Pálinkás József nem zárkózik el az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségtől

2020. október 15. 13:53
A volt MTA-elnök szívesen lenne miniszterelnök, ez rajta nem fog múlni – mondta el a 24.hu-nak adott interjúban. Frissítés: Tévesen közöltük az Új Világ Néppárt alapítóinak névsorát, tekintettel arra, hogy Stelli-Kis Sándor alapító nevét Stelli Kiss Istvánként tüntettük fel, amely azonban nem felel meg a valóságnak.

Tévesen közöltük az Új Világ Néppárt alapítóinak névsorát, tekintettel arra, hogy Stelli-Kis Sándor alapító nevét Stelli Kiss Istvánként tüntettük fel, amely azonban nem felel meg a valóságnak.

Ahogy a napokban mi is megírtuk, Új Világ Néppárt néven új pártot alapít Pálinkás József. Az MTA korábbi elnöke, aki az első Fidesz-kormány államtitkára is volt a 24.hu-nak adott interjújában már több részletet is közölt az Új Világ Néppárttal kapcsolatban. „A párt széles politikusi spektrumot fed le, az alapítók között találni volt politikust mindkét oldalról. Elsők között említem a volt SZDSZ-es külpolitikus Szent-Iványi Istvánt, Lantos Gabriella egészségközgazdászt és a volt LMP-s Ábrahám Júliát. Nem konzervatív pártot alapítottunk, hanem egy pragmatikus, szélsőségektől mentes néppártot, mely képes együttműködni mindazokkal, akik elfogadják a mi hamarosan nyilvánosságra kerülő, rendkívül szigorú etikai kódexünket” – mondta el.

Az eddigi tagságot tovább részletezve kifejtette, hogy jelenleg tizenketten vannak. A fentebb említett négy néven túl Fekete László, Stelli-Kis Sándor, a volt MDNP-s Radnai Ferenc, Horváth Tamás író, Reichelt János publicista, a volt KDNP-s Sós Károly, Szládek István vállalkozó és Borsi Endre is tagja az Új Világ Néppártnak. Pálinkás arra a kérdésre, hogy szívesen lenne-e az ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy reagált: „amennyiben más pártok is támogatják a személyemet, nem zárkózom el”. 

Tévesen közöltük az Új Világ Néppárt alapítóinak névsorát, tekintettel arra, hogy Stelli-Kis Sándor alapító nevét Stelli Kiss Istvánként tüntettük fel, amely azonban nem felel meg a valóságnak.

Cikkünket 2020. október 16-án, 16:00-kor frissítettük.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pálinkás for President, Falus for President, Vödör for President!

,,Nem konzervatív pártot alapítottunk, hanem egy pragmatikus, szélsőségektől mentes néppártot,,

Na ja!
Néppárti lesz a liberális köpönyeg. A pártjuk lesz a MOMENTUM-os nagyszűlők gyülekezete, ahogy ezt a 444 is írja. https://444.hu/tag/lantos-gabr..

Vajon hogyan értékelhető az a személy, aki ,,1991-ben lépett be a Magyar Demokrata Fórumba, majd az 1996-os pártszakadást követően a Magyar Demokrata Néppárt alapító tagja lett. 1998-ban kilépett a pártból, majd egy évre rá belépett a Fideszbe.,,

Az biztos, hogy használt autót nem vennék tőle, de még újat sem.

,,Pálinkás József így összeroppant a gerince?,,

,,1991-ben lépett be a Magyar Demokrata Fórumba, majd az 1996-os pártszakadást követően a Magyar Demokrata Néppárt alapító tagja lett. 1998-ban kilépett a pártból, majd egy évre rá belépett a Fideszbe.,,

Szerinted mi lehet a válasz?

Az új párt régi jelmondattal.

Tudjuk, merjük, tesszük.

Szent-Iványi István lesz a hegedűs.

Figyeltem.
Most pedig te is figyelj.

Nem győztél meg, így nem változtatom meg a véleményem. Így értelmetlennek tartom e témában a vitát. Egy biztos az én és ismerőseim szavazatára nem számíthatnak.

És a Gyurcsányi szakdogaja?

:)))))))))))))))))))

Mindenki azt képzeli magáról, hogy el tud egy országot vezetni.
Olvasom itt pár tanulatlan, aluliskolázott ellenzéki commentelőtől, hogy Orbán még életében nem dolgozott. Persze, mert egy országot elvezetni nem munka, mi?
De, ha nekik annyit kellene, mint Orbánnak egy nap után bedobnák a törölközőt.

Olyasmi, meg NT a centrum volt.
Ez az ember sokszor tényleg kifejezetten kocsmai stílussal rendelkezik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában