TGM: Érthetetlen, miért nem léptették még vissza Bírót

2020. augusztus 27. 19:03
„Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni” – fogalmazott Tamás Gáspár Miklós.

„A baloldalon is egyre többen határolódnak el a korábban rasszista és antiszemita kijelentéseket tevő jobbikos Bíró Lászlótól” – írja a Magyar Nemzet. A portálnak nyilatkozva például Tamás Gáspár Miklós filozófus is bírálta a korábban rasszista kiejelntéseket tevő jelöltet: „Azt reméltem, hogy miután a Jobbik technikai okokból nem jelölheti Bíró Lászlót az időközin, a többi ellenzéki párt kihasználja ezt az alkalmat, és visszalépteti őt.

Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig; tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik” – fogalmazott a filozófus.

Hozzétette:

„Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni.

Evidenciának kellene lennie, hogy olyasvalaki ne lehessen képviselő a magyar Országgyűlésben és ne lehessen része a magyar politikának, aki éveken keresztül olyan meggyőződésben élt, mint Bíró László” – fejtette ki Tamás Gáspár Miklós.

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás Bíró Lászlót indítja jelöltként. Ahogy arról beszámoltunk, Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz, aki helyi információink szerint már össze is gyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlások több mint ötszörösét.

Címlapkép: Földházi Árpád

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Jobbik mindig tele volt ilyen turha alakokkal. Kitűnően le fogják smirglizni egymás szavazóit a DK-val.

Hajrá Zsófi! A cigányságnak ott a helye a parlamentben, értékhordozó emberek, történelmi esély adódik a cigányság felemelésére, a magyar-cigány, cigány -magyar együttélés javítására. A balliberálisok a cigányság ellen egy nácit indítanak, ez önmagáért beszél.

A DK-MSZP-PM-LMP-Momentum számára a cigányság csak egy megvásárolható, a többségi társadalom ellen aljas politikai célokra mozgósítható tömeget képvisel. valamennyien utálják, gyűlölik a cigány honfitársainkat.

Gazsi, most ideje volt, hogy megszólalj.

"tűrhetetlen" - LOL

De hát beállt az összes párt es pártocska az operett-náci mögé. Szépen fegyelmezetten leszavaztok rá, oszt jó napot. Tökéletesen reprezentálja ez a jelölt a moslékkoalíciót.

Ja, hogy te nem ironizálsz.

X

TGM nem a Te szellemi színvonaladon állókhoz beszél.....nem a DK, MSZP talpasaihoz, hanem a zsidó értelmiséghez.

Ennyi.

Annak idején a 2006-os kampányban forgatott a HírTv egy MSZP-s eseményen... két idős nő arról értekezett, hogy azért szavaznak a Gyurcsányra, mert az nem cigány, mint az Orbán...

TGM-nem most igaza van, s az érvelése támadhatatlan. Az ellenzék pedig most akaratlanul is lerántja saját magáról a leplet: eltűri azt, amiről állandóan állítja, hogy nem tűri el.

Érthetetlen, hogy miért nem tették meg eddig: tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik

Nem elég antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekinteni magát, annak is kell látszani.
A történet pedig azt bizonyítja, hogy a baloldal egy része nem demokrata és nem antirasszista.

Ugyancsak nem demokrata az, aki azzal kampányol, hogy a választók ne éljenek az alkotmányos jogukkal.
Netán TGM attól fél, hogy kiderülne a baloldal 30 százaléka rasszista, antiszemita?

Egyébként baloldali pártnak is van másik jelöltje.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés