Gulyás: Olyan ember kell a Bizottság élére, aki minden kormánnyal képes a párbeszédre

2019. június 27. 11:44
A csúcsjelöltek ennek nem tesznek eleget, a csúcsjelölti rendszert sem támogatjuk és a jelölteket sem tartjuk alkalmasnak – jelentette ki a miniszter csütörtöki Kormányinfón.

Magyarország érdekelt abban, hogy az európai uniós intézményeknek mielőbb legyen vezetőjük, de a jelöltek alkalmassága fontosabb, mint a sietség – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Alkalmas jelölt kell a Bizottság élére

Gulyás Gergely hangsúlyozta: Magyarország olyan vezetőket támogat, akiket nem egyéni hatalmi ambíciók fűtenek, hanem alkalmasak arra, hogy valamennyi tagállammal konzultáljanak, konszenzust hozzanak létre, és egyetlen országot sem támadtak meg, hanem korrekt viszonyt ápolnak velük. A csúcsjelöltek ennek nem tesznek eleget, a csúcsjelölti rendszert sem támogatjuk és a jelölteket sem tartjuk alkalmasnak – jelentette ki.

Gulyás Gergely szerint új stratégiára van szükség az Európai Bizottságban: olyanra, amely egyértelműen megállítja a bevándorlást, támogatja a külső határvédelmet és az Európai Egyesült Államok koncepciója helyett tiszteli és tiszteletben tartja a nemzeteket.

Költségvetés

A miniszter elmondta, a kormány a szerdai ülésén foglalkozott a költségvetéssel. A költségvetés a családok költségvetése – hangsúlyozta, emellett a gazdaságvédelmi akcióterv is a része a költségvetésnek.

Gulyás szerint a költségvetési vita is bebizonyította, hogy az ellenzék alkalmatlan, hiszen az MSZP elnöke ugyanazt a beszédet mondta el, amelyet 2017-es büdzsé vitájában mondott el. Éppúgy a Jobbik frakcióvezetőjét is minősíti, hogy milyen módosító indítványokat terjesztettek be a költségvetéshez.

A családvédelmi akcióterv

A miniszter beszélt a családvédelmi akcióterv intézkedéseiről is, ezek július 1-jétől hatályosulnak. A babaváró támogatással kapcsolatban megerősítette: akinek július 1-jét követően születik gyermeke, az jogosulttá válik a támogatásra. Hétfőn hatályba lép továbbá a csok és a jelzáloghitel-elengedés bővítése, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a bölcsődefejlesztési program pedig folyamatban van.

Szúnyogirtás

A Belügyminisztérium a költségvetésben szereplő 1,5 milliárd forinton felül további 825 millió forintot kapott szúnyogirtásra – tájékoztatott a miniszter.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy a klímavédelem tekintetében mindenki érzékel egy veszélyhelyzetet, szeretne tisztább környezetet, élhetőbb klímát, ezért rögzítették a 2030-ra vállalt célokat a széndioxid-kibocsátás csökkentésére. Van értelme a további csökkentésnek, de ez atomenergia nélkül lehetetlen, az uniós költségvetésben megfelelő ösztönzők kellenek a tagállamok számára, továbbá figyelembe kell venni a globális felelősséget, közösen kell megállapodni a több nagy szereplővel – sorolta.

Egy a szíriai rendezésre vonatkozó kérdésre Gulyás Gergely közölte:  Magyarország minden támogatást szívesen megad a térség stabilitásához és a migráció megfékezéséhez, ezért is támogatják az ottani keresztény és nem csak keresztény közösségeket.

(MTI, Hír TV)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Te a túlzások és hazugságok nagymestere vagy.

"Mit csinált Weber 2010 után, amikor Orbán Viktor szabotálni kezdte a demokráciát Magyarországon? "
- mondja ezt a mai Politico-ban egy Franklin Dehousse nevű jogász a Liège-i Egyetemről; az Európai Unió Bíróságának korábbi bírája...
Nyugat-Európa IS - mint az USA - a kazárok, a Rothschild-kazárok kezében van.
Ebben a helyzetben addig maradunk életben, amíg törekszünk legnagyobb erőforrásunk, a szuverenitásunk megőrzésére.
Rendületlenül.

"Jogilag az Egyesült Államok kormánya jelenleg az Egyesült Nemzetek Szervezete vállalkozás irányítása alatt áll, élén Rothschild báróval. Azonban az ENSZ vállalkozás státusza maga is kétséges, mivel sem aranyuk, sem erkölcsi alapjuk nincs, hogy a jelenlegi kaotikus és bolygót pusztító rendszert ők felügyeljék.
A Rothschild és kazár maffia ellenőrzése lényegében a csődbe ment G7 nemzetekre redukálódott. ... A londoni és amerikai aranykereskedelmi piacok jelenleg 600-szor több papír arannyal kereskednek, mint amennyi mögött valódi aranyfedezet áll. Szinte az összes valódi arany a világon jelenleg a White Dragon Society szövetségeseinek kezében van."
A White Dragon Society pedig - nem Rothschild. Ellenkezőleg.
Ettől még óriási hatalom a G7-ek (Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Egyesült Királyság, Egyesült Államok), látjuk, a 7-ből öt Európa és itt kőkemény maffiakazár uralom.
Ha kilencedik éve tartjuk magunkat, az nagyszerű kilátás a jövőnkre.
De elég egyetlen hiba és a kazármaffia áradat elönt bennünket, ahonnan visszaút, szinte lehetetlen.

Igazából mondhatunk, amit akarunk, hogy ki lenne az optimális jelölt, a gyakorlatban kevés a szavazatunk és a tényleg szilárd szövetségesünk. Junckert is a mi támogatásunk nélkül választották meg.

Úgy tudom, hogy igazából a Tanács jelöl, akit viszont a Parlamentnek el kell fogadnia ( vagy nem).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés