Boris Johnson megválaszolta a kérdést, mely szerint a Mikulást akadályozza-e a koronavírus?

2020. november 28. 7:58
A brit miniszterelnök megválaszolta a nyolcéves Monti kérdését, miután ő komolyan aggódott a Mikulás egészségével és a Karácsony járványügyi előírásaival kapcsolatban.

Levélben válaszolt Boris Johnson brit miniszterelnök egy aggódó gyermek levelére. A nyolcéves Monti komoly aggodalmat tanúsított a Karácsony járványügyi előírásaival és a Mikulás egészségének fenntartásával kapcsolatban. A britanniai gyermek felajánlotta, hogy kézfertőtlenítőt is kitesz – amennyiben szükséges – a Mikulás számára. Monti nyomatékosan kérte, hogy a miniszterelnök és a tudósok erről a kiemelt jelentőségű problémáról is beszéljenek.

A miniszterelnök Twitter fiókján osztotta meg Monti és az ő válaszlevelét. Mint fogalmazott tweetjében, nem a nyolcáves gyermek levele volt az egyetlen, mely hasonló kérdésekkel fordult a Downing Street 10-i hivatalhoz. A miniszterelnök, hogy megnyugtasson minden, a Karácsony és a Mikulás miatt aggódó gyermeket, válaszlevelet is megfogalmazott, melyben kiemelte, felhívta már a Mikulást az Északi-sarkon, aki megerősítette: idén is készen áll az ajándékok kézbesítésére, rénszarvasai pedig izgatottabbak mint valaha. Johnson válaszlevelében kiemelte, a főorvossal is egyeztetett, aki megnyugtatta, amennyiben a Mikulás idén is a megszokott, felelősségteljes viselkedését tanúsítja, nincsen félnivalója a vírustól. A miniszterelnök levelében a gyermekeket is megkérte, hogy használják gyakran a kézfertőtlenítőket és viselkedjenek ők maguk is felelősségteljesen a Karácsony és a többi ember egészsége érdekében.

 

Fotó: Theresa May volt (jobbra) és Boris Johnson jelenlegi brit miniszterelnök viaszszobra karácsonyi pulóverbe öltöztetve a Madame Tussauds londoni panoptikumában 2017. december 13-án. (MTI/ EPA/ Andy Rain)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés