Erőszakos tüntetések törtek ki Minneapolisban

2020. május 28. 19:45
A városban a rendőrségi intézkedést követően elhunyt fekete férfi miatt szabadultak el az indulatok.

A minnesotai Minneapolisban csütörtökre eluralkodott az erőszak a rendőrségi intézkedést követően meghalt fekete férfi miatt.

A nagyvárosban az afroamerikai férfi halála ügyében az igazság feltárását követelő tüntetők helyét átvették az üzleteket feltörő és autókat gyújtogató zavarkeltők. Üzleteket raboltak ki, és egyszerre legalább 30 helyen gyújtottak tüzet a város utcáin. Csütörtök délelőtti televíziós jelentések szerint lángokban áll Minneapolis több épülete is, lakóházak, üzletek, építkezések. A rendőrség könnygázgránátokkal és vízágyúkkal próbál gátat vetni az erőszaknak, csütörtök hajnaltól kivezényelték a Nemzeti Gárda tagjait is. A 46 éves afroamerikai George Floydot hétfőn este igazoltatta négy rendőr, aki a földre teperte a fegyvertelen férfit, majd egyikük a nyakára térdelt. Floyd csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt. Nem sokkal azt követően, hogy bevitték a rendőrőrsre, majd a kórházba, el is hunyt.

Trump az ügy kivizsgálására adott utasítást

A rendőrség hivatalos közleménye szerint „a rendőrtisztek a gyanúsítottat megbilincselték, és észlelték, hogy orvosi ellátásra van szüksége”. Az intézkedő rendőröket – akiket hamisított pénz forgalmazása miatt hívtak a helyszínre – már kedden elbocsátották, egyikük ellen büntető eljárást kezdeményeztek a férfi halála miatt. Donald Trump amerikai elnök szerdán este bejelentette, hogy felkérte az igazságügyi minisztériumot, illetve a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) az ügy teljes feltárására. Az elnök igazságszolgáltatást ígért Floyd hozzátartozóinak.

Jacob Frey, Minneapolis polgármestere csütörtökön délelőtt újabb sajtókonferenciát tartott, s hangsúlyozta: minden eszközt igénybe vesznek a rend helyreállításához a városban. „Nem engedhetjük meg, hogy a tragédia újabb tragédiákat idézzen elő” – fogalmazott. A polgármester – Tim Walz minnesotai kormányzóhoz hasonlóan „veszélyesnek” minősítette az erőszak elharapódzását.

Csütörtökön délelőtt a szövetségi igazságügyi minisztérium közleményben tudatta, hogy George Floyd halála körülményeinek kivizsgálása „elsődleges feladat” a szövetségi kormányzat számára is.

Földre teperték, nem sokkal később elhunyt

A héten Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után a földre tepert egy fegyvertelen fekete férfit, majd egyikük a nyakára térdelt. A 46 éves George Floyd csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt. Nem sokkal azt követően, hogy bevitték a rendőrőrsre, majd a kórházba, elhunyt.

A jelenetet valaki rögzítette a mobiltelefonjával, és a felvétel nagy nyilvánosságot kapott a közösségi médiában. A tragédia hétfőn este történt, s azóta Minneapolisban egymást követik a tüntetések. A történtek teljes feltárását és igazságszolgáltatást követelő, köveket dobáló demonstrálók ellen a rendőrség szerdán este könnygázt vetett be.

A Floyd igazoltatását kezdeményező rendőrök azt mondták, hogy hamisított pénz forgalmazása miatt hívták őket a helyszínre, ezért állították meg a férfit. Floyd azonban a felszólítás ellenére is erőszakosan ellenállt az igazoltatási kísérletnek. A rendőrök elmondása szerint ekkor kényszerítették őt földre. A rendőrség hivatalos közleménye szerint „a rendőrtisztek a gyanúsítottat megbilincselték, és észlelték, hogy orvosi ellátásra van szüksége”. Bevitték az őrszobára, és azonnal hívták a mentőket, de a férfi a kórházba szállítása közben elhunyt.

(MTI)

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a niggerek megint nem birnak magukkal.

idezojel a felszólítás ellenére is erőszakosan ellenállt az igazoltatási kísérletnek idezojelbezar

koszonje maganak

Van itt, Gombos Edináéknál minden, ami kell, Tena Lady, Throne game reklám, ez a videó egy valóságos Mennyországot mutat, Minneapolis itt nem található.
Nem tudható, mely titkosszolgálat áll a háttérben, esetleg G. Soros is összekapcsolható-e a boldog családdal, de annyi bizonyos: minden kockából, minden szavukból árad, valakik hasznos - vagy tudatos - idiótái ők:
Magyarország, ööö, ne is beszéljünk róla, egyszerűen nincs azonos planétán Floridával...

Edina egy aljadék kis senki, aki pénzért álomországot varázsol a 100 éve és azóta többszörösen TÖNKRE TETT MAGYAROK elé.
Akkora profizmussal készülnek a Gombos-videók, hogy ilyet Hollywoodban is csak Spielberg és a többi holokausztfilm engedhet meg magának.
Ennyi.

És te úgy gondolod, hogy a kubai menekültek a CIA számára érdektelenek...

Nem döbbenetes, teljesen természetes, akkor csalódnék benne, ha nem ezt tenné.
Vedd már észre: itt élet-halál harc folyik már az USA-n belül is, az új arisztokrata USA-nemzetállam és az USA-világpénzbirodalom között.
És te Magyarország viszonylatában Trump, a nemzeti USA ELLEN, a pénzoligarchia mellett állsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés