Orbán Viktor: A világjárvány ellenére is elkötelezettek vagyunk a magyar-indiai kapcsolatok fejlesztése mellett

2020. augusztus 15. 08:05

„Az utóbbi években folyamatosan erősödő együttműködésünk kitűnő alapot teremtett a további fejlődéshez, amely hitem szerint nemzeteink érdekeit szolgálja” – fogalmazott a kormányfő.

2020. augusztus 15. 08:05

Orbán Viktor miniszterelnök őszinte üdvözletét és jókívánságait fejezte ki az Indiai Köztársaság függetlenségének 74. évfordulója alkalmából Narendra Modi indiai miniszterelnöknek – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

Levelében Orbán Viktor azt írta: Magyarország és India kapcsolata hagyományosan szoros és baráti, ami a történelmi előzményekre, a kölcsönös tiszteletre és a közös értékekre épül. „Az utóbbi években folyamatosan erősödő együttműködésünk kitűnő alapot teremtett a további fejlődéshez, amely hitem szerint nemzeteink érdekeit szolgálja” – fogalmazott a kormányfő, aki biztosította India miniszterelnökét arról, hogy Magyarország továbbra is erősen elkötelezett az együttműködés fokozása mellett, még a globális világjárvány okozta nehéz helyzetben is.

„Őszintén remélem, hogy személyesen is tárgyalhatok Önnel a kölcsönös érdeklődésre számot tartó globális, regionális és kétoldalú kérdésekről, mihelyt a koronavírus-járványt sikerül ellenőrzés alá vonni” – írta ünnepi köszöntésében Orbán Viktor.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
misi53
2020. augusztus 16. 07:58
Kb. 800 milió indiai nem használ wc t, össze vissza szarnak mint az emberszabású majmok. A lenézett malacok mindig egy helyre szarnak !
még fokozza
2020. augusztus 15. 13:19
Támogassuk az indiai keresztényeket!
llnnhegyi
2020. augusztus 15. 13:03
India népe nem alávalobb más népeknél.
Jack Reynor
2020. augusztus 15. 11:32
indiai nemzet nincs ugyanúgy nincs, ahogyan európai nemzet sincs India sok-sok tagállamból, nyelvi közösségből, etnikumból áll
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik