Trócsányi nem lehet a Bizottság bővítésért felelős tagja

2019. szeptember 18. 16:15

Cseh Katalin
Facebook
Nem fogunk alkalmatlan, tisztességtelen biztosjelölteket támogatni csak azért, hogy pártpolitikai alkukat tartsunk fenn.

„Bár a biztosjelöltekről folytatandó részletes vita még hátra van, a Momentum európai frakciójában, a centrista Renew Europe-ban már most világossá tesszük: nincs biankó csekk egyetlen biztosjelöltnek sem!

A korábbi években gyakran előfordult, hogy az európai frakciók csak azért támogatták egymás jelöltjeit, hogy saját jelöltjeik védettséget élvezzenek. Frakciónk idén szakít ezzel a gyakorlattal: nem fogunk alkalmatlan, tisztességtelen biztosjelölteket támogatni csak azért, hogy pártpolitikai alkukat tartsunk fenn. Minden kormánynak joga van biztosokat jelölni – nekünk az Európai Parlamentben viszont jogunk azt mondani a kormányoknak, hogy jelöltjük nem megfelelő, és hogy tegyenek más javaslatot. A biztosjelölteket négy szempont szerint mérlegeljük majd: az európai értékek védelme, a szakmai kompetencia, a személyes integritás és az alkalmasság alapján.

Frakciónk döntése részben Trócsányi Lászlóról szól. A frakció vezetésében Trócsányi jelölése óta határozottan azt képviseltem: a fideszes politikus nem lehet a Bizottság bővítésért felelős tagja. Bár a szavazás még hátra van, egyelőre úgy tűnik, a frakciónk nagy része egyetért a Momentum álláspontjával.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a hülye nő felsorolt négy kritériumot, s Trócsányi mindnek megfelel, de azért nem akarja megszavazni. Eszement.

Tőlem lehetne más is de most csak drukker leszek Trócsányi mellett, hogy lássam a pofára eséseteket. Nagyon szenvedsz, te szerencsétlen, látszik, hogy semmi értelmes gondolatod nincs.

Én is szeretnék ilyen lenni, de sokszor nem megy.
Maradj is ilyen, jó ilyesmit olvasni.
Ugyanoda küldöm a szerencsétlen nyomorultat.

CSEH KATALIN szép lehet, de okos nem!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés