Tréfa

2019. augusztus 19. 09:42

Aa világ sokkal boldogabb hely lehetne, ha Donald Trump mielőbb befejezné politikai pályáját, és végre minden idejét újra a családi projekteknek szentelné.

2019. augusztus 19. 09:42
Horváth Gábor
Horváth Gábor
Népszava

„Habár ezzel a »tudvalévővel« manapság vigyázni kell, mert Donald Trumpnál sosem lehet tudni. Mint kiderült, több mint egy éve foglalkoztatja Grönland megvételének gondolata, mert azt hallotta, hogy a dán kormánynak nincs elég pénze a nagyjából 23 magyarországnyi földdarabon élők támogatására. Tény, hogy a sziget földrajzi értelemben Észak-Amerikához tartozik, az is, hogy a második világháborút követően egyszer már felvetődött a megvásárlásának gondolata, de a hatmilliós Dánia aligha van rászorulva az Egyesült Államok pénzére. Már Oroszország is régen megbánta, hogy 1867-ben négyzetkilométerenként 4,74 dollárért megvált Alaszkától...

Tréfa, hogy Trump egy pillanatra is komolyan gondolhatta a dolgot. A történelmi és politikai összefüggések terén való teljes tájékozatlansága mellett arra utal, hogy elnökként is megmaradt ingatlanfejlesztőnek. Nem véletlen, hogy fiai üzleti lehetőségek után kutatva folyamatosan járják a világot: addig kell pénzt szerezni, amíg a papa hatalmon van, mert utána már nehezebb lesz.

Ezzel együtt a világ sokkal boldogabb hely lehetne, ha Donald Trump mielőbb befejezné politikai pályáját és végre minden idejét újra a családi projekteknek szentelné. Nem csak az 56 ezer grönlandi sóhajthatna fel megkönnyebülten.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. augusztus 20. 21:31
Izland is Dánia volt. Most meg már nem az. Grönlandnak rendes autonómiája van és egész Dánia sorsába beleszólhat a képviselőin keresztül. Ellenben az Amerikai Egyesült Államok gyarmatain ugyanúgy az Amerikai Egyesült Államok törvényei érvényesek, mint bárhol máshol a tagállamokban, ellenben nekik, szemben a tagállamokkal nincsen beleszólási joguk sem a saját dolgaikba, sem az ország dolgaiba. Anyagilag lehet, hogy többet tudna költeni Grönlandra az Amerikai Egyesült Államok, de jogilag kizárt, hogy jobban járnának a grönlandiak.
tailor
2019. augusztus 20. 18:43
a világ boldogsága nem az amerikai elnök választás eredményétől függ. Atta nak mindegy volt ki is az elnök 2001 ben. ha egyáltalán tisztában is volt vele. viszont azóta jobb ha impulzív és határozottan erős benyomást kelt. még ha tévedne is. néha. de hogy a jövendő katasztrófa turistái ezerszer jobban meggondolják …
citra
2019. augusztus 20. 09:36
Laci bácsi ezt már elmagyarázta https://mandiner.hu/cikk/20190521_bogar_laszlo_a_mely_allam_csapdajaban A satu egyik »pofája« a globális hatalmi szerkezet, vagyis a birodalom, a másik pedig az e hatalmi szerkezet belső ügynökhálózataként tételeződő »mély állam«, vagyis az a konstrukció, amelynek feladata, hogy függetlenül minden választói akaratnyilvánítástól, mindig a birodalom stratégiai törekvései tükröződjenek minden nemzetállammal kapcsolatos történésben. Trump helyzete azért nehezebb, mert »hazája«, a nemzetállam Amerika folyamatosan a birodalmi Amerika nyomása alatt él, és az anyagi, fizikai (népesedés, egészség), lelki, erkölcsi, szellemi kifosztás állapotában van.
1000bocs
2019. augusztus 19. 20:34
EZ hülye. Obama nyolc évik lakott a Fehér Házban, és kurvára nem lett boldogabba világ. Sőt. Rendes demokrataként csúcsra járatta a rasszista feketéket, nemhogy csökkent volna a feszültség, de a feketék egyre erőszakosabbak és sötétebbek lettek. Megkapta előre a Novel béjedíjat is, mert tudták hogy nemsokára már háborúba megy, akkor már nem adhatták volna oda neki.... Most komolyan. A meleg vagy a mellőzöttség és kisszerűség tudata ez a balosoknál?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik