Nem engedte a mozdonyvezető, hogy kollégája vezesse a Nohabot

2019. június 3. 22:59
Nem lett jó vége.

Az Index szúrta ki a sztorit az Indóház című vasúti magazin weboldalán. A MÁV pénteki közleménye szerint az M61 004-es Nohab mozdony húsz éve Badacsonylábdihegynél történt balesetének évfordulóján, vasárnap a MÁV a 017-es számú svéd gyártmányú dízelmozdonya a Székesfehérvárról 8:55-kor továbbinduló, 972-es számú gyorsvonat élére állt volna, hogy elvigye a szerelvényt Tapolcára. Legalábbis ez volt a terv.

Az élet azonban keresztülhúzta a vasúttársaság terveit. Mint az iho.hu szakmai magazin beszámolt róla, vasárnap megjelent a MÁV-Start Zrt. tapolcai mozdonyvezetője, de a 017-es eredeti vezére nem engedte föl a gépre – fültanúk szerint meglehetősen bárdolatlan modorban beszélt az elképedt kollégával. A 017-est végül levették a vonatról, a Nohab magában tért haza Rákosra.

A lap szerint a kultikus svéd mozdony számos rajongója csak azért utazott a helyszínre, hogy felszállhasson a nosztalgiavonatra, sokan elkeseredtek, hogy banális okokból meghiúsult a menet.

Az egykori szerencsétlenség helyszínén, a pálya mellett bazaltkő oszlop emlékeztet a Nohab utolsó útjára. A fénykorában rendkívül nagy becsben tartott mozdony torzóját a tapolcai állomáson lehet látni.

Kirúgják a mozdonyvezetőt

A MÁV a következőképpen tájékoztatta az Indexet: a cég nagyon sajnálja a történteket, a mozdonyvezetőnek várhatóan megszüntetik a munkaviszonyát. Hozzátették: a mozdony rajongói az elmaradt utazást június 8-án, szombaton pótolhatják. Az előző útra megváltott menetjeggyel rendelkezőknek nem kell újabb jegyet vásárolniuk a Nohab vontatta szerelvényre; amennyiben a MÁVDIREKT-en keresztül (telefonon a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon vagy e-mailben az informacio@mav-start.hu címen) eredeti menetjegyük sorszámának megadásával jelzik utazási szándékukat 2019. június 7-én, pénteken 12 óráig.

Kép: iho.hu

Összesen 35 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belül tiszták:-)
Kívül éri az időjárás.
Elég pontosak.
Én meg vagyok elégedve:-)
Emlékszem a zöld műbőr üléses kocsikra:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés