A Kanári-szigeteknél emelt ki embereket a spanyol parti őrség egy csónakból

2020. május 30. 17:25
Tavaly 2300-an vágtak neki az útnak Afrikából a Kanári-szigetek felé, ahonnan a kontinentális Európába szeretnének továbbjutni.

Negyvenhét embert emeltek ki egy, az Atlanti-óceánon hánykolódó kis csónakból a spanyol tengeri mentők szombat hajnalban a Kanári-szigetek közelében – jelentette a hatóságokra hivatkozva az Europa Press spanyol hírügynökség. A Fekete-Afrikából érkező embereket nemzetközi vizeken, Gran Canaria partjaitól 18 kilométerre vette fedélzetére egy mentőhajó, amely a Spanyolországhoz tartozó szigeteken partra tette őket.

A Kanári-szigetek mintegy 100 kilométeres távolságra fekszenek Afrika partjaitól, és az út életveszélyes azok számára, akik a legtöbbször egyszerű csónakmotorral felszerelt lélekvesztőkön vágnak neki az útnak. Ha ugyanis elvétik a Kanári-szigeteket, akkor a következő legközelebbi szárazföld a 6500 kilométerrel távolabb fekvő Kuba, az óceán túlpartján. Ennek ellenére tavaly 2300-an vágtak neki az útnak Afrikából a Kanári-szigetek felé, ahonnan a kontinentális Európába szeretnének továbbjutni. A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint tavaly 150 ember veszett a tengerbe az úton.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés