Szél Bernadett a DK-t és az MSZP-t hibáztatja a 2018-as választási vereségért

2019. november 21. 15:50
Egy kiszivárgott felvételen az LMP volt társelnöke őszintén beszél Gyurcsányékról és a szocialistákról.

A következő videóban Szél Bernadett értékeli a 2018-as országgyűlési választások eredményeit, illetve az MSZP és a DK tevékenységét. Többek között kifejti, hogy a DK nem akart kormányváltást 2018-ban, valamint tudatosan fúrták meg az LMP-t a polgári körzetekben. A felvétel tavaly, a parlamenti választásokat követően készült, amikor az LMP egy belsős fórumon kielemezte a választási vereség tanulságait.

Szél kijelenti, hogy minden percet sajnál, amit „Kunhalmi Ágira pazarolt”. Hozzáteszi, hogy az MSZP-s politikus most is megüzente nekik, hogy hol a helyük a világban. „Bement a televízióba tegnap is, vagy ma reggel, vagy tököm tudja mikor”, és elmondta, hogy a rossz eredményért az LMP a Kétfarkúak és a DK a felelősek, „csak ők helikopterek”.

A legerősebb vádak még csak ezek után hangzanak el. Szél szerint igazából

nem együttműködni akartak baloldalon,

hanem „az LMP vérét akarták”. Kiemeli, hogy a klasszikus polgári körzetekben hiba volt DK-s jelölteket indítani. Felteszi a kérdést: „Milyen stratégia volt az, mi döntött akkor a baloldalon belül, amikor ezekben a polgári körzetekben Bauer Tamást, Niedermüller Pétert, meg ilyen figurákat indítottak?”

A választ meg is adja: az MSZP és a DK leosztotta egymás között a kerületeket. Egy MSZP-s jelölt információira hivatkozva elmondja, hogy a DK megmondta Molnár Gyulának, hogy az ő (Szél Bernadett) körzetét kérik, mert ezzel akarják az LMP-t – ahogy a videóban fogalmaz – „nyüzgetni” a visszalépésekre. Ezek után nyomatékosítja: a zsarolás volt a céljuk. „Bűnben fogant ez az egész visszalépősdi” – jelenti ki. Felhívja arra is a figyelmet, hogy azok, akik az összefogás „szabályait megírták”, azoknak

nem a kormányváltás volt a céljuk,

hiszen akkor nem kérték volna azokat a körzeteket a DK-s jelöltek számára.

„Nagyon kellemes dolog az összefogás azoknak, akik 4 éven keresztül lópikulát nem csinálnak a magyar parlamentben, – ezt az Erzsitől tanultam, ezt a szót, és nagyon szeretem használni – és akkor utána előjönnek, hogy az LMP a felelős mindenért, mert nem fogunk össze” – zárja mondandóját.
 

Összesen 101 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon össze ez a fogás.

Őket a valóság egyáltalán nem érdekli.

És gondoltad volna akkor, hogy 2019-ben egy Dobrev védi majd a szabadságot, és a demokráciát az Orbán nevű diktátortól, és anyatigrisként harcol az ő drága népéért! Hát röhej ez a világ.

Ha "csak" ennyi lenne vele a baj, de mérhetetlenül ostoba is. Ha az LMP nem megy bele az összefosósdiba-benzinkutasdiba, akkor jó eséllyel csinálhattak volna 10-12%-ot, és kiejthették volna az MSZP-P listát Karácsonyostul. Nem mintha megérdemelnék, de ezek csak sima hülyék, nem kommunista hülyék.

Ez se rossz, de én egy másik videót is szeretek nézni:

Szél Bernadett: Engedjék el Hadházy Ákost, le ne lökjék, nehogy baleset történjen!
Biztonsági őr: Miért mászott föl?

Ha az ellenzék összefog, a részpártok támogatói buknak, mert egyikük programja se lesz teljesítve.

"Rohadt keményen" dolgoztatok?
A Hadházyval való akciózásodat nevezed kemény munkának?
Vagy az utcasarkon való ácsorgást?

Szemét voltál, azt is kaptad vissza.

"Löködnek, löködnek!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés