A kormány szerint „szakmai” döntés, hogy focimeccset lehet rendezni, koncertet nem

2020. július 15. 20:02

Demokratikus Koalíció
MTI-OS
Bizonyára az egész sportvilág hálás volna a tudományos áttörésért, miszerint a vírust nem csak a távolságtartás és a maszkok állítják meg, hanem a Nélküled című dal eléneklése is.

„A kormány szerint »szakmai« döntés, hogy focimeccset lehet rendezni, koncertet nem - Látni akarjuk az ezt megalapozó szakértői véleményeket

Miközben tömegrendezvényeket, koncerteket és fesztiválokat egész nyáron nem lehet rendezni a járványveszély miatt - lehet, hogy augusztus 15. után sem - a futballmeccseket és sportrendezvényeket engedélyezte a kormány. Mivel eddig semmilyen kutatás nem állította, hogy a futballstadionok lelátói, a szurkolói rigmusok éneklése vagy a szotyihéjköpködés semlegesítené a koronavírust, írásbeli kérdésben kérdeztem meg a kormányt, hogy mégis minek köszönhető ez a kettős mérce. Rétvári Bence államtitkártól válasz helyett csak kínos össze-visszabeszélést kaptam nemzetáruló baloldalról és hős kormányról, valamint egy egyelőre minden alapot nélkülöző kijelentést, miszerint a kormány »a szakemberek véleményére alapozva« hozta meg a döntést.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a mellébeszélést és hozza nyilvánosságra az állítólagos »szakemberek véleményét«, ami alapján kettős mércét alkalmazott - betiltva a koncerteket és fesztiválokat, engedélyezve a sportrendezvényeket. Bizonyára az egész sportvilág hálás volna a tudományos áttörésért, miszerint a vírust nem csak a távolságtartás és a maszkok állítják meg, hanem a »ki a jobb«, és az »álléé, álléé« rigmusok skandálása, valamint a Nélküled című dal eléneklése is.”

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jákobot felveszik a listáta. Zsigát is, Sziszit is, csak nem bejutó helyre.

3 hete vége a bajnokságnak..

Ti énekeljétek az internacionálét. Internácik!

A focimeccseket eleinte zárt kapu mellett rendezték, majd negyedkapacitás mellett, csak az utolsó pár fordulón engedélyezték a teljes házat, de ez a Fradi 2 hazai meccse kivételével gyakorlatban nem teli stadiont, ergo a szociális távolságtartás zömmel tartható volt. Legalábbis annak aki ezt igényelte. Mellesleg csak a 12 csapatos NBI küzdelmeit fejezték be, a többi bajnokságot félbeszakították. Hasonló feltételek mellett a koncertek szerintem egyrészt nem lennének megvalósíthatóak, másrészt rentábilisak sem.

Szlovákiában (ahol végül szintén tartottak nézős focimeccseket) mi a helyzet?

Hogy megválaszoljam saját fenti kérdésem, Szlovákiában (ahol szintén tartottak nézős meccseket) júl.1-ig 500, jelenleg 1,000 fős rendezvények engedélyezettek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés