Index: Szanyi Tibor már nem az MSZP alelnöke

2019. július 16. 17:17
Szanyi körül hetek óta különböző etikai és fegyelmi eljárások tornyosultak.

Visszahívták az MSZP-ben viselt tisztségeiről Szanyi Tibort – értesült az Index. A szocialisták szabad szájú politikusa az elmúlt hetekben többször nyilvánosan bírálta pártját és kritizálta a vezetőség döntéseit, főként az európai parlamenti (EP) választásokat követően. A voksoláson ugyanis az MSZP-P listája történelmi mélypontot jelentő eredményt ért el, így Szanyi is lemaradt, és a második helyről sem jutott be az uniós parlamentbe.

Az MSZP–Párbeszéd közös listája a voksok 6,68 százalékát kapta, így az MSZP mindössze egyetlen képviselőt küldött az EP-be. A lesújtó eredmény és főként  a mandátumot Ujhelyi Istvánnak kiosztó választmányi ülés után az EP-helyét, azaz az újrázás lehetőségét így elvesztő Szanyi Tibor MSZP-alelnök két nyílt, illetve nyilvánosságra került levélben is élesen bírálta a pártot és annak vezetését. Belső mutyikról, külső alkudozásokról írt , ahol „a vezetők a tagság vállát taposva huzakodnak az egyre kevesebb koncon”. Bírálta azt is, hogy az MSZP feladta baloldaliságát, a párt „mára ideológiailag élő halottá vált.

Noha a múlt héten még úgy tűnt, Szanyi egy egyszerű megrovással megúszta, az MSZP elnöksége fellebbezett az országos etikai és egyeztető bizottságnál a döntés ellen, súlyosabb szankciót követelve. A megrovásnál az MSZP alapszabálya szerint a tisztségektől való megfosztás, valamint a kizárás a súlyosabb szankció.

Mindennek nyomán hétfőn visszahívták az alelnököt a pártban viselt tisztségéről, aminek vélhetően ahhoz is köze lehetett, hogy Szanyinak éppen a hétvégén jelent meg egy, ismét csak az MSZP-t kritizáló nyilatkozata.

Az Index kérdésére a párt sajtóosztálya megerősítette Szanyi visszahívását, a részletekről azonban csak annyit közöltek:

a döntés jogerős.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, akkor mától jobban be kell osztani a kocsmapénzt...

Válaszok:
hátakkor | 2019. július 16. 20:07

Nem kell ide választási bukta, ezek egymást anélkül is is "kinyírják".

Az. De milyen ostobák, csodálkozom.

Egyedül vagy Tíbor. Egyedül!

Jégcsákány, bitófa, tarkólövés!

Mostantól az új-lipóciai szesztestvérek fizetnek Tíbornak! "Hagyd Tíbor! Annyiszor meghívtál már.."

Ki hogy vet, úgy arat.

Ezeknek valóban lételemük az árulás.

A Piftikére azért hasznos kongató, mert ha ezek után bedönti a haranglábat, akkor a Maszoppal együtt Párbeszédet is maga alá temeti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés