A maszk-szkeptikusok pont olyanok, mint a „bunkó BMW-sek”: „Az én kasztnim erős, a tied pedig nem érdekel!”

2020. augusztus 26. 21:09

Jámbor-Miniska Zsejke
Képmás
A lényeg, hogy ők „okosabbak, mint a covidióták, akik bedőlnek a sajtónak. és nem látják, mennyire kreált dolog ez a pandémia-összeesküvés!”

„»Akkor itt most átmegyünk, jó?« – tette fel a költői kérdést egy ismerősöm, miközben elindult az út túloldalára az autóúton keresztül. Mire tisztázhattuk volna, hogy nem fogok azért átszaladni a négysávoson, hogy harminc másodperccel előbb érjek a cukrászdába, már az út túlsó oldaláról integetett, miközben valami olyasmit kiabált, hogy »Gyere már!« Én viszont megvártam, amíg zöldre vált a lámpa, és akkor komótosan átkeltem a zebrán.

...

Tényleg létezik olyan, hogy »bunkó BMW-s?«

Tavaly összesen több mint tízezer autóbaleset történt, 287 esetben halálos, 2776 esetben súlyos kimenetelű volt a karambol, 7802 esetben pedig könnyebb sérülést szenvedtek az érintettek – írja a Pénzcentrum. A közelmúltban készült átfogó felmérés szerint bár az Opelek karamboloztak tavaly a legtöbbször hazánkban, arányaiban mégis a BMW-kel történt a legtöbb baleset. Sokakban él az a városi legenda, hogy a három nagy német autómárka, az Audi, a Mercedes és a BMW tulajdonosai »bunkók«, ami erős általánosítás, ugyanakkor egy friss kutatás kimutatta, hogy nem teljesen alaptalan a közhely.

...

Ez a történet jutott eszembe, miközben próbáltam tartani a távolságot egy fiatal sráctól a szupermarketben, aki úgy gondolta, hogy a maszkviselés rá nem vonatkozik. Bátran összefogdosta az almákat, válogatta a joghurtot, beleszuszogott a néni fülébe a kasszánál, és idegesen toporgott, hogy nem halad a sor.

Pontosan úgy viselkedett, mint azok a sofőrök, akik úgy vezetnek nagy autókat, hogy nem tartják be a KRESZ-t, mert bíznak magukban és a kocsijukban: erős a kasztni, jó a gép, húznak a lovak – a szembejövő pedig kit érdekel?

Nem törődnek mások egészségével, és nem foglalkoznak azzal a ténnyel, hogy a COVID-19-fertőzés gyógyultjai közül is sokan szenvednek hosszan tartó károsodást: a legfrissebb kutatások szerint a felépültek 20-25 százalékánál krónikus fáradtság-szindróma alakul ki, és sokan küzdenek poszttraumás stresszszindrómával is. Sokszor láthatunk a tömegközlekedésben, boltokban olyan embereket, akik technikailag viselik a maszkot, csak éppenséggel kilóg az orruk, vagy „tokatakarónak” használják azt, ami így annyit ér, mint kutya fenekén a szájkosár!

A lényeg, hogy ők »okosabbak, mint a covidióták, akik bedőlnek a sajtónak. és nem látják, mennyire kreált dolog ez a pandémia-összeesküvés! Úgy érzik, hogy rájuk nem vonatkoznak a szabályok, és ezért semmi sem különbözteti meg őket azoktól a felelőtlen sofőröktől, akik a KRESZ-t figyelmen kívül hagyva okoznak baleseteket! Amellett, hogy érdemes lenne tudatosítaniuk magukban, hogy sokak életét tehetik tönkre felelőtlenségükkel, nem árt, ha azt is az eszükbe vésik, hogy hiába ellenállóbbak a jó kasztnik a fizika törvényeivel szemben, még a legjobb autók is bármikor összetörhetnek!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viselem a nyamvadt maszkotokat kedves Zselje, még az orromra is felhúzom, bár rohadt egy valami, különösen szemüvegeseknek, mert bepárásodik a lencse tőle. Az autósokkal kapcsolatban igazad van, noha nem csak a drága, erős autók vezetői viselkednek őrültként az utakon. És a hasonlat sem helytálló, mert nem csak a viruló egészségű emberek szegik meg a maszkviselési szabályokat, ahogy a hisztéria idején is a legveszélyeztetettebbnek számító idős emberek voltak a legfegyelmezetlenebbek.

Az viszont tényleg igaz, hogy "a covidióták, ... bedőlnek a sajtónak, és nem látják, mennyire kreált dolog ez a pandémia-összeesküvés". Ez az új influenza vírus alighanem veszélytelenebb, mint a régiek. 100-ból 85 ember nem is lesz beteg tőle, 15 kb. annyira, mint a többitől, és 5 kerül veszélybe. Szinte kivétel nélkül krónikus betegek. A kivételeket név szerint ismeri a világ, mert minden egyes esetet megír a sajtó. Arról viszont hónapok óta egy szó sem esik, hogy a normál influenza járványok a megbetegedők hány százalékát viszik el. Alighanem kiderülne, hogy ennél többet, miközben aki azokat elkapta, az meg is betegedett tőle.

És mikor viseltünk kötelezően maszkot az elmúlt évtizedekben influenza járványok idején, és mikor állt le az élet szinte az egész világon egy nyavalyás vírus miatt? Kihordtuk, védetté váltunk tőle és ment tovább az élet. És mindenki fokozottan vigyázott magára, akinek valamilyen betegsége volt vagy idős beteg családtaggal érintkezett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés