Orbán alatt nem akar Magyarországra látogatni Soros György, aki támadástól fél

2019. november 2. 15:01
Az egója kielégítése miatt szeretné jobbá tenni a világot Soros György, aki a Guardiannek New Yorkban adott interjúban kifejtette: oktatni kell a brit közvéleményt, Magyarországra pedig addig nem látogat el, míg Orbán Viktor van kormányon.

„Valamit jól kell, hogy csináljak” – mondja Soros György, azzal indokolva meglátását, hogy mennyien támadják őt. A milliomos, aki a demokráciát megkerülve próbálja építeni a demokráciát, a brit radikális baloldali lapnak, a Guardiannek adott interjút New  York-i rezidenciáján. – „Büszke vagyok arra, hogy kik az ellenségeim.”

A kérdező sem akárki ám: Shaun Walker bevallása szerint tavaly költözött Budapestre, ahol a „szélsőjobboldali” Orbán Viktor Sorossal plakátolta tele a várost. 

Soros azt mondja a Guardiannek: annak idején, mikor „filantróp” tevékenységbe kezdett, egyszerűen nem elégítette ki az, hogy csak festményeket gyűjtsön. „Nagy az egóm, és azzal elégítem ki az egómat, hogy megpróbálom jobb hellyé tenni a világot.”

Orbán Viktorral kapcsolatban Soros megjegyzi: „ellentétes a jó társadalomról alkotott elképzelésünk. Egykor azért támogattam Orbánt, mert aktív támogatója volt a nyitott társadalomnak. De aztán maffiaállamot kreált és azt zsigereli ki.” 

Megjegyzi: míg Orbán hatalmon van, nem valószínű, hogy Magyarországra látogat, mivel attól fél, fizikai támadás érheti: „nagyon veszélyes lenne, mivel, akárcsak Trumpnak, neki is vannak vak követői”.

Politikai filantrópia – így nevezi Brexit-ellenes küzdelmeit az üzletember , aki szerint „hozzájárulása” nem pártpolitikai érdekeket szolgált, hanem arra, hogy „oktassuk a brit közvéleményt”.

Soros György egyértelműen a baloldali Demokrata Párt ügyeinek támogatója, és bár nem akar egy elnökjelölt-jelölt mellett sem kiállni, a Guardian szerint Elizabeth Warrenről beszél úgy, hogy egyértelmű: hozzá húznak a szimpátiái. 

A 90 éves Soros azt is megjegyzi: birodalmát valószínűleg fia, Alex Soros fogja irányítani, ha ő már nem lesz az élők között. 
 

Összesen 428 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az angolokhoz mer menni?

Szegény 89 éves filantróp bácsi :(

A túl-alvilág, az klappol hozzá.

Maffiózózó maffiáz.

Ez a gondolat annyiban megállja a helyét, amennyiben az amerikaiak "korlátlan kivégzési" törvénye.
Soros: "„Nagy az egóm, és azzal elégítem ki az egómat, hogy megpróbálom jobb hellyé tenni a világot.”"
Azt is a túlzó egó okán hozták.
Bár Soros nyugodtan az egó szót kicserélhette volna a valódi okra: Talmud.
De emez a piac- értsd: spekulációképesebb.
Tovább: "Orbán... maffiaállamot kreált és azt zsigereli ki.” "
Azt most hagyjuk, hogy az Orbán által kizsigerelt maffiaállamban 7, azaz hét éve a reálbérek 10%-kal növekednek, évente.
Ennyit a talmudi ember igazmondásáról, ja még az, hogy:
Mindez azért is lehetséges, az év/10% reálkeresetnövekedés, mert Orbán blokkolja azt a 2000 milliárdot, amit a Soros-spekuláns és barátai "működési biztosítás" címen kivittek Magyarországról.

Gy.F. vállveregetésére számít?

He-he, jöttem röhögni a kommenteken, de a tiednél már hangosan röhögtem, pedig még csak a 3. volt.

D

ez keresztényi mondat volt

90 éves beteg, süket öregembert támad a álkeresztényi rendszer. gratulálok. szégyen.

Nehéz eligazodni a nézeteidet illetően. Időnként nagyon vulgárisan támadod Orbán Viktort, a magyar kormányt, majd legalább ennyiszer nagyon tárgyilagosan, ha nem is közvetlenül, de Orbán kormányzását indirekt módon, elismerően szólalsz meg. Nálad ez hangulat kérdése?

Félre ne érts, magam is gyakran bírálom a kormányt, Orbán Viktort, s fontosnak tartom a tárgyilagos, kritikus, de indulatoktól, a zsigeri Orbán gyűlölettől mentes ellenzéki hozzászólásokat is. Nincs tökéletes ember ,nincs tökéletes kormány.

Azt viszont nem tudom elfogadni, amit Heller nyilatkozott egyik, Klubrádiónak adott interjújában. Nevezetesen azt mondta, hogy a balliberális kormányok is követtek el butaságokat - milyen kedves, megengedő fricska -, míg Orbán tönkreteszi az országot. Érted ugye az árnyalatokat, az egyik oldal csak kissé butácska, a másik született romboló.

Sorost illetően maximálisan egyetértek Veled. Ugye arra is emlékszel, amikor az OTP-t akarta bedönteni? Soros személyiségén egy önálló pszichológiai iskola nőhetné ki magát. Egy tény, kártékonysága mérhetetlen. S ami számomra még elfogadhatatlan, hogy zsidó létére támadja Izraelt.

Támadás? Úgy mint heart attack? Szerintem inkább agyvérzéstől kellene tartania.

És te nem félsz? Egy ilyen országban azért kockázatos lehet az élet a hozzád hasonlóan éleslátó és kiegyensúlyozott ellenzéki kohászoknak. A lónak a faszát, elftársam. :)

"Soros György, aki támadástól fél" Nyilván, azért mert tiszta a lelkiismerete. Saját magát árulta el.
Amúgy meg a bánatnak se hiányzik, inkább ki kellene tiltani, mint ahogy többen megtették.

"Látni kell, megint ő kezdi a provokációt. " Mint mindig. A sátánfajzat.

"Megjegyzi: míg Orbán hatalmon van, nem valószínű, hogy Magyarországra látogat, mivel attól fél, fizikai támadás érheti: „nagyon veszélyes lenne, mivel, akárcsak Trumpnak, neki is vannak vak követői”."

Feltűnt neki, három kétharmad, és negyedik miniszterelnökség után, hogy "vannak követői"!
Agytröszt.

Félti a tyúkszaros életét azoktól, akiket rágalmaz.

Nem értek egyet azokkal, akik egy másik ember halálát kívánják, még Soros esetében sem. Emlékszel még rá, amikor Orbán, hungarocellből készült fejét rugdosták egy balliberális rendezvényen? Továbbá, balliberális oldalon is hasonlóan durva hangnem kezd elterjedni, amiben megjelenik a Fidesz vezetők kiirtására való buzdítás is. Bízom abban, hogy mindkét oldal szélsőségeire érzékeny vagy.

Sajnos Sorosnak, az általa finanszírozott balliberális médiának meghatározó szerepe van a gyűlöletkeltésben, s ilyenkor sokaknál elszakad a fonál. Jobboldali média csak papíron van, hatásfokát tekintve egy tízes skálán kettes. Alaphangjuk hasonlít Elek Istvánéra, aki még az MDF-MSZP-SZDSZ harcok idején, az MDF tagjaként még azért is bocsánatot kért, hogy a világon van.

A mai vitakultúrának okai vannak, de ennek kifejtése oldalakat igényelne. De mindenkinél várjuk meg, hogy természetes halállal haljon meg.

"Az EU-nak meg kell védenie külső határait, de nyitva kell állnia a legális bevándorlás előtt.
Európa szeretne segíteni Afrikán és a fejlődő világon, a demokratikus szándékú kormányok támogatása útján.
Egy ilyen „afrikai Marshall-segély” eredményeképp nemcsak az ellenőrizetlen menekülthullám apadna el, de lehetővé válna a rendezett bevándorlás megszervezése is. "
"A pénz amúgy is kevés. Ahhoz, hogy egy afrikai Marshall-terv sikeres legyen, legalább 30 milliárd euróra lenne szükség évente. A tagállamok ennek csak kisebb részét tudnák fedezni. Honnan szerezzünk tehát pénzt?
Tartsuk szem előtt, hogy a menekültválság európai probléma, és összeurópai megoldást igényel. Az EU hitelképessége magas, ám kihasználatlan. Mikor éljünk a lehetőséggel, ha nem egy sorsdöntő válságban?"
"Olyan új pénzügyi eljárást szorgalmazok, amellyel az EU anélkül veheti igénybe a pénzpiac segítségét, hogy közvetlen kötelezettséget vállalna akár uniós, akár tagállami szinten. "
"Ezt sürgette Emmanuel Macron francia elnök aacheni beszédében, és csatlakozott hozzá Angela Merkel német kancellár is. Én és a Nyílt Társadalom Alapítványok mindent megteszünk, hogy segítsünk. "

Akkor te sosem fogsz hazalátogatni, ha ennek Orbán az akadálya.
Félsz mi? Nem kell. Mi magyarok nem lövöldözünk, mint ott abban a te amerikai hazádban.

Viszlát a pokolban, vén geci! Készülj, rohadék, mert a nyomodban leszek!

Hát igen. Az utóbbi időben rendszeresen járt Budapesten. Azóta csak egy változás történt: a ballib és Karácsony győzelme Budapesten. Őket nem bírja, csak nem vallja be:-)))))

A világnak nagyságrendű javulást hozna, ha a Soros-félék kipusztulnának, utódok nélkül.
De erre vigyáznak legjobban a Soros-félék, hogy ez ne következhessen be.
És ebben győzelemre állnak, különben nem lennének a Sátán emberei.

Az ordog nem akar majdant a pokolba

Kezdjuk ott hogy egy egesz generacio biztos jovojet lopta el es tette tonkre Europaban 89ben, Afrikaban az elmult evekben stb stb keves?

„ellentétes a jó társadalomról alkotott elképzelésünk. Egykor azért támogattam Orbánt, mert aktív támogatója volt a nyitott társadalomnak. De aztán maffiaállamot kreált és azt zsigereli ki.”

Magyarul: korrumpálni akarta Orbán Viktort és azt várta, hogy betagozódik a soros cselédek sorába.

Nem erről van szó.

Aki meglehetősen sok időt tölt itt, unaloműzési, mások véleményéből okulási, és egyéb, mondjuk tájékozódási céllal, az egészen pontos profil képet tud kialakítani a kommentek alapján nem egy kommentelő társról.

Türelem sem rejtély. Mint tudjuk, a születés börtön, mindnyájan valami ilyesmibe születünk, igen korlátozottan tehetünk arról, h. mik vagyunk. Ha rendszeresen olvasgatsz itt, te is képben leszel.

Mikor olvastam, h. Türelem hiányolja a szilárd és egyértelmű politikai állásfoglalásod, Türelem kommentben, gondolkoztam, h. írok pár sort, fölteendő a kérdést, h. ő ugyan hogy áll ezen a téren, azután hagytam, nagyjából tudom és így nem is nagyon érdekel.

Sokfélék vagyunk. Türelem leginkább és alapjában véve más.

Kedves illiberator, ez leginkább Super Partesnek ment, elnézést!

Bárcsak ennyire egyszerű lenne ez a dolog.
A valóság az: Sorost azért küldte előre a háttér, mert meglepően tehetséges színész, ill. zsarolva van a 44-es budapesti lopások miatt.
Ha kidől, az őt küldők bármikor vesznek elő újabb és még újabb provokátorképzőket az európai társadalom szétzilálására.

Viktor meglepően befolyásos - pénz nélkül is.

Nem mi tartozunk pártokhoz, mi vagyunk az építkezés, a gyarapodás, az ország, a dolgozók, a gyermeket nevelők pártján. A munka alapú társadalom tetszik, mert a munka az, ami az életnek legtovább értelmet ad.

Viszonylag hamar kiderül, melyik politikai erő az, amelyiktől valami ilyesmi várható, melyik az, amelyiktől bizonyítottan nem. A gazdaság NAGYON fontos.

Mint vallásgyakorló fontos nekem az, h. egy politikai erő elismeri-e az egyházak közösség teremtő, évszázados tradíciót ápoló, az egyént vígasztaló, bátorító, az erkölcsi törvények betartásának fontosságára fölhívó szerepét. Jó, ha van a közelben egy jó lelkész, ha csőstől jönnek a bajok. Ez nem hit kérdése, hanem gondolkozásé, életszemléleté és természetes, h. mindenkinek a sajátja a legszebb, bár nem szépségverseny. A hit legbelsőbb magánügy.

Ma már leginkább Lengyelország, ahol még mindig él és virul a spirituális élet, meg is lehet azt az országot nézni.

Nem mi tartozunk pártokhoz, mi vagyunk az építkezés, a gyarapodás, az ország, a dolgozók, a gyermeket nevelők pártján. A munka alapú társadalom tetszik, mert a munka az, ami az életnek legtovább értelmet ad.

Viszonylag hamar kiderül, melyik politikai erő az, amelyiktől valami ilyesmi várható, melyik az, amelyiktől bizonyítottan nem. A gazdaság NAGYON fontos.

Mint vallásgyakorló fontos nekem az, h. egy politikai erő elismeri-e az egyházak közösség teremtő, évszázados tradíciót ápoló, az egyént vígasztaló, bátorító, az erkölcsi törvények betartásának fontosságára fölhívó szerepét. Jó, ha van a közelben egy jó lelkész, ha csőstől jönnek a bajok. Ez nem hit kérdése, hanem gondolkozásé, életszemléleté és természetes, h. mindenkinek a sajátja a legszebb, bár nem szépségverseny. A hit legbelsőbb magánügy.

Ma már leginkább Lengyelország, ahol még mindig él és virul a spirituális élet, meg is lehet azt az országot nézni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés