Kleine Zeitung-vélemény: Az EU-nak bocsánatot kell kérnie Orbán Viktortól 

2020. március 13. 16:27
Öt évet pazarolt el az EU, mire rászánta magát, hogy eljusson oda, ahol Orbán Viktor 2015-ben tartott – írja Boris Kálnoky a Kleine Zeitungban.

Az Európai Unió bocsánatkéréssel tartozik Orbán Viktornak – írta Boris Kálnoky az osztrák Kleine Zeitungban minapi véleménycikkében. A publicista szerint Európa migrációs politikája most jutott el oda, ahol a magyar miniszterelnöké már öt évvel ezelőtt tartott. Vagyis Brüsszel öt évet pazarolt el, hogy megvédje Európát. 

„Az idők változnak. Az Európai Bizottság »menekültválságról« beszélt, amikor 2015-ben, mindenfajta kontroll és papírok nélkül, milliószámra érkeztek Európába az emberek. Ma pedig már egyértelműen elismeri, hogy illegális migránsok rohamozzák meg a kontinenst” – írja az osztrák Kleine Zeitungban megjelent cikkében Boris Kálnoky. A publicista szerint 5 évvel ezelőtt egyedül Orbán Viktor nevezte nevén a dolgokat és hozott komoly intézkedéseket: így ma már nem csak egy erős kerítés, hanem törvények is védik a magyar határokat. 

„Nem menekültek, hanem migránsok akarnak bejutni az EU-ba. Ha nem védjük meg határainkat, abba az EU tönkre fog menni” – idézi Orbánt az újságíró. 

Kálnoky cikkében arra is kitér, hogy hiába kért Magyarország több pénzt határvédelemre az EU-tól, az akkori bizottsági elnöktől, Jean-Claude Junckertől 2017-ben csak „egy gúnyos válaszlevelet kapott”, pénzt nem. Akkor még a német kancellár, Angela Merkel is úgy nyilatkozott: „Az elzárkózás és a kerítés nem jelenthet megoldást”. 

„És most?” – teszi fel a kérdést a publicista. Most az Európai Unió pénzt és szolidaritást ígér annak a Görögországnak, amelynek a határain ma már szintén kerítés áll, amely már a tengeren visszafordítja a migránsok hajóit, sőt, figyelmeztető lövéseket is leadott országának határainál. 

Öt évet pazarolt el az EU, mire rászánta magát, hogy eljusson oda, ahol Orbán Viktor 2015-ben tartott, írja Kálnoky. A magyar miniszterelnök már akkor azt mondta, hogy csak konzekvens határvédelemmel lehet megvédeni Európát, a kontinens pedig nem függhet a törökökkel kötött megállapodástól. „A magyar miniszterelnök szellemi szolgálatot végzett Európának. Akkor még úgy kritizálták emiatt, mintha ő lenne a gonosz megtestesítője.” 

Az EU most köszönettel tartozik neki – zárja gondolatait Kálnoky. 
 

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU soha nem fog köszönetet mondani Magyarországnak, legfeljebb akkor, ha antiszuverén, kollaboráns kormánya lesz...
A gyökerek 100 évesek, és megmozdíthatatlanok.
Az Antant által kitervelt I. világháború dezinformációs "ideológiai" alapja, amire építették a lélektani hadviselésüket:
a német-porosz arrogancia,
és a monarchia magyar mongoloid szála.
1. A német katonák szuronyhegyre tűzött belga, holland, francia kisgyermekeket maguk elé tartva harcoltak.
2. A magyarok egy barbár mongoloid nép, alacsony, szőrös termettel, görbe lábakkal, akik elnyomják a szláv, délszláv, román szabadságszerető demokrata népeket.
Ez volt a Párizsi-trianoni békéket "alátámasztó" indokolássor alapja.
És ez mára sem változott és nem is fog.
Mert ha megváltozna, akkor el kellene számolni a világtörténelem legaljasabb békéjével, a "demokrata" Antant rablóbandájának diktátumával, amit mindenképp el akarnak kerülni.
Ha Magyarország hirtelen aranyesővel árasztaná el Nyugat-Európát, az USA-t, mellette a koronavírus ellenszerét ingyen adná minden országnak:
mi akkor is a vesztesek, a lenézettek, a bűnösök, és a JOGOSAN MEGBÜNTETETTEK maradunk.
A rabló, a kifosztó ugyanis egy dolgot semmiképp nem tehet meg:
azt, hogy megbocsásson azoknak, akiket kirabolt.

Itt is látni a hsz-ekből, a fentebb leírtak nem mehettek volna végbe, ha Magyarországon nincs ötödik, sőt hatodik hadoszlop, a Galilei Kör, az akkori SZDSZ, Kohn Bélák.
Mint ma a DK, MSDZP, MOmentum, Párbeszéd, ATV, no meg a söpredék idegen médiahadsereg, az Indexes, Népszavás ecetera Soros-lotyók és Soros-stricik

Guten Morgen kettő, Lügenpresse.

Szerintem azon a nicken nem csak egy személy írogat, hanem több.
Nem is itthonról, hanem valahonnan külföldről.
A kommentjeik ellentmondásosak, viszont mind bomlasztó.
Idegen érdekeket szolgálnak.
Lehet találgatni.

a Die Welt újságírója Boris Kálnoky felidézte, hogy egyik fiát késsel fenyegette meg török iskolatársa, mert pénzt akart tőle minden hétfőn. A másik fiát is törökök rabolták ki Berlinben, a lányát pedig megverte két migráns...

A Mozgalom Dobrev szép tollával ékeskedik. Jó nyeldeklést!

Sok hibája volt a Monarchia Magyarországának.
Azonban mindig mindent az adott korral lehet csak összehasonlítani.
És az azt mondja, az a Magyarország, az a magyarság az akkori Európa és USA-t figyelembe véve, semmivel nem volt rosszabb, mint azok, sőt.
Sok tekintetben Magyarország felette állt az akkori világnak.
Főleg abban, hogy mindenkit képes volt természetes úton asszimilálni, erőszak nélkül.
Elsősorban azt a népet, amely mindenütt ragaszkodik kívülállásához, különleges egyediséget.
Ez volt a másik ok, amiért megbüntettek bennünket.
Mert ez, a magyarországi zsidóság asszimilációja, számukra - a cionisták számára - kellemetlen precedenst jelentett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés