Szél Bernadett a DK-t és az MSZP-t hibáztatja a 2018-as választási vereségért

2019. november 21. 15:50

Egy kiszivárgott felvételen az LMP volt társelnöke őszintén beszél Gyurcsányékról és a szocialistákról.

2019. november 21. 15:50

A következő videóban Szél Bernadett értékeli a 2018-as országgyűlési választások eredményeit, illetve az MSZP és a DK tevékenységét. Többek között kifejti, hogy a DK nem akart kormányváltást 2018-ban, valamint tudatosan fúrták meg az LMP-t a polgári körzetekben. A felvétel tavaly, a parlamenti választásokat követően készült, amikor az LMP egy belsős fórumon kielemezte a választási vereség tanulságait.

Szél kijelenti, hogy minden percet sajnál, amit „Kunhalmi Ágira pazarolt”. Hozzáteszi, hogy az MSZP-s politikus most is megüzente nekik, hogy hol a helyük a világban. „Bement a televízióba tegnap is, vagy ma reggel, vagy tököm tudja mikor”, és elmondta, hogy a rossz eredményért az LMP a Kétfarkúak és a DK a felelősek, „csak ők helikopterek”.

A legerősebb vádak még csak ezek után hangzanak el. Szél szerint igazából

nem együttműködni akartak baloldalon,

hanem „az LMP vérét akarták”. Kiemeli, hogy a klasszikus polgári körzetekben hiba volt DK-s jelölteket indítani. Felteszi a kérdést: „Milyen stratégia volt az, mi döntött akkor a baloldalon belül, amikor ezekben a polgári körzetekben Bauer Tamást, Niedermüller Pétert, meg ilyen figurákat indítottak?”

A választ meg is adja: az MSZP és a DK leosztotta egymás között a kerületeket. Egy MSZP-s jelölt információira hivatkozva elmondja, hogy a DK megmondta Molnár Gyulának, hogy az ő (Szél Bernadett) körzetét kérik, mert ezzel akarják az LMP-t – ahogy a videóban fogalmaz – „nyüzgetni” a visszalépésekre. Ezek után nyomatékosítja: a zsarolás volt a céljuk. „Bűnben fogant ez az egész visszalépősdi” – jelenti ki. Felhívja arra is a figyelmet, hogy azok, akik az összefogás „szabályait megírták”, azoknak

nem a kormányváltás volt a céljuk,

hiszen akkor nem kérték volna azokat a körzeteket a DK-s jelöltek számára.

„Nagyon kellemes dolog az összefogás azoknak, akik 4 éven keresztül lópikulát nem csinálnak a magyar parlamentben, – ezt az Erzsitől tanultam, ezt a szót, és nagyon szeretem használni – és akkor utána előjönnek, hogy az LMP a felelős mindenért, mert nem fogunk össze” – zárja mondandóját.
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
selsalzfar
2019. november 25. 03:56
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
stifwacar
2019. november 23. 22:23
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
zolizolizoltan
2019. november 23. 14:48
Berni látta, hogy Gyurcsány célja az LMP kivégzése volt a 2018-as kampányban, mégsem tudott ez ellen jó taktikát találni.
tevevanegypupu
2019. november 23. 09:43
Nahát..vajon mikor veti tömlöcbe Bernadettet Orbán? Ilyen hülye ellenzéki nőkből áll az a csapat, amire rendkívülien hülye szavazók szavaztak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik