Nézze meg videón, ahogy egy taxis megment egy belarusz tüntetőt a kommandósok elől

2020. szeptember 26. 10:47
Halált megvető bátorsággal mentett meg egy minszki taxis egy fiatal tüntetőt, akit éppen a kommandósok üldöztek.

A DW orosz nyelvű oldalán tett közzé csütörtökön egy videót, melyen egy minszki rendszerellenes tüntető nem hétköznapi megmenekülése látható. A felvételen a fiatal tüntetőt több kommandós is üldözi, amikor is ő bepattan egy taxiba. A taxisofőr ezt követően váratlan és hősies módon gázt ad, lehagyva a fiatalt üldöző biztonsági erő embereit. A fehérorosz rendvédelmi és biztonsági erők bevett gyakorlata, hogy a tüntetőket a demonstrációt követően este vagy éjszaka a saját lakásuknál lepik meg, majd szállítják be a hatóságokhoz. A fiatal tüntető is vélhetően ennek a gyakorlatnak lett volna az áldozata.

A DW szerint a közösségi hálózaton azóta már rendkívüli mennyiségű öt csillagos értékelést kapott a sofőr, de volt olyan is, aki ingyenes autószerelést ajánlott fel neki, sőt, van aki már bejelentette őt szeretné látni az „új rendszerben” közlekedési miniszterként.

Fotó: Facebook

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsányi már feljelentette a taxist is, mer' szihikaibűnsegéd a műveletiterületen.

Mondjuk úgy, hogy szkeptikusak vagyunk abban, hogy a tüntetők képesek volnának jobb világot hozni oda, lásd Ukrajna. Ettől még se a srácnak, se a taxisnak nem kívánunk egy alapos verést.

B+, lassan ideje észrevenned, hogy a "demokráciaexport" egy csomó régióban nem működik. Nincs rá piac. Belorusszia vastagon ilyen régiónak tűnik. Várjuk, hogy mi történik. Te nem? Beavatkoznál? Mert ha csak szájkaratét folytatsz, hogy "hajrá hős ellenállók", az ugyanaz, amit velünk csinált Amerika '56-ban.

Hát, tudod a történelem... A kereszténység nyugaton meghonosodott formái, a katolicizmus és a protestantizmus szemben az ortodoxiával vagy éppen az iszlámmal, az számít. Értem, hogy most dolgoztok a megsemmisítésén, de még mindig azért.

Nyilván, minden irányzatot azok járatják le, akik hordozzák. Ez már csak így van. Ha egytől egyig kifogástalan gentlemanok volnánk, járnál templomba?

Elvárásokkal tele a padlás. Én is elvárok ezt-azt, oszt mégse. Szokni kell.

Na jó, ha elemi sztorikra egyszerűsítjük a dolgot, nyilván nem a kommandósokkal szimpatizálok pl. a felvételen, és szívből kívánom, hogy a felvétel hősei hosszú távon is ússzák meg.

De attól még úgy gondolom, hogy amikor ezek az elemi történések országos történéssé állnak össze, akkor nem a demokrácia születése zajlik.

Részemről megfelel, amit Orbán és Szijjártó mondott: a kérdésben a lengyelek mögött állunk.

Tudsz olyan országot megnevezni, amely pusztán a lakosság óhajára (ha volt neki ilyen) demokráciává változott? Én olyan történeteket ismerek, ahol régi, évszázados jogállamokban kiterjesztették a szavazójogot általános választójoggá. Mire ez megtörtént, a lakosság már nemzedékek óta jogállami keretek között élt, függetlenül attól, hogy választott-e vagy sem. Na, ezt hiányolom Belorussziában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés