Gyurcsány a kormánypártiaknak: Ha van itt bolsevik párt, akkor azok önök!

2020. május 20. 15:36
„Ne krákogjon, hanem szopogasson valamit, legyen olyan kedves!” – reagált egy fideszes képviselő nevetésére a DK elnöke.

Aki megöli az önkormányzatokat, az megöli a hazát” – jelentette ki szerdai felszólalásában Gyurcsány Ferenc, aki a „Mi a nemzet?” kérdéssel kezdte beszédét. Eszmefuttatásában odáig jutott, hogy amennyiben a nemzetet nem differenciált közösségnek, hanem homogén nemzetállamnak tekintjük, „akkor nem kell önkormányzat”.

„Sőt általában nem kell semmi sem. Be kell tiltani az egyesületeket, az egyházakat. Uram bocsássál meg nekem, a katolikus egyházat is, amely világegyházként egyébként országokat átívelően hirdeti az igét” – folytatta a DK elnöke.

A volt miniszterelnök szerint a szovjet típusú modellre hajaz az a centralizáció, amit az Orbán-kormány végzett. „Ha van itt bolsevik párt, akkor azok önök!” – mondta, amit az egyik kormánypárti képviselő elnyomott nevetéssel fogadott.

„Ne krákogjon, hanem szopogasson valamit, legyen olyan kedves!” – reagált Gyurcsány, aki csodálkozott azon, hogy a kommunista rendszerrel való párhuzamot nem ismerték fel a fideszesek, „mert ehhez nem kell nagy intellektus”.

Összesen 134 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sőt általában nem kell semmi sem. Be kell tiltani az egyesületeket, az egyházakat.

DK-s kormányprogram.

Már csak ráiszik........

És ki volt a KISZ/DISZ utolsó országos vezetője?
1 forintos kérdés....
.................

Hibás a gondolatod.

A KiSZ KB első titkárai
1957-1961: Komócsin Zoltán
1961-1963: Pullai Árpád
1964-1970: Méhes Lajos
1970-1973: Horváth István
1973-1980: Maróthy László
1980-1984: Fejti György
1984-1988: Hámori Csaba
1988-1989: Nagy Imre

Utódja lett a DEMISZ

Tudtommal az elnöke Nagy Imre lett és Gyurcsány Ferenc csak alelnök

Az "öregecskedő" komcsi "komcsizik"...

Beteg ember. Az OPNI-t bezáratta így nincs ahol kezeljék. Az állapota pedig egyre romlik.
Ha így folytatja előbb-utóbb a galambdúcba lesz a helye.

,,A Reichstag felgyújtása (németül: Reichstagsbrand) a német parlament épületét pusztította el 1933. február 27-én. A gyújtogatást egy magányos holland kommunista, Marinus van der Lubbe követte el,,

Remélem Elkúró nem gyújtja fel bánatában az Országházat.

,, Gyurcsány Ferenc és környezete szerint ugyanis már eleve a költségvetésben is erős kézzel foghatók az önkormányzatok. És nemcsak azzal, ha csökkenti a kabinet a helyi hatalmak számára biztosított összeget, vagy szűkíti az adókból befolyó pénzek elosztását. Azzal is, ha újabb feladatokat tol át rájuk. Ennek az egyik legjobb példája az a tervezet, amely éppen a gázár-kompenzáció terheit szeretné az önkormányzatokra hárítani 2007-től. Nagyon hasonlít ez a négy évvel ezelőtti 50 százalékos közalkalmazotti és pedagógusi fizetésemelésre. Azt is nagy kormányzati adományként tüntette fel Medgyessy Péter, fizetniük azonban az önkormányzatoknak kellett. Nem kis része volt ennek abban, hogy napjainkra körülbelül 1700 önkormányzat került a csőd szélére. A tulajdonképpeni tét most az EU-s támogatások elosztása. Ez 24,4 milliárd eurót jelent az elkövetkező hét esztendőben. Ez a pénz a Bajnai Gordon által vezetett Nemzeti Fejlesztési tanácson át áramlik az országba, s ott is osztják el. Ebből az összegből közel 5 milliárd eurót közvetlenül oszthatnak el a regionális fejlesztési tanácsok a hét magyarországi régióban. Bár a többi pénz is érinti az önkormányzatokat - például nagyberuházások, közlekedési fejlesztések formájában - a legfontosabb ez az 5 milliárd euró. A regionális fejlesztési tanácsokat azonban a kormány állítja öszsze. Nagyjából erről szólt a Mónika-show, azaz Lamperth Mónika kiszivárogtatott beszéde is.,,

12 percig nem mondott semmit, ja volt egy primitív beszólása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés