Orbán Viktor: A világjárvány ellenére is elkötelezettek vagyunk a magyar-indiai kapcsolatok fejlesztése mellett

2020. augusztus 15. 8:05
„Az utóbbi években folyamatosan erősödő együttműködésünk kitűnő alapot teremtett a további fejlődéshez, amely hitem szerint nemzeteink érdekeit szolgálja” – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök őszinte üdvözletét és jókívánságait fejezte ki az Indiai Köztársaság függetlenségének 74. évfordulója alkalmából Narendra Modi indiai miniszterelnöknek – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

Levelében Orbán Viktor azt írta: Magyarország és India kapcsolata hagyományosan szoros és baráti, ami a történelmi előzményekre, a kölcsönös tiszteletre és a közös értékekre épül. „Az utóbbi években folyamatosan erősödő együttműködésünk kitűnő alapot teremtett a további fejlődéshez, amely hitem szerint nemzeteink érdekeit szolgálja” – fogalmazott a kormányfő, aki biztosította India miniszterelnökét arról, hogy Magyarország továbbra is erősen elkötelezett az együttműködés fokozása mellett, még a globális világjárvány okozta nehéz helyzetben is.

„Őszintén remélem, hogy személyesen is tárgyalhatok Önnel a kölcsönös érdeklődésre számot tartó globális, regionális és kétoldalú kérdésekről, mihelyt a koronavírus-járványt sikerül ellenőrzés alá vonni” – írta ünnepi köszöntésében Orbán Viktor.

(MTI)

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet stabil gazdasági kapcsolatokat hosszabb távon fenntartani gagyi diktatúrákkal. Miért tesz úgy Orbán, mintha ezt nem tudná? Lukasenka 26 évi uralma ugyanannyit ér, mint Kádár 33 éve. A keleti nyitás kudarcra van ítélve. Erdogan ugyanígy fog megbukni: kedden még minden törökök szultánja, pénteken meg menekül a fekete autóban. Az összes vele kötött nyílt és titkos megállapodás a kukába kerül egy nap alatt.

Néha az az érzésem, hogy a 2020-as Orbán szétkergetné az 1989-es Nagy Imre újratemetést, mert azt Soros-ügynökök szervezik kommunistákra emlékezve.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés