Modern kori rabszolgaság Romániában: aprópénzért adta el kiskorú lányait egy anya

2020. július 8. 15:17
A történet nem ma kezdődött, de még csak most jutott csak el a hatóságokhoz.

A 2017-ben kezdődött történet nemrég jutott el a román rendőrséghez. Az egyik ügyfél bejelentése kellett ahhoz, hogy a szervezett bűnözés elleni igazgatóság (DIICOT) temesvári rendőrei és ügyészei házkutatást tartsanak egy feltételezett bűnbanda tagjainál, akik két kiskorú lány szexuális kizsákmányolásával kerestek pénzt.

A banda tagjai ellen kiskorúak megrontása és szexuális kizsákmányolása a vád, az ezt alátámasztó nyomok begyűjtése érdekében hét lakásban tartottak szerdán házkutatást” – ismerteti a legújabb fejleményeket a Főtér.

Az erdélyi magyar honlap ezután kitér az előzményekre is: három évvel ezelőtt az egyik gyanúsított fizetett egy nehéz anyagi helyzetben lévő, két lányát egyedül nevelő anyának azért, hogy az akkor 7 éves kislányát megkaphassa. Az erőszak következtében a kislány testi károsodást is szenvedett.

A rendőrségi közlemény hallgat arról, hogy ezután mi történt a kislánnyal és mi zajlott le 2018 februárjáig, amikor egy másik gyanúsított 300 lejért megkapta a másik, akkor 16 éves lányt is.

A bűnbanda kihasználták a család nehéz helyzetét, miközben prostitúcióra kényszerítették a két lányt. Mindez a Temes megyei Újváron történt, és az így befolyt összegekből sem a lányok, sem az anya nem látott egy fityinget sem. „Pár hét elteltével a két fő gyanúsított úgy döntött, hogy Besztercére költözteti a nagyobbik lányt, ahol egy hotelben szállásolták el. Pornográf fotókat készítettek róla, melyekkel reklámozták a lány szexuális szolgáltatásait, ezzel párhuzamosan felkészítették arra, hogyan viselkedjen az ügyfelekkel. Naponta 30 ügyfelet is fogadott, de a pénzt a két gyanúsított zsebelte be” – írja az oldal.

A lánynak az egyik kliens segített megszökni, akinek az áldozat felfedte történetét. A hatóságok annyit közöltek még az ügyről, hogy összesen tíz személyt hallgatnak ki a DIICOT temesvári székhelyén.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés