Antonio Martino: Nemzedékem végignézte a nemzeti szuverenitás elleni támadásokat

2020. február 4. 18:38
A szkepticizmus nem inzultus, csak annyit tesz, hogy bizonyítékokat akarok látni – jelentette ki Antonio Martino, az Európa Néppárt-tag Forza Italia egyik alapítója, volt olasz külügyminiszter  a római Nemzeti konzervativizmus-konferencián, melyen őelőtte beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök. 

A nemzedékem végignézte a nemzeti szuverenitás elleni különböző támadásokat a huszadik század második felében – jelentette ki Antonio Martino, az Európa Néppárt-tag Forza Italia egyik alapítója, volt olasz külügyminiszter  a római Nemzeti konzervativizmus-konferencián, melyen őelőtte beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök. 

Martino felsorolta a két világháborút, a nácikat, a magyar 1956-ot és sok más eseményt, mint a nemzeti szuverenitás elleni támadásokat. 

Martino felvázolta az európai integráció történetét – az 1955-ös római szerződésnek édesapja is az egyik aláírója volt. 
Az EU szabad belső piacának elképzelése az volt, hogy gazdasági jólétet teremt.

Martino az euroszkepticizmus kapcsán kijelentette: nem gondolja, hogy a szkeptikus jelző inzultus lenne. Azért vagyok szkeptikus, mert bizonyítékokat akarok látni – tette hozzá. 

A nemzeti szuverenitás megsértése rossz, de a nemzeti szuverenitás nem rossz dolog – vélekedett az olasz politikus. Mint megjegyezte: kiderült, hogy az EU nem tud választ adni a tömeges migrációja és a terrorizmusra. 

Az európai demográfiát elemezve megjegyezte: Olaszországban az egyik legrosszabb a helyzet.

Remélem, hogy Olaszország, egy többezer éves civilizáció nem fog a vezetői miatt elesni – zárta előadását Antonio Martini.

A Nemzeti Konzervativizmus konferenciát először 2019 nyarán rendezték meg Washingtonban. A mostani római rendezvényen felszólal többek közt Douglas Murray, a Spectator szerkesztője, az Európa furcsa halála szerzője; Roberto de Mattei olasz közíró; John Fonte; John O'Sullivan, a Danube Institute elnöke; Thierry Baudet holland politikus; Georgia Meloni, a Fratelli d'Italia olasz konzervatív párt elnöke; Ryszard Legutko lengyel filozófus, a PiS EP-képvioselője; Marion Maréchal francia nemzeti politikus, Le Pen unokája; az amerikai Hudson Intézet munkatársai; Thierry Baudet holland politikus, A határok jelentősége című kötet szerzője; és sokan mások. A konferencia elnöke Yoram Hazony. 

Ugyanerről a konferenciáról:
Yoram Hazony többek közt arról, hogy a magyarok kiállnak magukért
Rod Dreher az új baloldal totalitárius tendenciáiról

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés