Rétvári: Sorosék az előző kormányzat akcióit akarják beállítani a Fidesz-KDNP intézkedéseiként

2020. január 17. 21:37
Kiemelte, hogy a gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg.

Az akkori baloldali-liberális kabinet alatt, 2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügyben a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Rétvári Bence részben a pert kezdeményező alapítványra, részben az ellenzéki reakciókra utalva a műsorban azt mondta, hogy „2004-től 2010-ig nem jutott eszükbe ilyen nagy sajtónyilvánossággal és vehemenciával beszállni ebbe a helyzetbe”.

„Amikor egy jobboldali, Fidesz-KDNP-, nemzeti kormány van (hatalmon), akkor ezeket az ügyeket felveszik, és olyan látszatot keltenek, mintha ez a mi kormányzásunk idején alakult volna ki” – fogalmazott az államtitkár, majd rámutatott: a jogsértés éppen a Fidesz-KDNP kormányzása alatt szűnt meg. Azokat próbálják megbélyegezni, akik a korábbi állapotokat normálissá változtatták - hangoztatta Rétvári Bence. A kormánypárti politikus hangsúlyozta azt is: emberek igazságérzetét és az érintettek sorsának jobbra fordulását is az szolgálja, ha ezt a kárpótlást nem készpénzben, hanem más formában, oktatásként, képzésként kapják meg.

A gyerekek érdekét az szolgálja, ha nyelvi, informatikai képzésben, szakképzésben részesülnek, ha segítséget kapnak beilleszkedési nehézségeik leküzdéséhez és a trauma feldolgozásához – sorolta. Vélekedése szerint a Soros György által támogatott alapítvány - amely a felpereseket képviselte – akciója a pénzszerzésről és a konfliktus kiélezéséről szól. Hozzátette: „Soros-szervezetek” olyan ügyet akarnak kreálni, amelyre a nemzetközi sajtó figyelmét felhívják és Magyarországot rasszista színben tüntetik fel. „Ezt már előre elutasítjuk” – szögezte le Rétvári Bence.

(MTI)

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"2004-ben kezdődött gyöngyöspatai iskolaügy"

Ha figyelmesen elolvassuk az ombucman 2011. áprilisi jelentését - http://www.kisebbsegiombudsman.. - akkor egyértelműen megállapítható, hogy 2004 évben kezdődött, a Gyurcsány kormány idején, amikor Hiller István volt az oktatási miniszter.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés