Tarlós István néma helytartóként asszisztál a budapesti egészségügy romba döntéséhez

2019. május 23. 22:44

Magyar Liberális Párt
MTI-OS
A mai magyar egészségügyi ellátás nem méltó egy XXI. századi európai uniós fővároshoz.

„Habár Tarlós István 2009-es programjában még azt hangsúlyozta az egészségügy állapotáról, hogy »az ágazat leépülőben van: világos célok és iránymutatások nélkül sodródik«, és hogy ennek oka »a gyenge kormányzati, illetve városvezetési teljesítmény«, ehhez képest 10 évvel később ugyanezek a gondok jellemzik a fővárosi egészségügyet, sőt a problémák még súlyosbodtak is.

A mai magyar egészségügyi ellátás nem méltó egy XXI. századi európai uniós fővároshoz. A budapesti kórházak a rémtörténetek gyűjtőhelyei. Lesújtó statisztikák látnak napvilágot nap, mint nap a kórházi fertőzésekről, a műhibákról, a félrekezelésekről, a várólistákról. Tarlós mindeközben nem tesz semmit, csak állampárti helytartóként némán asszisztál a Fidesz rombolásához. Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki pártérdekektől függetlenül csakis a fővárosiak érdekét képviseli. Főpolgármester-jelöltként a következőket javaslom az egészségügyi rendszer borzalmas állapotaira:

1. A fővárosi kórházakat vonják be a TAO-támogatások rendszerébe! Tegyék lehetővé, hogy a különböző sportklubok, stadionok támogatása helyett a kórházakhoz is el lehessen juttatni a budapesti vállalatok TAO-támogatását.
2. Vezessék be a több-biztosítós modellt, amellyel valódi, a szolgáltatás szintjét is emelő és fejlesztő módon lehetne rendbe tenni az egészségügyi rendszer biztosítási hátterét.
3. Nem lenne ördögtől való egy követhető, transzparens vizitdíj-rendszer sem, amire hosszú távon lehetne építeni, csupán a Fidesz felelőtlen döntése volt, hogy a kezdeti ellenérzéseket meglovagolva a polgárok érdekeivel szemben politizált a korábbi javaslat ellen.

Főpolgármester-jelöltként liberális alapon folytatni fogom a főpolgármester-jelölti kampányomat, és várom Tarlós István véleményét az egészségügy kivéreztetésével kapcsolatban.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"1. A fővárosi kórházakat vonják be a TAO-támogatások rendszerébe! "

Persze, a vidék le van szarva...ezt már ismerjük. Amúgy a széfek
lemaradtak a kívánságlistáról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés