Trump: A New York Times álhíreket gyárt, senki nem tájékoztatott a katonáink elleni úgynevezett orosz támadásokról

2020. június 28. 21:11

Donald Trump amerikai elnök vasárnap a Twitteren cáfolta, hogy tájékoztatták volna őt az oroszok által állítólagosan fizetett jutalmakról Afganisztánban.

„Senki nem tájékoztatott engem, Pence-t (az alelnököt) vagy a kabinetfőnököt, Mark Meadowst az Afganisztánban lévő katonáink elleni úgynevezett orosz támadásokról, ahogyan azt a »meg nem nevezett forrásokra« hivatkozó, hamis híreket gyártó New York Times írta. Ezt mindenki cáfolja és nem követtek el ellenünk sok támadást” – írta az amerikai elnök a mikroblogon.

A The New York Times című amerikai lap szombaton arról írt, hogy orosz ügynökök bizalmasan pénzt ajánlottak „az afgán tálibokhoz közeli” lázadóknak azért, hogy amerikai katonákat, vagy az Afganisztánban szolgálatot teljesítő nemzetközi koalíció katonáit megöljék. A lap állítása szerint erről tájékoztatták Donald Trumpot, és állítólag a Nemzetbiztonsági Tanács a Fehér Házban március végén meg is vitatta az ügyet, de nem született válaszreakció.

Oroszország és a tálibok vasárnap határozottan cáfolták mindezt.

Donald Trump még két bejegyzést szentelt a témának. Az egyikben azt hangoztatta, hogy „senki nem bánt keményebben Oroszországgal, mint a Trump-kormányzat”, hozzátéve, hogy „a korrupt Joe Biden és Obama idején Oroszország »Ukrajna fontos részein hajtott végre hatalomátvételt«”.

A másik bejegyzésben az elnök azt sürgette, hogy a The New York Times tárja fel „névtelen” forrásait. „Fogadok, hogy nem tudják ezt megtenni, ez a »személy« valószínűleg nem is létezik” – írta Trump. A Fehér Ház a maga részéről szintén cáfolta, hogy az elnököt vagy az alelnököt tájékoztatták volna. Az amerikai hírszerző szervezeteket összefogó Országos HÍrszerzési Igazgatóság (DNI) új igazgatója, John Ratcliffe nagyon rövid közleményben cáfolta a lap állításait.

A cáfolatok azonban nem vetettek véget a vitának. Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke az ABC televízió Ez a hét című vasárnap délelőtti heti politikai vitaműsorában úgy fogalmazott: „itt valami nagyon nincs rendben. De erre muszáj választ kapnunk”.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A New YT úgynevezett nyílt ügynök, és még rengeteg laptársa, amelyek NEM KERESZTÉNY kézben vannak.
A BLM, az egy alvó ügynök volt, amilyen még sok tucat lehet az USA-ban.
A szennymélyállam akkor fúj ébresztőt számukra, amikor éppen arra van szüksége, mint most:
"Gazdag fehérek emelték fel a fekete radikálisokat
II. évfolyam 26. szám | Külföld
2020. június 25.
A Black Lives Matter aprócska fekete aktivista szervezetként kezdte, mára az amerikai közélet megkerülhetetlen tényezőjévé vált. Felépítése miatt képtelenség érdemi vitára hívni vagy felelősségre vonni, és könnyen pórul járhat, aki nem csatlakozik a tiltakozók kórusához.
Kohán Mátyás írása a Mandiner hetilapban
„Amit ma radikálisnak gondolsz, az lehet a jövő víziója az igazságról” – osztja meg Instagram-sztorijában Sahana. Chloe napi rendszerességgel posztol húszdiás összefoglalókat az aktivizmus helyes módjáról, világossá téve, hogy ő „csendes szövetséges”, azaz olyan fehér, aki egyetért a fekete aktivisták céljaival, de ezt nem az utcákon tombolva teszi „haszontalan”, és azt is megjegyzi, hogy a „cheeto man”, azaz a Cheetos-sárga arcú Donald Trump elnök szavazói elmegyógyintézetbe valók."
AMIKOR A SZENNYÁLLAM VESZÉLYBE KERÜL, BIZONYOS SÁRGA ARCÚ FEHÉREK ÁLTAL, AKKOR ELŐUGRASZTJA PATKÁNYAIT, DE MI MAGYAROK, EZT MÁR 1919 ÓTA TUDJUK.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés