A kormány nem megoldani akarja az idősgondozási válságot, hanem a szőnyeg alá söpörni

2020. december 3. 16:20

Ungár Péter
MTI-OS
Hende Csaba sem a szombathelyi embereket, sem a beteg hozzátartozóiról gondoskodni próbálókat nem képviseli.

„A Törvényalkotási bizottság a mai ülésén elutasította az ápolási díj emeléséről szóló határozati javaslat tárgysorozatba vételét: azaz a kormánytöbbség még csak tárgyalni sem hajlandó arról, hogy az idős családtagjaikat otthonukban ápoló emberek legalább a minimálbérnek megfelelő támogatást kapjanak. A mai döntés újra egyértelművé tette, hogy a kormány nem megoldani akarja az idősgondozási válságot, hanem a szőnyeg alá söpörni.

Az emberek nagy része ma azért ápolja otthon idős hozzátartozóit, mert a bentlakásos intézményekben egyszerűen nincs hely: azaz állami feladatot vállalnak át, olyan munkát végeznek, amit a befizetett adó fejében az állam dolga lenne. A kormány ennek ellenére nem akarja megadni nekik a minimális anyagi támogatást sem, ráadásul a mai nap tanulsága szerint még csak arra se hajlandó, hogy egyáltalán foglalkozzon a problémával az Országgyűlés.

Külön elkeserítő, hogy a javaslatot elutasító bizottság elnöke Hende Csaba: így már tudjuk, hogy Hende sem a szombathelyi embereket, sem a beteg hozzátartozóiról gondoskodni próbálókat nem képviseli az Országgyűlésben.”

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem igazán értem, miért állami feladat az idős gondozás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés