DK-Momentum-háború: nem mond le a gödi polgármester, de eltávolítja az LMP-s és DK-s alpolgármestereket

2020. augusztus 07. 09:37

A Samsung-koalíciónak nevezte a hatásköreit felfüggesztő testületi többséget Balogh Csaba.

2020. augusztus 07. 09:37

Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere volt az ATV Start című műsorának vendége, ahol elmondta: a DK által nyilvánosságra hozott felvételről a lényeget lehagyták. Göd polgármestere hozzátette: nem állítja, hogy a DK manipulálta volna a felvételt. A felvételek rögzítésére azért kerülhetett sor Balogh szerint, mert online frakcióülés volt, a Momentum részéről pedig a rögzítésnek technikai okai voltak.

A két, nyilvánosságra került felvétel között Balogh szerint lényeges különbség van, mégpedig az, hogy a hosszabb felvételből kiderül, hogy ő nem a fideszes Pintér Györgyöt szeretné választani alpolgármesternek.

Ehhez képest Híves Gábor jobbikos képviselő azt állította Facebook-posztjában, hogy a képviselőtestület ülésén a volt fideszes polgármester elismerte azt, hogy Balogh puhatolózott nála azügyben, hogy Pintér György fideszes képviselőt tudná-e támogatni alpolgármesterként. A momentumos polgármester az interjúban ezt elismerte majd magyarázatképpen hozzáfűzte: azt akarta megtudni, hogy mennyire egységes a Fidesz ebben az ügyben.

Arra a DK-s vádra, hogy fideszesekkel van tele a gödi városháza, Balogh úgy reagált: a szóban forgó személyek köztisztviselők, akik nem poltikai alapon lettek kiválasztva. Az ő hatásköreit felfüggesztő, a Fideszből és a Momentumon kívüli ellenzékből álló testületi többséget Balogh Csaba Samsung-koalíciónak nevezte.

Balogh Csaba hangsúlyozta:

lemondani nem fog, és jogi lépésekkel akarja rávenni az LMP-s és DK-s alpolgármestereket a távozásra.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2020. augusztus 08. 12:24
Csavarja is az orromat! Együtt szavazni a DK val???!!!! Agyrém,részegség, tudatlan ság!
Csigorin
2020. augusztus 08. 05:17
dk: fideszesek vannak a varoshazan momo: dehat valakinek azer megiscsak kell dolgozni is aki ert hozza, mit fogunk kulonben ellopni? dk: nem ez a forradalmi allaspont eltars, ez megalkuvo opportunizmus! :D
h040183
2020. augusztus 07. 23:17
A Gátőrház nevű vendéglátóipari egységről van szó. Keress rá guglin vagy fészbukon, biztos fogsz találni róla posztot. Azért kellett beszüntessék a melegétel konyhát, mert a tököm tudja milyen határozat ellen nem emailben, hanem levélben küldtek fellebezést... Értem én hogy ha be KELL zárjon, akkor mindig lesz rá indok... Csak ilyesmi érdekes módon fideszes időkben nem volt, hogy éttermeket basztatunk mondvacsinált indokkal, mikőzben a közművek hibernált állapotban vannak. Csoda hogy a szemetet még elviszik!
Világlátó
2020. augusztus 07. 21:36
A gödi Balogh? Gyurcsótány firkászai (Nyugati Fény) írták meg, mekkora mutyigép. De beszélhetünk a "közétkeztetés mutyikirályáról", Pikóról is... Egyik rosszabb, mint a másik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik