben a kormányzati média.

A Karc FM, Paláver nevű műsorába nem tudják bekapcsolni a betelefonálót, a műsorvezetők fogják a fejüket, arról nem beszélve, hogy nincs országos lefedettségük, a hírek közben idegesítő gépzaj hallható - már régen leszoktam róluk - , a műsorvezetők politikai panorámája meg sem közelíti a Klubrádiót.

Aki legyint az ilyen felmérésekre, az nem érzékeli a veszélyt, de sajnos a Fidesz sem.

Szomorú az utolsó mondatod,

Majd a választók döntenek, hogy ki a szimpatikus. Szóval kár a dumáért.

Törzshallgatója vagyok a Klubrádiónak, javasolom, hogy időnként hallgass bele. Nincs olyan tematikus műsor, még környezetvédelmi sem, amiben ne szítanák a gyűlöletet Orbán, a kormány ellen. Sokkal profibb módon, mint a kormányoldali média teszi ezt.

Mindezt sajnálom, a rádiónak műsorai színvonalával, intellektusával kellene elsősorban kiemelkednie, mert ehhez adott lenne a szellemi kapacitás.

Szóval nézz körül tárgyilagosan, az ellenzéki médiát gyűlöletkeltésben ma a kormányoldali nem képes meghaladni.

S rosszul látod az alattvalói kérdést is. Baráti körömben több baloldali is található, s elmondhatom, hogy gondolkodó emberek. Velem együtt Ők sem akarnak Budapestből Párizst, Londont, Berlint, Nizzát, de folytathatnám. S ha tájékozott vagy, akkor érted, hogy miről beszélek.

Többségük családos ember, s nem szeretnék, ha a gyermekeik fejéről a bevándorlók levernék a kipát, ha egy Gyurcsány kabinet felelőse nem kérné fel a magyar zsidókat arra, hogy az utcán ne viseljék azt - ugye ismered a berlini esetet -, s nehezen barátkoznának meg azzal, hogy Ők, családjuk azért dolgozzon szorgalmasan, hogy a bevándorlóknak adjon egy esetleges balliberális kormány lakást, munkát, szavazati joggal bíró állampolgárságot, egészségügyi ellátást - ugye képben vagy a brüsszeli terveket illetően -, s bizony sokan értékeljük úgy, hogy Magyarország ma Európa azon kevés országainak egyike, ahol mindenki, a zsidóság is a legnagyobb bizonságban érezheti magát, s nincs anarchia sem. S képzelt ezen gondolkodó értelmiségiek sorában van aki a Fideszre szavazott, s 22-ben is ezt tervezi, a normalitást tekintve elsődlegesnek, s nem érzik magukat alattvalónak, én sem, s a többség sem.

Nézz körül abban a szellemi, morális, politikai káoszban, érték nélküli világban, amit ma az ellenzék egésze képvisel, kizárólag a hatalomvágytól vezérelve. Holott a hatalom gyakorlására eddigi teljesítményeik alapján teljesen alkalmatlanok.

Nem vagyok fileo, nem szeretem Orbán Viktort, de attól még a legalkalmasabb politikusnak tartom az ország vezetésére, Ő nyújthat garanciát a hosszú távú, nyugodt építkezésre, a létfontosságú biztonságra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés