Főváros: Vizsgálóbizottság alakul a korrupciógyanús esetek kivizsgálására

2020. június 24. 11:03
Vizsgálni fogják a patkánymentesítésre 2018-ban kiírt közbeszerzést, az állatkerti Biodóm létesítését, a parkolási rendszer elmúlt 15 éves működését, a Rác fürdő projektet.

Vizsgálóbizottságot alakít a Fővárosi Közgyűlés az elmúlt évek korrupciógyanús ügyeinek kivizsgálására – jelentette be Kerpel-Fronius Gábor (Momentum) főpolgármester-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A javaslat négypárti – MSZP, DK, Párbeszéd és Momentum – előterjesztésben kerül a testület elé, amelyet támogat Karácsony Gergely főpolgármester is. A főpolgármester-helyettes közölte azt is, a Fidesz is delegál tagokat a testületbe.

Mint mondta, az elmúlt években sok olyan budapesti ügy volt, amely a sajtó és a korrupciókutató civilek érdeklődésére tartott számot. Kiemelte: fontos, hogy utánajárjanak ezeknek az ügyeknek, levonják a tanulságokat, és ha kell, büntetőfeljelentést tegyenek. Szükségesnek nevezte a tapasztalatok beépítését is a fővárosi cégek gazdálkodásába. A testületet Havasi Gábor (Momentum), Budapest egészségügyi tanácsnoka vezeti. Havasi Gábor azt mondta: vizsgálni fogják a patkánymentesítésre 2018-ban kiírt közbeszerzést, az állatkerti Biodóm létesítését, a parkolási rendszer elmúlt 15 éves működését, a Rác fürdő projektet, a 3-as metró felújítását, a 4-es metró építését, az elektronikus jegyrendszer-projektet és a Bálna eladását.

Kerpel-Fronius Gábor elmondta: támogatják Láng Zsolt (Fidesz) módosító javaslatát, hogy 2010 előtti ügyeket is vizsgáljanak, azt azonban nem, hogy az eredeti javaslatban szereplő 2021. december 31. helyett már az év végére készüljön el a jelentés. Arra a kérdésre, hogy vizsgálják-e Demszky Gábor, Persányi Miklós és Karácsony Gergely „botrányait” is, igennel válaszolt, és elmondta, ha kell, felelősségre is vonják őket.

A Lánchíddal kapcsolatos kérdésre elmondta, ha valaki annak állapota miatt megsérül, a politikai felelősség „minket is terhel”, ezért naponta vizsgálják a hidat.

(MTI)

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az, hogy mennyit költöttetek tesztekre és valójában mennyibe került volna, nem vizsgáljátok?
Karácsony a saját dolgozóit sem teszteltette a Városházán, most miről beszél?

Kerpel-Fronius Gábor: A Lánchíddal kapcsolatos kérdésre elmondta, ha valaki annak állapota miatt megsérül, a politikai felelősség ,,minket is terhel,, ezért naponta vizsgálják a hidat.
..............

Ebben téved Kerpel-Fronius Gábor, mert ha valaki, valakik megsérülnek akkor kártérítési kötelezettség és gondatlanságból elkövetett bűncselekmény is megvalósul.

A NER elszámoltatja.
Vagy nem.

Gajda Péter közben megállapította saját magáról, hogy ő nem korrupt:

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/g..

Vizsgálják Pikó francia céggel kötött szerződését is. Volt lobbi?
Azt elismerik, hogy kicsik az adagok. Ha nagyobb adagok lesznek, megéri még a franciának?

Tarlós idején nem volt korrupció, ezt az ellenzék is mindig elismerte. Most jócskán megkésve próbálkoznak megint egy pótcselekvéssel.

Ő az, aki az előválasztáson még Egyenesbeszéd Olgát sem tudta megelőzni, a járvány alatt meg a járványvideók zsűrizésével volt elfoglalva.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés