Kaleta Gábor: ami igaz, ami nem, és a tanulság, amit nem ártana levonnunk

2020. július 04. 18:49

Bizonyított pedofíliáért szerintem a halálbüntetés az egyetlen arányos szankció.

2020. július 04. 18:49
Tibi atya
Tibi atya blogja

„Mielőtt egyetlen sort is írok a témáról, leszögezem: a bizonyított pedofíliáért szerintem a halálbüntetés az egyetlen arányos szankció. Mindegy, hogy csak nézte-e vagy csinálta is, mindkettő annyival van az életellenesség határértéke fölött, hogy ha van is különbség, szankció tekintetében nem kéne, hogy legyen. Nincs ennél nagyobb bűn, előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett és nagyon magas a bűnismétlés esélye. Nem tudok elfogadni semmilyen progresszív érvet amellett, hogy »megváltozhat«. Igen, fontos alapelv az ártatlanság vélelme, de a gyermekvédelem mélyebben beágyazott érték, mint az ebbe vetett (hiú) ábránd. Ha egy demokratikus rendszer képtelen megvédeni a gyermekeit a legrosszabbtól, mert a saját értékeibe gabalyodik, akkor ebben a tekintetben módosítania kell a saját működésén (figyelem, ez nem azonos azzal, hogy mindjárt levesbe az egésszel, de erre még kitérek). Ha ugyanis akkora a bűnismétlés kockázata, mint ebben az aberrációban, akkor szükségszerűen további ártatlan gyerekekkel fizetünk majd az ilyen  vélekedésekért.

Most, hogy ezeket az alapokat lefektettük, két, a Kaleta-ügyet uraló narratívát szeretnék árnyalni, amik jelenleg akadályozzák az érdemi diskurzust a pedofília törvénybeli megítélésében. Az első narratíva a fideszes, a másik az ellenzéki (lényegében a legtöbb témában csak ezzel a két tényezővel kell egyszerűsíteni, ha normális diskurzusra vágyunk).

Megmaradt, kevés progresszív olvasóm kedvéért kezdjünk a fideszessel!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyéressy Károly
2020. július 05. 14:23
Csak tudnám, ez a szar miért nem a Tibi rabbi nevet választotta?
Gyéressy Károly
2020. július 05. 14:19
Az atyázást mindenki befejezheti, ennek a szar bloggerek semmi köze sem valláshoz, sem egyházhoz.
T. Péter
2020. július 05. 13:39
"Most a hírhedten baloldali bíróság mentette fel, a függetlenobjektív média pedig falaz nekik." Marhaság. Az ügyész direkt csak felfüggesztettet kért rá, és mivel beismerő vallomást tett az előkészítő ülésen, a bíróságra már nem is maradt semmi. Nem mentette fel semmilyen bíróság. Lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért AUTOMATIKUSAN megkapta azt, amit az ügyész indítványozott. Még az alapvető tényekkel sem törődsz, ugye?
Menhetten
2020. július 05. 11:44
19 ezer olyan felvétel volt a gépén, melyen eladott, bedrogozott, megerőszakolt, tönkretett gyerekek voltak. És ő ezt nézegetve recskázott... Az ítélet megszületett, és kiderült, ha fideszes vagy, még akkor is megúszod, ha pedofil vagy! Kiálltok egy aljas, szar ember mellett, csak mert ugyanabban az akolban bégettek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik