Az Index 10 éve még valóban ilyen vagy majdnem ilyen hírportál volt

2020. július 26. 11:42

Apáti Bence
Hír TV
Dull Szabolcs vezetésével azonban az Index teljesen, már a látszatra sem ügyelve átsodródott az ellenzék szekerét tolók táborába.

„Az Index 10 éve még valóban ilyen vagy majdnem ilyen hírportál volt. Valóban ugyanúgy osztották/fikázták mind a hatalmat, mind az ellenzéki pártok szerencsétlenkedő képviselőit. 

Szemtelenül, humorral, csipkelődve. 

Senkivel és semmivel sem törődve. 

Persze liberális, és baloldali újságírókról beszélünk, így a céltáblájuk közepén mindig is ott virítottak a hagyományos, a konzervatív értékek, és az ezeket képviselő politikusok és hírességek. Támogatták a Pride-ot, a melegházasságot, és az összes haladóprogresszív f@szságot, és tegnapi napon is egy olyan pólóban mártírkodott az egyik újságírójuk, amelyik a Vörös Hadsereg Frakciónak, a kommunista nyugatnémet terrorszervezetnek a mottóját; »Az erőszak az egyetlen válasz az erőszakra« feliratot tartalmazta, de tagadhatatlanul akkor sem maradtak csendben, ha egy MSZP-s egy buta nyilatkozattal hülyét csinált magából. 

Később is szolgai módon visszhangozták a migránssimogató, szélsőliberális propagandát. 

Földes András havonta jelentkezett a szokásos adag érzékenyítő videóival, amelyekbe mindig bele tudott csempészni egy-egy szenegáli informatikust, egy eritreai agysebészt, vagy egy kongói transznemű, emberi jogi aktivistát. A kulturális különbségekről, a brutális gyilkosságokról, a nők megerőszakolásáról, az integrációs problémákról viszont hallgatott. 

Dull Szabolcs vezetésével azonban az Index teljesen, – és nem győzöm hangsúlyozni – már a látszatra sem ügyelve átsodródott, mert a volt főszerkesztő tudatosan átnavigálta, az ellenzék szekerét tolók táborába. 

Persze nem kellett nagyon erőlködnie. 

Ha bárki veszi a fáradtságot és megnézni bármelyik indexes újságíró Facebook profilját és megvizsgálja az ott található bejegyzéseket, akkor látni fogja, hogy ezek az újságírók se nem függetlenek se nem objektívak. 

Véres és habzó szájjal átkozódó, antifa és Black Lives Matter aktivistákról, Orbán és Fidesz gyűlölő ellenzékiekről beszélünk. 

Bodolai nyilvánosságra került levele is ezt támasztja alá. 

A lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke arról írt, hogy Dull az elmúlt időben számos ellenzéki, baloldali pártvezetővel egyeztetett és, hogy a leváltott főszerkesztő  szándékosan vezette jéghegynek az Index hajóját. 

Vezető baloldali politikusokkal konspirálva szerintem meglehetősen nehézkes függetlennek és objektívnak lenni vagy maradni. 

Bodolai László kiszivárgott írása minden kétséget eloszlatott azzal kapcsolatban, hogy hol is állt a hírportál, és, hogy milyen pártok mellett és mögött harcolt az utóbbi években. 

Teljesen világossá vált, hogy Magyarország legolvasottabbja lapja nem véletlenül hordozta a tenyerén Pikót, Baranyit és Karácsony Gergelyt. 

Akik polgármesterként, főpolgármesterként nyilvánvalóan hatalommal rendelkező politikusok. 

Karácsony például egyszemélyben dönthet cégek felügyelőbizottsági tagjairól, igazgatóiról, fővárosi tulajdonban lévő színházak és színházigazgatók sorsáról, de akár simán ki is rúghatja például a BKK vezérigazgatóját. 

(Meg is tette.)

Mi ez, ha nem hatalom? 

Márpedig az Index szerzői a tavaly októberi önkormányzati választásig azt hirdették, hogy lehet, hogy úgy tűnhet, hogy ellenzéki a lapjuk hangvétele, de ez csak és kizárólag azért van, mert egy hiteles újságíró elsődleges feladata a hatalom ellenőrzése. 

Végül, ha jól látom, bár eddig azt hajtogatták, hogy nincs másik Index, most mégis lesz. 

Mert azt akarják. 

Legyen. 

Csak a vanmásikIndex újságírói eztán ne állítsák magukról, hogy nem ellenzékiek, hogy nem baloldaliak, és, hogy nem liberálisok. 

Jó dolog az őszinteség. 

Hajrá Viktor! 

(Na ugye!)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 194 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valaki hívja már fel Dull elvtársat kikkel tették tönkre az indexet.

Ami egy függetlennek hazudott elvakult liberális buborék volt

"
Az Index 10 éve még valóban ilyen vagy majdnem ilyen hírportál volt. Valóban ugyanúgy osztották/fikázták mind a hatalmat, mind az ellenzéki pártok szerencsétlenkedő képviselőit.
...
Persze liberális, és baloldali újságírókról beszélünk, így a céltáblájuk közepén mindig is ott virítottak a hagyományos, a konzervatív értékek, és az ezeket képviselő politikusok és hírességek.
"

Nem kevés ellentmondás van a két mondat közt. Mindenkiből hülyét csináltak, csak épp valahogy sűrűbben próbált hülyét csinálni a jobboldalból, már akkor is, amikor a Fidesz ellenzékben volt.

2010 után meg már szinte mást sem csinált, csak a Fideszt és Orbánt ekézte minden szarért. Olyan dolgokért is, amiről utóbb kiderült, hogy nagyon is jól csinálta a Fidesz (MNB, Matolcsy, alapkamat, adósságkezelés). Pont ugyanúgy viselkedett, mint az összes többi libsi gazdasági megmondóportál, mindig mindent jobban tudott. Aztán jól beégett az össze egytől egyig.

Egy idő után marhára unalmas és kiszámíthatóvá váltak, jó 4-5 éve már nem is olvastam őket.

nagyon vicces állítás.
az azért megvan, hogy a 10 évvel ezelőtti index többsége ma a 444-nél dolgozik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés