Kaleta Gábor: ami igaz, ami nem, és a tanulság, amit nem ártana levonnunk

2020. július 4. 18:49

Tibi atya
Tibi atya blogja
Bizonyított pedofíliáért szerintem a halálbüntetés az egyetlen arányos szankció.

„Mielőtt egyetlen sort is írok a témáról, leszögezem: a bizonyított pedofíliáért szerintem a halálbüntetés az egyetlen arányos szankció. Mindegy, hogy csak nézte-e vagy csinálta is, mindkettő annyival van az életellenesség határértéke fölött, hogy ha van is különbség, szankció tekintetében nem kéne, hogy legyen. Nincs ennél nagyobb bűn, előre kitervelt, különös kegyetlenséggel elkövetett és nagyon magas a bűnismétlés esélye. Nem tudok elfogadni semmilyen progresszív érvet amellett, hogy »megváltozhat«. Igen, fontos alapelv az ártatlanság vélelme, de a gyermekvédelem mélyebben beágyazott érték, mint az ebbe vetett (hiú) ábránd. Ha egy demokratikus rendszer képtelen megvédeni a gyermekeit a legrosszabbtól, mert a saját értékeibe gabalyodik, akkor ebben a tekintetben módosítania kell a saját működésén (figyelem, ez nem azonos azzal, hogy mindjárt levesbe az egésszel, de erre még kitérek). Ha ugyanis akkora a bűnismétlés kockázata, mint ebben az aberrációban, akkor szükségszerűen további ártatlan gyerekekkel fizetünk majd az ilyen  vélekedésekért.

Most, hogy ezeket az alapokat lefektettük, két, a Kaleta-ügyet uraló narratívát szeretnék árnyalni, amik jelenleg akadályozzák az érdemi diskurzust a pedofília törvénybeli megítélésében. Az első narratíva a fideszes, a másik az ellenzéki (lényegében a legtöbb témában csak ezzel a két tényezővel kell egyszerűsíteni, ha normális diskurzusra vágyunk).

Megmaradt, kevés progresszív olvasóm kedvéért kezdjünk a fideszessel!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kisléta ballib ember és ballib erzekyenyitett bíró hozta a felháborító ítéletet.

Ez kis hülye buzi pap miről beszél?

Négyszázrémisztőkarakter ""pedofilkép"" -mintája közel száz százalékosan bizonyítja hogy az a jajajj a szólás szabadságában e hirhedt mandineren is elnyomott aljalény Négyszázrémisztőkarakter nick

bizony liberáltroll véglény.

Igen, és Tibi"Atya" _"gyülekezete" is bééégeti a tibiatyai igét, a halál penitenciát.

Szerintem kalotát ha ("csak") pedoképgyűjtő, akkor nem kell hóhér elé küldeni (kónbandita sem kivégzett bandita meg a francia Matzneff sem, pedig emeltebb szinten pedók) , bűne kisebb. Elegendő de el nem hagyható a "virtuális" kivégzése.

Na, egyetértek! Mondja ki bírói ítélet, hogy nincs számára többé anonimitás, internetes tevékenységének egészét az ügyészség törvényesen vizsgálhatja, a jelszavait pedig köteles regisztrálni náluk.

De mivel nem értesz egyet? Tibi atya pont ezt hirdeté fölszentelt (na jó, nem) ajkával.

Rosszul értelmezed a szöveget. Nem az atya szerint ez a Borkai ügy lényege, hanem az atya azt mondja, hogy Orbán szerint ez a Borkai ügy lényege.

Hát, az atya nem egy Orbán-fan, de ezért írtam, hogy ugyanazt írja, amit te. Ami engem illet, bajban vagyok. Magam is azt gondolom, hogy a politikai racionalitás túl sokszor írja felül az erkölcsi szempontokat, és ez néha még politikailag is visszaüt, ha a politikai számítás téves (lásd Borkai-ügy).

Ugyanakkor határozottan örülök, hogy a párévente visszatérő válságok idején OV a miniszterelnök, és nem valaki más a reális kínálatból. A 2008-as válság ráeső részét elfogadhatóan menedzselte (lásd devizahitelek kivezetése), a 2015-ös migránsválságban neki köszönheti Európa, hogy nem jött be még egy-két millió migráns, és a koronavírus-járvány idején is inkább ő, mint mondjuk Karácsony.

Szóval akár tisztességes is lehetne, mert úgy is megválasztanák. Vagy nem? (???)

Ez akkor lett volna jó döntés, ha bejelenti, hogy "váasztástechnikai okokból nem tudjuk visszaléptetni, de megígérjük, hogy választás után lemond". Így nem kellett volna erkölcsi hullát csinálni a győri választókból.

De arról most nem is beszélek, hogy a balhéról Kubatov már tavasszal tudott, így simán megtehették volna, hogy el sem indítják.

Pontosan, ez egy keresletre épülő iparág. Gondolom egyébként, hogy nem kattintgatás megy csak úgy, hanem kemény pénzeket fizetnek.
Amúgy Tibi atya minden szavával, ebben az írásban egyet lehet érteni.

Ez igaz, viszont amit itt leírt, az rendeben van.

Hazudsz, de nem baj, megszoktuk. Csak tudnám, hogy mi a fasz jó ebben a hülye hazudozásodban.

Viszont hülyének nézik őket, és az néha visszaüt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés