Éric Zemmour is Orbán Viktor mellett foglal állást

2020. április 3. 20:15
Orbán Viktor mellett foglal állást az egyik legismertebb európai politikai elemző – írja az Origo.

Hogyan mondtak le szabadságjogokról az emberek a koronavírus idején és hogy ez egyáltalán nem zavarja a magukat haladónak tartó médiumokat, erről gondolkodik Éric Zemmour, világhírű francia politika elemző a Le Figaróban. Zemmour az egyik legolvasottabb, legsikeresebb európai esszéista. Új írásában egyértelműen Orbán Viktor mellett foglal állást. A magyar miniszterelnök bírálóival kapcsolatban úgy véli, hogy azok a szálkát észre veszik más szemében, de saját szemükben a gerendát sem – írja az Origo.

A portál hozzáteszi: Zemmour írását azzal indítja, hogy a Daily Telegraph konzervatív brit napilap volt az egyetlen („End of Freedom” című írásában), amely kritizálta Boris Johnson március 21-i döntését, amellyel a brit miniszterelnök kijárási korlátozásokat vezetett be. Franciaországban, ahol az egyéni szabadságjogok tiszteletben tartása kevésbé fontos tradíció, mint az Egyesült Királyságban, teljes egyhangúság volt a szabadságjogok korlátozásában.

„Még nem tartunk ott, hogy az ellenszegülőket feljelentjük, de már nem vagyunk ettől messze sem, hiszen drónokkal figyeltetjük a kijárási korlátozások betartását. Emmanuel Macronnak ugyanakkor sikerült erővel nyitva hagyni az ország határait, a nyitott európai határok ideológia miatt” – idézik az ironikusan fogalmazó filozófust.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés