Tizenöt órán át kapaszkodott egy bójába a nyílt tengeren két ír fiatal

2020. augusztus 14. 15:13

Megmentőjük egy kis szigetre vitte őket, ahonnét helikopterrel szállították kórházba a bajba került fiatalokat.

2020. augusztus 14. 15:13

A viharos tengeren 15 órán át kapaszkodott egy bójába két fiatal ír nő, akit evezés közben sodort ki az erős szél a nyílt vízre egy védett öbölből. Az RTE ír köztévé beszámolója szerint szerdán este jelentették a 17 és 21 éves unokatestvérek eltűnését, akik a Galway-öbölben hódoltak a deszkán evezés sportjának. Nagyszabású tengeri és légi keresés indult a felkutatásukra, végül csütörtök hajnalban egy halász találta meg őket 27 kilométerre eltűnésük helyétől.

A lányok egy homárcsapda helyét jelző bójába kapaszkodva vészelték át az éjszakát a nyílt tengeren a szakadó esőben és erős szélben. Evezőlapátjukat lengetve próbálták felhívni magukra a figyelmet. A halász elmondta, hogy a lányok nagyon kimerültek voltak, de azért tudtak ülni, és egy kicsit beszélgetni is lehetett velük. Megmentőjük egy kis szigetre vitte őket, ahonnét helikopterrel szállították kórházba a bajba került fiatalokat.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2020. augusztus 14. 16:51
Az a bólya most üres. Nekem van pár ötletem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik