Interjú az egóval

Orbán alatt nem akar Magyarországra látogatni Soros György, aki támadástól fél

2019. november 2. 15:01
Az egója kielégítése miatt szeretné jobbá tenni a világot Soros György, aki a Guardiannek New Yorkban adott interjúban kifejtette: oktatni kell a brit közvéleményt, Magyarországra pedig addig nem látogat el, míg Orbán Viktor van kormányon.

„Valamit jól kell, hogy csináljak” – mondja Soros György, azzal indokolva meglátását, hogy mennyien támadják őt. A milliomos, aki a demokráciát megkerülve próbálja építeni a demokráciát, a brit radikális baloldali lapnak, a Guardiannek adott interjút New  York-i rezidenciáján. – „Büszke vagyok arra, hogy kik az ellenségeim.”

A kérdező sem akárki ám: Shaun Walker bevallása szerint tavaly költözött Budapestre, ahol a „szélsőjobboldali” Orbán Viktor Sorossal plakátolta tele a várost. 

Soros azt mondja a Guardiannek: annak idején, mikor „filantróp” tevékenységbe kezdett, egyszerűen nem elégítette ki az, hogy csak festményeket gyűjtsön. „Nagy az egóm, és azzal elégítem ki az egómat, hogy megpróbálom jobb hellyé tenni a világot.”

Orbán Viktorral kapcsolatban Soros megjegyzi: „ellentétes a jó társadalomról alkotott elképzelésünk. Egykor azért támogattam Orbánt, mert aktív támogatója volt a nyitott társadalomnak. De aztán maffiaállamot kreált és azt zsigereli ki.” 

Megjegyzi: míg Orbán hatalmon van, nem valószínű, hogy Magyarországra látogat, mivel attól fél, fizikai támadás érheti: „nagyon veszélyes lenne, mivel, akárcsak Trumpnak, neki is vannak vak követői”.

Politikai filantrópia – így nevezi Brexit-ellenes küzdelmeit az üzletember , aki szerint „hozzájárulása” nem pártpolitikai érdekeket szolgált, hanem arra, hogy „oktassuk a brit közvéleményt”.

Soros György egyértelműen a baloldali Demokrata Párt ügyeinek támogatója, és bár nem akar egy elnökjelölt-jelölt mellett sem kiállni, a Guardian szerint Elizabeth Warrenről beszél úgy, hogy egyértelmű: hozzá húznak a szimpátiái. 

A 90 éves Soros azt is megjegyzi: birodalmát valószínűleg fia, Alex Soros fogja irányítani, ha ő már nem lesz az élők között. 
 

Összesen 484 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés