Szivárványos tatyó

2019. július 5. 8:40

Szalai Attila
Magyar Hírlap
Az IKEA dolgozója a lelkiismereti szabadság alkotmányos jogával élt. Kirúgták.

„Hazánkban még nem hallottunk hasonlóról, de tanulságos eset történt a minap Lengyelországban. Egy bizonyos Tomasz K., az IKEA dolgozója a lelkiismereti szabadság alkotmányos jogával élve, a homoszexualitással és az egynemű párok által történő gyermekneveléssel kapcsolatos véleményét a Szentírás szavaival kommentelte rá a közleményre. Ennyit írt: »Férfiúval ne hálj úgy, a mint asszonnyal hálnak: útálatosság az.« (Mózes III. könyve 18,22). »Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, a kik én bennem hisznek, jobb annak, hogy malomkövet kössenek a nyakára, és a tenger mélységébe vessék.« (Máté 18,6)

A vezetőség haladéktalanul »szőnyegre rendelte« Tomasz K.-t, aki a közszolgálati TVP Infónak adott interjúban elmondta: a cég nyomásgyakorlása felbosszantotta. S azért reagált a közleményre az intraneten, mert gyakorló katolikusként helyénvalónak tartotta kifejezni álláspontját, amely szerint a tőle elvárt viselkedés ellentétben áll a hitével és világnézetével, amit alátámasztandó két bibliai idézetet helyezett el az oldalon. A főnökség követelése ellenére is megtagadta kommentárjának visszavonását, többek között azzal indokolva cselekedetét, hogy senki sem hatalmazta őt fel arra, hogy cenzúrázza az Úristent. Tudtára adták: viselkedésének következményei lesznek. Néhány nappal később fegyelmi határozattal kirúgták.

A lengyel jogvédő intézet, az Ordo Juris kiállt az IKEA munkatársa mellett, jelezve, hogy a cég a lépéseivel több hazai törvényt megsértett, többek között az ország alkotmányának 53. paragrafusát, amely garantálja a lelkiismereti és vallási szabadságot, de sérti a munka törvénykönyvének vonatkozó előírásait is, amelyek szankcionálják a dolgozó nézetei miatt alkalmazott diszkriminációt. A jogász testület szerint az IKEA megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét is, amelynek 10. cikke kimondja: mindenkinek joga van véleménye kinyilvánításához, nézeteinek korlátozások nélküli képviseletéhez. A cég viselkedését akár keresztényellenesnek is lehet minősíteni – áll az Ordo Juris nyilatkozatában.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kereszteket el kell tüntetni, mert sért bizonyos vallásokat állítólag. A Pride viszont szent és sérthetetlen, bár ütközik a keresztény tanításokkal. A hab a tortán az, hogy azt a vallást is sérti, amely miatt a kereszteket el kell tüntetni.

A kör bezárult.

Ezek hülyék ott az IKEA vezetőségében. Pontosan, hogy azért tüntetnek, hogy ők is házasodhassanak, vagyis, férjnek, feleségnek tartják magukat.
Alig vannak dolgozók az ikeában, azok se a vevőkkel foglalkozzanak, hanem a ferdék lelkivilágával? Munkahelyen beszélgessenek egymással?
És mit kérdezhetnek és mit nem? Erről nem szól az ajánlás?

"Így például „feleség” vagy „férj” kifejezés helyett a „partner” használata minősül korrektnek, üdvözlendő, ha barátságos beszélgetéseket kezdeményeznek LMBT+ kollégákkal a partnerükről, a családjukról,"

Mármint nálatok, "európai demokrata" körökben?

Jaj, de jó! Akkor az IKEA kirúgja saját magát!

"Ugyanakkor az IKEA hozzáteszi: ha bármilyen más csoport meggyőződését, például a katolikusok méltóságát sértenék meg, hasonlóképpen járnának el."

A kölykeik lettek buzik.

"A lengyel jogvédő intézet, az Ordo Juris kiállt az IKEA munkatársa mellett, jelezve, hogy a cég a lépéseivel több hazai törvényt megsértett, többek között az ország alkotmányának 53. paragrafusát, amely garantálja a lelkiismereti és vallási szabadságot, de sérti a munka törvénykönyvének vonatkozó előírásait is, amelyek szankcionálják a dolgozó nézetei miatt alkalmazott diszkriminációt. A jogász testület szerint az IKEA megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét is, amelynek 10. cikke kimondja: mindenkinek joga van véleménye kinyilvánításához, nézeteinek korlátozások nélküli képviseletéhez. A cég viselkedését akár keresztényellenesnek is lehet minősíteni – áll az Ordo Juris nyilatkozatában.”

Nagyon helyes. Szarrá kell perelni őket, amíg abba nem hagyják a redvás buzipropaganda hirdetését.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés