Deutsch Tamás: Történelmi sikert ért el Magyarország az uniós költségvetés elfogadásával

2020. december 15. 19:25
„Győzött Magyarország, győzött a lengyel-magyar együttműködés, és győzelmet aratott egész Európa” – fogalmazott a Fidesz EP-képvieselője.

Történelmi sikert ért el Magyarország a hétéves uniós költségvetés és a hozzá kapocslódó helyreállítási alapról szóló tárgyalásokon és azok elfogadásával – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Brüsszelben, magyar újságíróknak nyilatkozva kedden.

„Győzött Magyarország,

győzött a lengyel-magyar együttműködés,

és győzelmet aratott egész Európa” – fogalmazott Deutsch.

Az Európai Tanács múlt heti csúcsértekezletén született megállapodás, és a keretköltségvetést megerősítő európai parlamenti döntésnek köszönhetően Magyarország megvédte a magyaroknak járó európai uniós pénzügyi forrásokat. A megállapodás emellett megerősítette azt is, hogy semmilyen politikai feltételt nem lehet fűzni a magyaroknak uniós szerződések alapján járó finanszírozás kiosztásához és felhasználásához – közölte. 

„A megállapodással megvédtük Magyarország szuverenitását. Jogát arra, hogy minden olyan kérdésben, amely nemzeti hatáskörbe tartozik, saját maga dönthessen. Nem lehet egyetlen egy olyan ideológiai, vagy politikai kérdés sem, amiben bárki ránk erőltetheti az akaratát. Saját sorsunkról magunk dönthetünk. A bevándorlás kérdésében, hogy kikkel akarunk együtt élni, vagy akár a családügyre vonatkozó jogi szabályozást illetően” – fogalmazott.

A megállapodással Magyarország megvédte a magyarok becsületét is, ugyanis „nem lehet semmilyen új jogi norma alapján vádaskodni minden alap nélkül”. Nem lehet, hogy a baloldal által megfogalmazott politikai vádaskodás visszaköszönjön az uniós intézményekben – húzta alá.

Ezzel összefüggésben kijelentette: a magyarországi baloldal a költségvetési tárgyalások folyamán minden energiáját mozgósítva azon dolgozott, miként tud ártani Magyarországnak. Azon dolgozott, hogy elvegye, csökkentse a támogatásokat, hogy Magyarország kárán önmaga számára politikai előnyt szerezzen a 2022-es magyar parlamenti választásokat megelőzően – mondta.

Kiemelte továbbá: a megállapodás megóvta az Európai Unió egységét az által, hogy az unió jövőjét meghatározó kérdésekben továbbra is csak egyhangúsággal lehet döntést hozni. A megállapodás megerősítésével Közép-Európa a fontos megoldások kialakításában meghatározó befolyásra tett szert – tette hozzá Deutsch Tamás.

(MTI)

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos Deutsch Tamásnak csak akkor lesz igaza, ha a magyar-lengyel kormány nyer az EUB perben.
Amennyiben az EP nyer, várható a revans.

A magyar háztartások egy főre eső fogyasztása az uniós átlag 62-63 százalékánál állt 2008-2010-ben.

Jelenleg a sorrend

,,Tíz ország, Luxemburg, Írország, Hollandia, Dánia, Ausztria, Németország, Svédország, Belgium, Finnország és Franciaország egy főre jutó GDP-je haladta meg az uniós átlagot tavaly. A középmezőnybe, a 70 és 100 százalék közötti kategóriába került Málta, Olaszország, Csehország, Spanyolország, Ciprus, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Portugália, Szlovákia, Magyarország és Lengyelország. A maradék öt országban, Lettországban, Romániában, Görögországban, Horvátországban és Bulgáriában 70 százalék alatt volt a mutató.,,
https://infostart.hu/gazdasag/..

Az uniós statisztikai adat nem veszi figyelembe, hogy a fogyasztás forrásában milyen arányt képvisel a saját jövedelem és hitel.
Magyarországon 2007-2010 közötti időszakban sokkal nagyobb volt a lakóssági hitel, mint 2017-2020 időszakában.

Pedig Tomika már nagyon lement kutyába:

"...„Szeretném megismételni a bocsánatkérést Manfred felé és a többi kollégám felé. Nem állt szándékomban megbántani senkit, sem a frakcióvezetőt, sem a frakció többi tagját, sem a pártcsaládunkat általánosságban...”
De rajta már lehet ez sem segít, miután "a kérdés mégis napirenden maradt a pártban, mert sokaknak ez volt az utolsó csepp az egyébként is keserű pohárban."

Az EU-költségvetés elfogadása a magyarok sikere is, nem kismértékben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés