Trócsányi nem lehet a Bizottság bővítésért felelős tagja

2019. szeptember 18. 16:15

Nem fogunk alkalmatlan, tisztességtelen biztosjelölteket támogatni csak azért, hogy pártpolitikai alkukat tartsunk fenn.

2019. szeptember 18. 16:15
Cseh Katalin
Cseh Katalin

„Bár a biztosjelöltekről folytatandó részletes vita még hátra van, a Momentum európai frakciójában, a centrista Renew Europe-ban már most világossá tesszük: nincs biankó csekk egyetlen biztosjelöltnek sem!

A korábbi években gyakran előfordult, hogy az európai frakciók csak azért támogatták egymás jelöltjeit, hogy saját jelöltjeik védettséget élvezzenek. Frakciónk idén szakít ezzel a gyakorlattal: nem fogunk alkalmatlan, tisztességtelen biztosjelölteket támogatni csak azért, hogy pártpolitikai alkukat tartsunk fenn. Minden kormánynak joga van biztosokat jelölni – nekünk az Európai Parlamentben viszont jogunk azt mondani a kormányoknak, hogy jelöltjük nem megfelelő, és hogy tegyenek más javaslatot. A biztosjelölteket négy szempont szerint mérlegeljük majd: az európai értékek védelme, a szakmai kompetencia, a személyes integritás és az alkalmasság alapján.

Frakciónk döntése részben Trócsányi Lászlóról szól. A frakció vezetésében Trócsányi jelölése óta határozottan azt képviseltem: a fideszes politikus nem lehet a Bizottság bővítésért felelős tagja. Bár a szavazás még hátra van, egyelőre úgy tűnik, a frakciónk nagy része egyetért a Momentum álláspontjával.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. szeptember 21. 06:07
Trócsányi László LEHET(!!!), IGENIS LEHET és LEGINKÁBB Ő LEHET A MAGYAROK KÖZÜL(!!!) a Bizottság bővítésért felelős tagja. Mondjon és VÁGYJON csk--AKI NULLA(!), vagy attól is kevesebb-- és a hasonló link és TARTALMATLAN(!) senkiháziak néhánya akármit is!
Agricola
2019. szeptember 19. 18:38
CSEH KATALIN szép lehet, de okos nem!
luisbathhelena
2019. szeptember 19. 17:09
Egyetértek az előttem szólók értékelésével. Csak egy szóba kapaszkodnék: "alkalmatlan". Egy több évtizedes jogi múlttal rendelkező professzor, a Velencei Bizottságnak 10 évig volt tagja, több évig diplomata, több nyelven beszél, számos könyvet írt, a területe nemzetközi szakértője. Na ha ő nem alkalmas bővítési biztosnak, akkor senki. Politikai hazaáruló ribanc vagy CSEKA.
puszika
2019. szeptember 19. 11:45
Ehhez ti kevesen vagytok tovarina!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik