Török Gábor: Előrehozott választások felé viheti a kabinet az országot

2020. március 26. 14:30
Nem lepődne meg, ha előrehozott választások irányába vinné az országot a kormány Török Gábor szerint, aki arra is kitért, hogy szerinte csapdaállítás történt, amibe belesétált a hisztérikus ellenzék.

Ebben a helyzetben az ellenzéknek látnia kell azt, hogy mi a kormányzat pontos célja, és azt, hogy a választók mit érzékelnek ebből – ezt mondta Török Gábor az Egyenes beszéd című műsorban. A rendkívüli helyzetek ugyanis nem semmisítik meg a politikai logikát, csak annak elrejtésére ösztönzik a politikai szereplőket.

Természetes ugyanakkor az is, hogy a politikusok a jövőbe tekintenek, miféleképpen járul is hozzá ez a későbbi politikai céljaikhoz. Ebben a versenyben pedig – tette hozzá a politikai elemző – a kormányoldal most is előbbre tart. Mint mondta, szerinte szó sincs diktatúráról, szerinte a kormányoldal stratégiái arra gondolhattak: itt az idő átgondolni a 2022-es választási esélyeket. Mert ami most van, az szerinte részben 2022-ről is szól. Szerinte az ellenzéknek most be kellett volna simulni a nemzeti egységbe, és később elővenni a kritikus énjét.

Hozzátette: szerinte nem rendeleti kormányzás a cél, hanem a választói támogatottság megtartása. Ehhez arra a látszatra is szükség van, hogy jól kezeli a válságot, de ez kevés lesz akkor, amikor elmúlik a járványveszély. Ha a járvány 3-6 hónapon belül véget érne, akkor Török azon sem lepődne meg, ha a kabinet előrehozott választások irányába vinné az országot. A gazdasági visszaesés kapcsán ugyanis – ami be fog következni – a politikai kormányzás feltételei a lehetetlenségig megváltozhatnak.

„Felelősségátruházó” és „ellenzékhibáztató” politikának titulálta azt is, ahogyan a Fidesz nem ment bele abba, hogy időkorlátot szabjanak a veszélyhelyzetnek. Mint mondta, csapdaállítás történt, amibe a hisztérikus ellenzék bele is sétált.

(Mráz Ágoston Sámuel szerint minimum téved Török Gábor, a Nézőpont Intézet vezetőjének reakcióját itt olvashatja.)

(Mandiner)

 

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az igaz, hogy ezt a marha ellenzéki hisztériát még száz év múlva is lehet idézni.

Hát nem azért lesz szavazás a jövő héten, hogy már soha nem lesz választás, akkora diktatúra lesz?

"a Fidesz nem ment bele abba, hogy időkorlátot szabjanak a veszélyhelyzetnek."
Bezzeg Török Gábor tudja meddig tart a járvány, mert ő elemez..

Elkezdenéd Te magad megmutatni az igazi valóságképet? Kezdd velem, győzz meg engem mint értelmiségit, miért jó nekem a Te valóság alternatívád, miért lenne jó Orbán Viktor leváltása? Hallgatlak.....bizonyára kezedben van az egész programotok. Tényleg kíváncsivá tettél.

Arisztotelész a Hermeneutika 9. könyvében azt írja, hogy a jövőbeli eseményekről nem tudunk jelentéseket tenni. Például ha azt mondom, hogy holnap lesz tengeri csata, ez nem is igaz, nem is hamis. Mint ahogy ennek a tagadása sem.

Ajánlom mindenki figyelmébe a mindig kiváló Krisztina Koenen , Neokohban lehozott írását Markus Söderről, arról, hogy milyen kvaliátások szükségesek egy győztes politikus számára. Olvassátok el, miért győztes politikus Söder, s megértitek, hogy miért az Orbán Viktor, s megértitek, hogy nincs kit ellenzéki oldalról Orbán mellé versenytársként állítani.

Menjetek, s inkább igyatok egy jót Szanyi Tibivel, s idézzétek fel a baloldal történelmét, a képcsarnokát, amikor még voltak valóban tehetséges politikusaitok.

T.U.G. = Török "Utólag" Gábor

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés