„Felülről irányított pártállami rendszer helyez el közterekre mindenféle otrombaságot”– Mohácsi András a budapesti szobrokról

2020. július 4. 18:34
A szobrász beszélt a XII. kerületi Turul-szoborról, és a Szabadság téri emlékműről is.

Az elmúlt hetek amerikai eseményei nyomán Európában, sőt már Magyarországon is a közbeszéd homlokterébe kerültek a szobrok. Erről a témáról is beszélt Gulyás Márton Partizán című műsorában Mohácsi András szobrász. Ő egyébként legutóbb akkor hívta fel magára a figyelmet, amikor „pisiszagúnaknevezte a Kossuth téren felállítandó Trianon-emlékművet.

Most a szobrász az „Üdvözlet a rossz szobrok városából” című videóban mondta el véleményét Budapest főként történelmi témájú szobrairól.

„Tehát ott van egy szoborpark, ahol mondjuk a képzőművészeti Aranycsapat játszott az ötvenes évektől, most meg itt van az NB III köztéri bajnoksága viccesebbnél viccesebb giccsekkel, Turul-szobrocskákkal, Isten tudja honnan szalasztott félbolondokkal, akik kimerészkednek a köztérre, és közben megszűnt ami volt: zsűrizés, gondolkozás” – mondta.

Szerinte ma már „felülről irányított pártállami rendszer helyez el közterekre mindenféle otrombaságot”. A videóban szó esik még a németországi Marx-szobrokról, és a XII. kerületi Turul-szoborról is.

 

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amennyiben Rákosi idejében élted volna alkotói korszakod aranykorát, akkor ott ültél volna az Akadémia utcában, bent a földszinti kis szobában, s áhítattal formáztad volna a szobrát...

Egy szobrásznak akkor rossz a rendszer, ha nem kap megrendelést.......de ha egyszer valaki tehetségtelen......

A holokauszt emlékművet is leszarja a galamb.

Hajjaj. Mennyien a megmondhatói annak, miféle, egyáltalán nem felülről irányított pártállami, hanem egyenesen minőségi szobrászat volt az ötvenes években, ellentétben a mostanival. Az Andrási út 60-ban például élő szobrászat folyt olyan fejlett szobrászeszközökkel, mint pl. gumibot, Péter Gábor szobrászcsapata segítségével. Azok voltak a daliás idők, ugye, Mohácsi elvtárs?

Ez most savanyú a szőlő, vagy olyan hülye, hogy sohase akar közmegrendelést kapni?

Egyben igaza van. Az ötvenes években, a rákosi korszakban ez az irtani való büdös féreg biztos rohadt jól érezte volna magát a saját blankolt bőrében. Nonfiguratív parazita.

Pártállam, az eszed tokja!

Ezek annyit mondogatják ezt a hülyeséget, hogy a végén még el is hiszik.

Miközben:
- Magyarország SZUVERÉN ország (éles ellentétben a pártállami diktatúrával, amikor szovjet katonai megszálláson alapult a kommunista párt hatalma).
- Magyarországon vitathatatlanul többpártrendszer van (éles ellentétben... na, talán nem kell ragozni).
- Mgayarországon demokratikus választások vannak, ahol éppen legutóbb is zajos sikereket arattak Mohácsi líblingjei (éles ellentétben... na, talán nem kell ragozni).

Abba meg tényleg ne is menjünk bele, hogy pl. egy - önkormányzati kezdeményezésű - Columbo szobor miként lenne a "felülről irányított pártállami rendszerhez" köthető.

:-)
Ne szóld le. Olyan kiváló szobrokat állít elő amiről bármi elmondható. Tán még fordítás is van a hátoldalon.
MOHÁCSI ANDRÁS KIÁLLÍTÁSA
http://www.btmfk.iif.hu/mohacs..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés