Előre ivott a medve bőrére a Craiova, újra a Kolozsvár a bajnok

2020. augusztus 4. 10:03
Sem a járványnak, sem az utolsó pillanatokban módosított szabályoknak nem sikerült megtörniük a kolozsvári csapatot – közölte a Főtér.ro.

Furcsa világ a román foci, amelynek örökké forrongó, olyankor nyíltan zsaroló világában a Kolozsvári CFR képviseli a megbízható állandóságot. Pedig a koronavírus utáni rájátszásban úgy tűnt, két év után letaszítják a Liga 1 trónjáról a fellegvári fiúkat. A magabiztosan megnyert alapszakasz és a sokáig sikeres európai kupamenetelés után a kényszerszünetben eltűnt az őszi-tavaszi csúcsforma, és a COVID-19 is meglátogatta a csapatot, a Craiova pedig előzött, majd játék nélkül követelte magának a szintén járványtól sújtott Astra Giurgiu elleni pontokat. A szövetség pedig időzavarba került, mert hétfő estére bajnokot kellett hirdetnie az UEFA nevezési határideje miatt.

Így aztán jött a tipikus mioritikus megoldás: a több mint egy éve zajló bajnoki szezon sorsdöntő meccse előtt négy órával módosították a szabályokat, mondván, hogy döntetlen esetén (amikor az Astra-Craiova eredményétől függött volna az első hely sorsa), jöjjenek egy kupameccs módjára a hosszabbítás és a 11-esek. Szerencsére nem volt rájuk szükség. Hiába rúgta a Craiova az elsőt, megint kiderült, hogy a csapategység, a mentális erő és a rutin többet ér az egyéni képességeknél. A szezon legjobb játékosa, Ciprian Deac kétszer is tökéletesen adott be, a CFR belső védői, a brazil Paulo Vinicius és a francia Kévin Boli pedig befejelték. A végén Deac is hozzátett egyet 11-esből, a 3-1-es kolozsvári siker után pedig craiovai fieszta, amelyre 20 ezer szurkolók jósoltak a helyiek, érdeklődés hiányában elmaradt.

A CFR hatodik bajnoki címével pedig feljött a legsikeresebb vidéki klubok, az UTA és a Temesvári Kinizsi sorába az örökranglistán, és már csak három bukaresti klub, a Steaua/FCSB (26), a Dinamo (18) és a Venus (8) sikeresebb nála. Két hét múlva pedig – ez már csak egy ilyen fura fociév – már kezdődhet is újra a nemzetközi kupamenetelés, a bajnokok Ligája selejtezőiben – írta meg a Főtér.ro.

 

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés