Juncker: Orbán megtagadja az Európai Uniót

2019. május 24. 12:03
A luxemburgi politikus szerint „egyáltalán nem is lenne már EU, ha mindenki annyira önző és nemzeti módon cselekedne, mint Orbán Viktor”.

Obán Viktor magyar kormányfő megtagadja az Európai Uniót (EU) – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság távozó elnöke a Bild című német lapnak adott interjújában.

A kereszténydemokrata luxemburgi politikus a Bild pénteki számában kivonatosan, a hírportálján részletesen ismertetett interjúban kiemelte, hogy a kilencvenes évek közepén az „egyik legnagyobb csodálója” volt az akkor „oly bátor” Orbán Viktornak.

Arra a felvetésre, hogy a magyar miniszterelnök most kihívja, provokálja a Juncker által megtestesített EU-t, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy Orbán Viktor nem kihívja, hanem „megtagadja az EU-t”, és a kettő között van különbség. Jean-Claude Juncker nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy az Orbán Viktor által képviselt „több nemzetállam, kevesebb Brüsszel” irányvonal jelenti-e a jövőt.

Mint mondta, „egyáltalán nem is lenne már EU, ha mindenki annyira önző és nemzeti módon cselekedne, mint Orbán Viktor”. Azonban az emberek nagy többsége kiáll az EU mellett, és „Orbán ezért nem fogja keresztülvinni az akaratát” – tette hozzá. Nemmel válaszolt arra a kérdésre is, hogy Magyarország elhagyja-e az EU-t. Kifejtette, hogy a magyarok többsége a közösségben akar maradni, „Orbán viszont Orbán marad: számára mindenki ortodox baloldali szocialista, aki nem jobbra áll tőle”, így „én is”, ami „nevetséges”.

Az európai parlamenti (EP-) választást követő EU-s tisztújítás végeztével visszavonuló politikus mások mellett Angela Merkel német kancellárról is beszélt az interjúban. A négy évvel ezelőtti menekülthullámmal kapcsolatban kiemelte, hogy a német kormány kereszténydemokrata vezetője „helyesen cselekedett 2015 őszén, és a történelem igazat ad majd neki”.

Az az igazság, hogy ha Angela Merkel „lezárta volna a német határt, Ausztria és Magyarország összeomlott volna a menekültek terhe alatt” – mondta Jean-Claude Juncker.

(MTI)

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki Marxot koszorúz, vajon mi?

A cnn-nek azt mondta,: ezek a nacionalisták és hülye populisták szerelmesek a hazájukba........

Ő szereti a migránsokat- tette hozzá

Megtagadta a fejed lágyát.
Te, ti tagadjátok meg a keresztény
Európát. A nagy elődöket.
Mi van az EU zászlón?
Csillagok. És milyen csillagok?
Szűz Mária feje fölött lévő korona 12 csillaga.
Na ebből a keresztény Európából csináltok muszlim Európát, muszlim fészket te és a bandád.

Juncker, a vén levitézlett-kiérdemesült tróger, kiforgatja Orbán szavait, mert az eredeti, nem félre-értelmezett Orbán annyit mond, hogy az erős nemzetek szövetsége jövőképes. Itt a szövetség és az önálló-nemzeti karakter egyenrangú, míg a balos törekvés szétverné azt, amit az EU az alapítástól kezdve eddig működőképesen képviselt.

Eldől:-))))
Max háromkerekű való neki

A hézen a klímàt tagadta. Most az úniót :)

Ha csak "Vén, idióta alkoholista szennyláda." lenne még nem volna olyan nagy probléma. A nagyobb probléma az, hogy elhiszi magáról; érti a folyamatokat és irányításával kezelni is lehet.
Juncker miniszterelnökként hazájában is megbukott és bukott politikusként került az EB elnöki székében. Ez a nagy szégyen és elsősorban Merkel szégyene, aki teljes mellszélességgel kiállt mellette.

Nem Merkelnek kellett volna megnyitni a határokat, hanem az EU-nak kellett volna lezárni Görögországba. 2011-ben a francia és olasz kormány figyelmeztette az EU-t a migráns veszélyre. Lett volna idő felkészülni, de a figyelmeztetést a kukába dobták.
Merkel pedig nem Magyarország miatt nyitotta meg a határt és fogadta a migránsokat, hanem Németországért. Amennyiben a migránsok Görögországban rekednek, Görögország csődbe megy és magával rántja a német hitelező bankokat, a az eurót.

Orbán Viktor nem akarja megszűntetni az Európai Uniót, hanem vissza akar térni ahhoz amiért az alapítók létrehozták, a gazdasági szövetséghez, unióhoz.
A Juncker társaság pedig ideológiai, politikai alapon Birodalom kiépítésén munkálkodott, munkálkodik. Valami hasonlón, mint amilyent Hitler vizionált. Ez pedig azt is jelenti, hogy az EPP eltért az eredeti irányvonaltól és mára már semmi köze sincs a konzervativizmushoz, a keresztény kultúrához, de annál több egy eszement öreg ember hagymázas elképzelésének megvalósításához, amely Európát háborúba sodorná.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. május 24. 17:53

Kiegészítem a mondatot.

Valami hasonlón, mint amilyent Hitler, Lenin vizionált.

"Bár még megélném az EU összeomlását !!!!"

Ha nem lesz változás és továbbra is ugyanez lesz az ideológia, az EU 20 éven belül felbomlik, és még az sem zárható ki, hogy háború nélkül megússzuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés