Eredményes keleti portya: több millió maszk érkezett Kínából

2020. március 24. 8:18
Több mint 80 lélegeztetőgép is érkezett a Jumbo Jettel.

A hétfői több tízezernyi maszk után kedden hárommillió érkezett Kínából. Minderről Orbán Viktor számolt be a Facebook-oldalán.

A lélegeztetőgépeket is tartalmazó szállítmányt maga a kormányfő és Palkovics László ITM-miniszter fogadta a Liszt Ferenc Repülőtéren.

(Mandiner)

Összesen 225 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Először koronavírust kaptunk Kínától, most meg lélegeztetőgépet.
Nagyszerű biznisz!

1/. Az Európai Unió vezetése, bürokratái teljesen alkalmatlanok az EU irányítására, a napi stratégiai kérdések intézésére. Azonnal megfelezni a fizetésüket.

2/. Ma reggeli hírek szerint Németországban is komoly gondot jelent a különböző védettségi fokozatú, funkciójú maszkok hiánya, folyik azok lázas tempójú beszerzése Kínából. De más nyugat-európai országokban is hasonló a helyzet. Vagyis nem magyar specifikus a maszkok hiánya.

3./Kínának csak hálával tartozunk a segítségért. Köszönjük.

4/. Milyen jó lenne ha az itt kommentelő DK-s öregek, jobbikosok legalább ilyen kritikus helyzetben törekednének, no nem a lojalitásra, hanem csak a tárgyilagosságra, visszafogottságra. Például meséljenek arról, hogy otthon milyen maszkot készítenek átmeneti megoldásként, hogyan osztják be a napi gyógyszereiket, a páleszt, változott-e az étrendjük, segítenek-e nekik a bevásárlásban, hogyan vigyáznak az egészségükre, mentális állapotuk megőrzésére. Kipróbálták-e azt, hogy milyen hatással van a szervezetükre, a hangulatukra, ha Orbán-gyűlöletüket akár csak egy napra is szüneteltetik, s helyette szeretettel fordulnak mindenki, még a vélt, vagy valós ellenségeik felé is. Biztos, hogy megéri naponta gyűlölni?

Félve kérdezem, a jogállami és liberális demokrata intelmeken kívül az EU másra nem képes? Mert lényeges segítséget, beszerzési lehetőséget csak a nem éppen liberális helyekről, az olaszoknak Oroszországból, Kubából, nekünk sikerült szerezni. Lám, kiderül, hogy az EU-ból csak hülye maszlagokat kaphatunk, meg szemét, felsőbbrendű csicskáztatást. Persze az elvakult rajongók ezt nem látják.

Sorold már fel, Olaszország honnan kapott érdemi segítséget, mi honnan tudunk védőfelszerelést beszerezni? Tudom, a pofázás könnyebb, az értelmes pofázás már nehezebb.

Ez a jellemző a lényeglátásotokra. Ennyire futja.

Nagyon örülök. Különösen úgy, hogy tudom azt, hogy a fél-világ ilyen maszkok után kajtat, fel is ment rendesen az áruk, de itt a pénz csak másodlagos.

Olaszország az oroszoktól és a kubaiaktól kapott segítséget, egyéb hírek nem voltak, de te majd előhozod ezeket. Mint azokat is, ha léteznek, milyen összehangolt tevékenységet végzett az EU, azon kívül, hogy amikor már minden ország lezárta a határait, meghirdették, hogy a határokat le kell zárni. Kérdezem én, az olaszok miért szorultak orosz, kubai, kínai segítségre, hol volt az EU, amikor kitört a járvány? Nálunk is voltak törekvések a beszerzésre, de néhány nap után kiderült, hogy az EU felől nem számíthatunk semmire, az ellenzék pedig elégedetten dörzsölte a kezét a hiány miatt, elhallgatva, hogy az általa imádott sóhivatal gátolja a beszerzéseinket. Kínához kellett fordulni. Megjött az első két szállítmány, a másodikat egy kínai felségjelű 747-es hozta, nyugodj meg, a többi is onnan fog jönni.

Ez a lényeg, ezek a tények, a közismert tények, de nyugodtan írj ide valami üres hülyeséget.

jobb későn mint soha. Környező országok ügyesebbek voltak.

Azt hittem, az a természetes, ha előbb a szokott csatornákon, állítólagos szövetségeseinknél próbáljuk meg a beszerzéseket. A csehek is ezt gondolták, de nekik sem jött be. Hagyd már a kritikus közvéleményt, ez csak a sajtóban létezik aszerint, milyen negatívumokat tesznek közzé. Az oskolabezárással meg ne röhögtess, mert ott kabaré volt az ellenzék kötözködő hozzáállása.

Köszönöm, azt írtad, ami kértem, amit vártam.

Ezt a cikket én is olvastam. Aki az alibabáról rendel az nem tudja igazából, hogy milyen minőséget kap. Aki nagyjából ott él az tudja, hogy igazából három minőségük van: Bad, so-so és best....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés