Operatív Törzs: változik a koronavírus-járvány magyarországi adatainak közlése

2020. március 31. 11:25
A mai napon hatályba lépett a koronavírus-törvény.

Megtartotta napi sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs. Müller Cecília, országos tisztifőorvos és Kiss Róbert alezredes adott tájékoztatást a fejleményekről. Ezt követően a sajtó kérdéseit válaszolták meg.

***

A tisztifőorvos bejelentette: 492-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy újabb, több krónikus betegséggel küzdő 59 éves beteg. Az elhunytak száma ezzel 16 főre nőtt. Azonban ma van okunk örömre is, hiszen

a gyógyultak száma is folyamatosan növekszik,

már 37-en gyógyultak ki a betegségből.

Elemeztük az eseteket, és elmondható, hogy minden elhunyt szenvedett más krónikus betegségben is. Legtöbbjüknek szív- és érrendszeri panaszaik voltak” – tájékoztatott a tisztifőorvos. Folyamatosan emelkedik azonban az elvégzett laboratóriumi vizsgálatok száma is: összesen 14 146 vizsgálat történt eddig.

Még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában tart Magyarország.

Kérjük önöket, hogy továbbra is segítsék a hatóságok munkáját jogkövető magatartással. Továbbra is az a legfontosabb, hogy csökkentsük a kontaktusok számát, ez által pedig a megbetegedések számát” – hangsúlyozta Müller Cecília.

Elmondta: keddtől változik a koronavírus-járvány magyarországi adatinak közlése, látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is a www.koronavirus.gov.hu honlapon. Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb.

Hogyan tudjuk kezelni a jelenlegi helyzetet?

Müller Cecília megköszönte mindenkinek, aki segít kezelni a járványt: az egészségügyi dolgozóknak, a szociális intézmények dolgozóinak, az idősgondozóknak, a rendészeti munkatársaknak, valamint kiemelte, hogy köszönet illeti a családokat is a kitartásukért és a fegyelmezettségükért.

A tisztifőorvos külön köszönetet mondott a művészeknek,

hiszen nagyon sok dal készült a karantén ideje alatt, ami oldja a feszült helyzetet, és segít az embereknek átvészelni ezt a rendkívüli időszakot. Müller Cecília hozzátette: nagyon figyeljünk arra ebben a bezártságban, hogy mindig legyen kivel kibeszélni a problémáinkat. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a mozgásnak, sportolásnak is nagy jelentősége van, hiszen feszültség oldó hormonokat szabadít fel.

Beszélgessünk a gyerekekkel is minél többet! Nyugtassuk meg őket! Ne elhallgassuk, hogy gond van, hanem biztosítsuk őket, hogy együtt ezt a helyzetet meg tudjuk oldani” – hívta fel a figyelmet a tisztifőorvos.

***

Kiss Róbert alezredes elmondta:

a mai napon hatályba lépett a koronavírus-törvény.

Ezek a rendeletek a veszélyhelyzet végéig hatályban maradnak – emelte ki.

Tájékoztatott arról is, hogy a  Waberer's cég vállalta, hogy segít a logisztikai feladatok ellátásában. Ők fognak felelni az eszközök kiszállításáért és szétosztásáért. Elmondta, hogy a kórházparancsnokok is megkezdték a munkát, számba vették a készleteket.

Elemeztük és értékeltük a kijárási szabályozással kapcsolatos intézkedéseket. Ezek a járvány lassítását eredményezték. Azonban szabálysértési feljelentéseket is kellett tennünk” – mondta.

Hatósági házi karantén

Eddig 9448 hatósági házi karantén került elrendelésre, és 63 000-szer kerül sor rendőri ellenőrzésre ilyen esetben. A rendőrség továbbra is ellátja a határvédelmi és határrendészeti feladatokat, néhány határátkelőhelyen kisebb fennakadásra lehet számítani.

Összesen 212 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kínai vírus egyébként Kínából származik.
Kínai biológiai fegyver az egész világ ellen.
Kínából kaptuk mi is. Nem Olaszországból, Japánból, Spanyolországból, hanem ugyanabból a vuhani biológiaifegyver-laboratóriumból, mint mindenki más.

Szóval még mindig nem sikerült megragadni a lényeget.
Persze ettől a III. világháború még folytatódik.

Hogy ne cikázz ide-oda, mint vírushordozó.

Eddig is ki volt hámozható..

"Tájékoztatott arról is, hogy a Waberer's cég vállalta, hogy segít a logisztikai feladatokban."

Khm! Khmm! Khmm!
Ennek most is muszáj így folyni?

BossN 2020. március 31. 12:02
2
Sikeresen lassítják a járványt az intézkedések. Jól állunk, eredményes a kommunikáció.

Hülye!
Nyakig szarban vagyunk.
Március 15-én csak a bírák kaptak felmentést a munka (na jó, szóval amit csináltak) alól, az óvodások, iskolások, melósok mehettek, amerre láttak, merthogy csak rémhír a világjárvány.
Utána történt még a teszkók lerohanása és a fertőzés sokszorozása.

Ez itt csak hülye propaganda a birkáknak, amit a jövő héten letagadnak.

Tegnap hazudott az ellenzék, mert eddig is volt térkép, ami azt is igazolja, hogy a települések polgármesterei tudtak az adatokról.
Itt található
http://pandemia.hu/magyarorsza..

Külszolgálatban is megesik..

Dekonspirálom magamat. Az MI5 fizetett ügynöke vagyok, előtte a Secrete Service-nél szolgáltam. Innen tudom, hogy a budapesti nagykövet-helyettes 37 évesen a szolgálati útját tekintve könnyű préda volt a vírusnak. Már amikor láttam a rendezett Photoshopolt protokoll arcát. Én is viszkizgetéssel csapom el az időt a Királyságban, pár pint ale-lel vegyítve.

A kínai vírus egyébként Kínából származik.
Kínai biológiai fegyver az egész világ ellen.
Kínából kaptuk mi is. Nem Olaszországból, Japánból, Spanyolországból, hanem ugyanabból a vuhani biológiaifegyver-laboratóriumból, mint mindenki más.

Szóval még mindig nem sikerült megragadni a lényeget.
Persze ettől a III. világháború még folytatódik.

Hú, te aztán fején találtad a szöget. :))))

Ez kb. az a sablonkérdés, amit mindig, bármikor, bárkinek és főleg bármiről fel lehet tenni.
Csak éppen sok értelme nincs.

Lehetett ott más is, amit az egzotikus országokban szedhetett össze és nem is gondoltak rá, egyébként a mi 40 alatti alkoholistáink közül ( sajna van elég) is szerepelne néhány a listán.

A frankó sztvoracseknek fontos, hogy mennyi a kockázata..

Néhány esetben feltünt a COPD, ami bizony a tüdő betegsége.

"Erre volt az a válasz az operatív törzstől, hogy ez a személyiségi jogokkal ütközne."

És látod..

Minden tekintetben támogatom a kormány, az Operatív Törzs munkáját, erőfeszítéseit.

Mindemellett hagy mondjam el, hogy magam is már korábban javasoltam a fertőzöttségi adatok nagyobb nyilvánosságát, a részletes, területi bontásokat. Akkor a velem általában egyetértő konzervatív kommentelő társaim közül volt aki azzal utasította el a felvetésemet, mert az pánikot kelthet.

Az ellenzéknek, ellenzéki hozzászólóknak is vannak konstruktív ötleteik, javaslataik, csak erény az, ha a kormány ezeket is figyelembe veszi. Miért írom ezt? Mert ellenzéki oldalról is már többször sürgették ennek a lépésnek a megtételét. Az intézkedések modellezését segítheti a járvány által legsúlyosabban érintett országok trendjeinek, komplex intézkedési csomagjainak naprakész ismerete.

Az olasz és a spanyol helyzet bemutatja a krízist, annak minden szegmensre kiterjedő következményeinek, kezelésének mikéntjét. Félő, hogy csak pár lépéssel vagyunk tőlük lemaradva, tanuljunk tőlük is, s itthon, mindenkitől.

Magyarországon sem létezik talán egyetlen egy olyan település sem, amelyre ne érkezett volna haza Nyugat-Európából, ott dolgozó honfitársunk. A nyugati élelmiszerláncok behálózzák a vidéki Magyarországot is, polcaikon ott találhatóak az éppen megérkezett nyugat-európai áruféleségek.

Már vidéken is a múlt része, hogy a helyi ÁFÉSZ üzletekben a hazai termékek uralták a kínálatot. De ennek története is megérdemelne néhány gondolatot, hogyan jutottunk el idáig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés