„Számíthat teljes körű személyes és politikai támogatásomra” – levelet írt Von der Leyen Trócsányinak

2019. szeptember 10. 20:13
A Bizottság elnöke kulcsfontosságúnak nevezte, hogy „stabil, biztonságos és virágzó” országok vegyék körbe az Európai Uniót.

Közzétették Ursula von der Leyen levelét, amelyet Trócsányi László korábbi igazságügyi miniszternek írt. Az atv.hu beszámol a hatoldalas dokumentumról, melynek első felében azt ismerteti, hogyan is tervezi megszervezni a testület munkáját. Mint írja, egyes jogköreit átruházza a nyolc alelnökre, akik majd egy-egy nagyobb terület munkáját fogják koordinálni, szoros együttműködésben az azokért felelős biztosokkal, illetve a testület főtitkárával, és mindegyik biztos tagja lesz legalább egy ilyen csoportnak.

A Trócsányinak szánt portfólió kapcsán kulcsfontosságúnak nevezte, hogy „stabil, biztonságos és virágzó” országok vegyék körbe az Európai Uniót, ezért aktívan jelen kell lenni ezen régiókban. Leszögezte, hogy hiteles EU-s perspektívát kell nyújtani a Nyugat-Balkán számára, ez különösen fontos most, amikor a térségben jelentősen megerősödött a külső befolyás. Meg kell kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, továbbá fel kellene gyorsítani a strukturális és intézményi reformokat, a jogállamiságra, a gazdasági fejlődésre, a közigazgatás átalakítására, a korrupcióellenes küzdelemre és a jószomszédi viszonyra fókuszálva.

Von der Leyen Törökországgal kapcsolatban aláhúzta, bár a csatlakozási folyamat gyakorlatilag leállt, mivel Ankara folyamatosan távolodik az EU-tól, a két fél együttműködése továbbra is rendkívül fontos, például a biztonság, a migráció, a gazdaság és a kereskedelem területén. Emellett erősíteni kell a kapcsolatokat a Keleti Partnerség hat államával, s új hosszú távú szakpolitikai célkitűzéseket kell elfogadni már a jövő év közepéig, illetve hatékonyabbá kell tenni a társulási egyezmények végrehajtását Georgiával, Moldovával és Ukrajnával.

A megválasztott elnök rámutatott: Trócsányi alapvetően Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő iránymutatása alatt fog dolgozni, a szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős főigazgatóság támogatásával. „Várakozással tekintek a közös munka elé ebben az izgalmas és komoly próbatételekkel járó időszakban. Természetesen számíthat teljes körű személyes és politikai támogatásomra az európai parlamenti meghallgatásán és a mandátumunk során”.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy pofára esett az ellenzék, mint Kunhalmi Ágnes.
Így járnak azok, akik teljes gőzzel nekirontanak a számukra csukott ajtónak.

Na ne mondd! Te csak vigyázz, nehogy eless egy fűszálban.

Nehéz azt felismerni, megérteni, hogy pont azért, hogy Edrogán ne szabadítsa ránk a törököt, muszlimot?
Ez az embertömeg a fegyvere Merkel ellen.

"Orbán szeretettervében szerepel Erdogannal a jó viszony."

Ez a Dodó nem a többezer hozzászólásos eredeti Dodó. ez egy hamisított Dodó. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés