Orbán Viktor: Ismét kötelező lesz az átutazóknak a korridor

2020. július 2. 9:20
Ezt a folyosót kell használnia mindenkinek, aki átutazik Magyarországon, ahogyan az a járvány tetőzésének időszakában is volt – fejtette ki a miniszterelnök.

A kormányfő ismét az operatív törzs ülésével kezdte a napot. „Nagy baj még nincs, a koronavírus-járvány második hulláma még nem kezdődött meg, de az Európai Unió tett egy javaslatot, hogy nyissuk meg hazánk határait 14, nem uniós ország állampolgárai előtt” – mondta el a miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Az operatív törzs ülésén az a döntés született, hogy Magyarország visszaállítja az átutazók számára a kötelező korridorhasználatot – jelentette be a kormányfő. Ez azt jelenti, hogy ezt a folyosót kell használnia mindenkinek, aki átutazik Magyarországon, ahogyan az a járvány tetőzésének időszakában is volt.

Az uniónak azt a kérését, hogy az unión kívüli országokból is engedjünk be polgárokat, Szerbia kivételével nem tudjuk egyelőre teljesíteni, mert az ellentétes lenne a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével” – emelte ki Orbán Viktor.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A környező országokban növekszik a napi megbetegedések száma. Jó döntés született.

Az unió meg nyivákoljon. Megszoktuk.

en ugy se eresztenek at senkit. maximum leplombalt marhavagonban

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés