„Miután nem maradt senki a sor végén, Orbán következett” – Dobrev kommentje a Trump-Orbán találkozóról

2019. május 14. 12:58
A tárgyalásnak azonban Magyarország vagy Európa szempontjából semmilyen következménye nem lesz szerinte.

Európai uniós testület létrehozását sürget az EU-s források elosztására a Demokratikus Koalíció (DK). Dobrev Klára, a DK európai parlamenti (EP-) listájának vezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Medián 1200 fő megkérdezésén alapuló felmérésére hivatkozott, miszerint a teljes népesség 65 százaléka, ezen belül a Fidesz szavazóinak fele is egyetért azzal, hogy a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól (EU) kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem független európai intézmény ossza ki és felügyelje.

Emlékeztetett, pártjuk az elmúlt három évben több ilyen javaslatot is készített. Hangsúlyozta, biztos, hogy a következő uniós pénzügyi ciklusban jogállami követelményekhez és antikorrupciós lépések megtételéhez fogják kötni az EU-s pénzek kifizetését. Emiatt Magyarország gazdasága komoly veszélybe kerülhet – fűzte hozzá.

Dobrev Klárát kérdezték a magyar kormányfő és az amerikai elnök hétfői washingtoni találkozójáról. Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy Donald Trump korábban már szinte az összes európai vezetővel találkozott, és „miután nem maradt senki a sor végén, Orbán Viktor következett”. A találkozónak azonban Magyarország vagy Európa szempontjából semmilyen következménye nem lesz – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért vannak még páran a sor végén. Mondjuk a kedves férj, hogy tovább ne is keresgéljünk...

Nagyon is jó az időzítés. Nem véletlen, hogy az EP választás kampányfinisének végére időzítették a találkozót. Donald Trump mondatai is ezt látszanak alátámasztani. Csak Dobrev szeretné ezt elsikálni.

Az sem véletlen, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter lemondta a németországi útját.
Pompeo februárban nem vett részt a müncheni biztonsági konferencián, holott abban az időszakban napokig Európában tartózkodott, s Lengyelországot, Szlovákiát, Magyarországot, Belgiumot és Izlandot is felkereste.

"nem lehetne ezt a Dobrev-Gyurcsányt hanyagolni"

Nem lehet. Ők a magyar nép szégyenei. A Gyurcsány kormány vitte a gödör aljára Magyarországot. Ezért kell minden megnyilatkozásukat felszínre hozni és szembesíteni a korábbi tevékenységükkel.

Ha a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormány helyett a Fidesz/KDNP kormány lett volna, akkor Magyarország az uniós élboly elején lenne. Ezt igazolják a mostani gazdasági adatok is, amelyek ma kerültek fel a KSH honlapjára.

2019 márciusában az ipari termelés volumene 8,0%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.

Az ipari export volumene 7,7%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. A feldolgozóipari exportértékesítés 37%-át képviselő járműgyártás kivitele 11,3, míg a 16%-os súlyú számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásáé 11,1%-kal nőtt.

Az ipar belföldi értékesítése 2,4, ezen belül a feldolgozóiparé 8,5%-kal nagyobb volt az előző év azonos havinál.

2019 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 67,6%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületeké 62,3, az egyéb építményeké 78,8%-kal.


Semmi szükség a Dobrev klánra! Bulgária várja őket.

Miért kellett távoznia Gyurcsány Ferencnek 2009. áprilisban?
Az unió felhívta a dakota mondásra az MSZP vezérkarát, mely szerint; "Aki csütörtökön nem mond le, azt pénteken kirúgják!"

Így lett Gyurcsány Ferenc neve; Kirúg Homár

Jut eszembe!

A DK EP listájának a fantázia neve; Berúgólista őrizve elnökének a mechanizmusát.

Jövőre zsugorodik a magyar gazdaság. Jönnek a japán befektetők.
Több száz milliárd forintos beruházásokat terveznek japán cégek Magyarországon
https://www.magyarhirlap.hu/ga..

"bolgár vendégmunkásnő"

Talán bolgár migráns utód.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés