Amit Baranyi kapott az ellenzéki pártoktól a kilencedik kerületben, az nem ajánlat, hanem ítélet

2019. július 23. 15:08

Jámbor András
Mérce
Aki ezt nem érti, nem érti a politika működését, és igazából nem arra vár, hogy változzon az ország, hanem egy elképzelt álomképet kerget.

„És akkor tegyünk egy kis kitérőt, hiszen a nagy ellenzéki megállapodás szerint a kerületben polgármestert állítani a Momentum dolga. És sokan szidják is őket, hogy miért nem Baranyi Krisztinát támogatják. Csakhogy a Momentum nem álmodozó lovagok gyűjtőhelye, hanem egy politikai párt, egy politikai közösség, elképzelésekkel, víziókkal (és ennek a bekezdésnek a szempontjából mindegy is, hogy ezekkel én vagy más mennyire ért egyet), arról, hogyan akarják jobbá tenni ezt az országot. Ehhez viszont hatalom kell. Lehet a szűz lovagot játszani, de igen, ahhoz, hogy a Momentum erősödjön, közelebb kerüljön a politikai céljaihoz, polgármesteri, alpolgármesteri, képviselői helyek és erőforrások szükségesek. A Momentum pedig – helyesen – ezeket meg is akarja szerezni. Aki ezt nem érti, nem érti a politika működését, és igazából nem arra vár, hogy változzon az ország, hanem egy elképzelt álomképet kerget.

A Momentum viszont egy valamiben téved, hogy hosszú távon jól jár azzal, ha a kilencedik kerületi helyi MSZP-vel boltol helyben, és ha túl közel engedi magához a budapesti MSZP rosszabbik oldalát. Oké, el tudom fogadni, hogy ezek a szereplők megkerülhetetlenek ma még Budapesten. De ezt a játékot nem lehet sokáig játszani, és ha nem akarják játszani, akkor ahhoz szövetségesek kellenek, mert egyedül nem fognak tudni elbánni ezzel a fertővel. Márpedig hosszú távon vagy meg kell velük harcolniuk, vagy hozzájuk fognak simulni.

És pont ezért kéne ha nem is támogatnia, de a tisztességes feltételeket kiharcolnia a Momentumnak Baranyi Krisztina számára, mert ha okosan csinálják, szövetségest is gyárthatnak belőle, akár ellenzékben akár a kerületet vezetve. Arról nem is beszélve, hogy egyébként Baranyi és a Momentum politikai elképzelései a helyi alkukon kívül nem is állnak olyan messze egymástól.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amúgy ki a pék az a Baranyi? Fontos volt, hogy ma reggel tudomást vegyek a világegyetem azon tényéről, hogy ő is létezik?

Jó, a Momentum létezéséről tudok egy ideje, bár jobb hely volna a világegyetem nélkülük.

Hát dögöljek meg, ha ez nem Orbán hibája!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés