Muszlim viseletbe öltöznek a kanadai fiatalok

2019. szeptember 2. 13:50
A muszlim gyakorlatokat a személyiség fejlődésének tekintik, mint a jóga vagy a meditáció.

Kanada francia nyelvű Quebec tartományában az az új tendencia figyelhető meg, hogy a nem muszlim fiatalok iszlám szokásokat és ünnepeket vesznek át – írja a lapresse.ca nyomán a breitbart.com.

Az új jelenséget először Géraldine Mossière antropológus fedezte fel, aki olyan fiatalokat, többnyire nőket talált Montrealban, akik a muzulmán negyedekben és kávézók közelében élnek és elkezdték az iszlám gyakorlatot anélkül, hogy valaha is hivatalosan muszlimmá váltak volna.

Mossière szerint az általa megismert alanyok mindent megtettek, egészen a sertés hús tilalmától a ramadán iszlám szent hónapjának ünnepléséig.

Ezek olyan fiatalok, akik az iskolában olyan kulturális keveréket tapasztaltak meg, amely elősegíti bizonyos kulturális hiedelmek integrálódását. Időnként a muszlim barátaik felé történő szolidaritás jegyében teszik ezt. Azok, akik nem tértek át, a muszlim gyakorlatokat személyes fejlődésnek tekintik, mint például a jóga vagy a meditáció”– állította Mossière.

Egyes nők valóban megtérnek az iszlámhoz, és Mossière azt állítja, hogy a vonzerő a tradicionálisabb női szerepek keresésének vágyából származik, és azt sugallja, hogy ők magukat Quebecinek és muzulmánnak tekintik. Egyfajta „tiszta iszlámot” tesznek magukévá, amely mentes a patriarchális eredetétől.

Az iszlámot a régi családi modellhez való visszatérésként látják, amiben szerintük nagyanyáik is éltek. Könnyen magukévá tudják tenni azt az iszlámban gyökerező felfogást, miszerint az anya és a feleség szerepe szent és Isten által elismert” – tette hozzá Mossière.

(képünk illusztráció)

 

 

 

 

 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországon a cigánykodás terjed. Jól halad az integráció.

Helyes! Egy szabad országban, szabadon hülye lehet bárki.

Olyan régi szokás már ez arrafelé, hogy közben megöregedtek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés