Mi Hazánk Mozgalom

Megelégedne a magyar szavazók kétharmadával Toroczkai

2019. április 17. 21:36

Írta: Jerez Julio
Csak a magyar szavazópolgárok szavazatainak kétharmada kell nekik, „az elmebetegeket, önsorsontókat” meghagynák a balliberális oldalnak – tudtuk meg Toroczkai Lászlótól. Budapesten járt a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. A Jobbik kritikáján és radikális ötletei során túl azt is kifejtette Toroczkai, hogy a médiapiac szerinte továbbra is a balliberális oldal kezében van, illetve a kommunista diktatúra is több nemzettudatot építő alkotást hozott létre, mint az Orbán-kormány kilenc év alatt. Ezért sem lépett be a Fideszbe. Tudósításunk.

Filmvetítéssel kezdődött a Mi Hazánk Mozgalom budapesti rendezvénye, ahol kampányában először és utoljára lépett fővárosi szavazói elé Toroczkai László, a Jobbikból kiszakadt párt elnöke: a kivetítőn a párt által készített Értelmes ellenállás című film volt látható.

Sajnos a párt szimpatizánsai nem akartak helyszínen tartózkodó munkatársunknak nyilatkozni, ezért nem tudtuk meg, hogy mi a véleményük a magyar pártpolitikáról a Fidesztől a baloldali ellenzék pártjain át a Jobbikig.

A pártelnök, Toroczkai László a meghirdetett hat órás kezdéshez képest közel 20 perccel később lépett a mikrofonok mögé. Előtte egy fiatal lány tartott beszédet, aki elmondta, 22 éves fiatalként

szerencsésnek érzi magát, hogy „nem szippantotta be a liberális fertő”,

nem úgy, mint kortársait. Úgy fogalmazott: nem kell befogadni az Európai Unió „dekadenciáját”.

Novák Előd következett, mikrofon nélkül tartott beszédében bejelentette, a Mi Hazánk képes rajtvonalhoz állni az EP-választásokon, ehhez ezer aláírással járult hozzá Újbuda, ezt megköszönte a jelenlévőknek. Kijelentette: Toroczkai László immáron a párt EP-listavezetője.

Nagy célokat akar kitűzni, ezért vállaltak olyan célkitűzéseket, amelyeket egy más párt sem rajtuk kívül. A Jobbik pártszakadására utalva úgy fogalmazott, „a Jobbik kishitűségének példája, hogy abszurditásnak minősítette a déli határkerítést”. Nem kell megijedni a merész felvetésektől, le kell számolni a kishitűséggel – mondta Novák az EU reformjáról. Történelmet kell írni, együtt, nem csak a szavazófülkében, hanem azon kívül is – buzdított mindenkit, utalva arra, hogy fél évvel a bírósági bejegyzés után, elmondása szerint komoly, mérhető pártként több korábban alapított pártot is megelőztek az ajánlóívek leadását.

Balliberálisok: jelentős médiafölény

Toroczkai megköszönte, hogy milliárdokból működő pártokat megelőzve, a hazaszeretetből kiindulva sikerült leadni az ajánlószelvényeket. Felidézte, hogy húsz évvel ezelőtt ebben az újbudai helyiségben találkozott Szabó Gáborral, a Jobbik pártigazgatójával és Novák Előddel. A szó elszáll, az írás marad – jelentette ki. Szerinte ugyanis nem Novák Előd és ő változott meg, hanem Szabó Gábor. Szerinte a világot kell megváltoztatni, nem pedig az embereket. 

1997-ben a huszonnegyedik órában voltak a magyarok, akkor hol tartunk most?

– tette fel a kérdést, hozzátéve, hogy egy ENSZ-prognózis szerint a megcsonkított Magyarországon 2050-re hatmillió magyar állampolgár lesz, de továbbgondolva feltette a kérdést: vajon hány magyar fiatal lesz a hatmillióból?

A magyar politikai térről elmondta, hogy a médiapiac továbbra is a balliberális oldal kezében van, szerinte ennek jó példája, hogy az RTL Híradót „egymillió magyar honfitársunk nézi”, ez sem a Fidesz kezében van. Az Indexet is megemlítve úgy fogalmazott: rendkívül fontos hírek vannak a balliberális portál vezető anyagai között. Ennek szemléltetésére két hírt emelt ki, majd az egyik kapcsán megjegyezte: inkább lenne közmunkás, mint milliárdos gyémántkereskedő.

„Soha nem fogunk csatlakozni a balliberális oldalhoz” – szögezte le, főleg annak tudatában, hogy ne legyen egy svéd leszbikus párnak több joga. „Ősellenségnek tekintjük őket!” – jelentette ki.

A Jobbikról elmondta: március 15-én a DK országgyűlési képviselőivel lépett fel a párt, és példátlan, hogy egy nemzeti radikális pártból balliberális párt lett. Mirkóczki Ádámot külön kiemelte, emlékeztetve arra, hogy Mirkóczki arról beszélt korábban: 2010 előtt hazudott. Toroczkai, aki kora harmincéves korában már túl volt egy tévéostromon, nem tudja elképzelni, hogyan változhatnak meg emberek így.

Nincs nemzeti öntudatot erősítő magyar film

Miért nem csatlakozunk a Fideszhez? – tette fel a kérdést Toroczkai László. Szerinte a Fidesz húsz év alatt rendkívül sok programpontjukat megvalósította, például a tanyájának a fegyveres őrzését,

miután a kormány ellopta a határkerítés ötletét

 – jegyezte meg. Hozzátette, ezt polgármesterként és a Mi Hazánk elnökeként is megköszöni.

Elmondta, ő azért nem fideszes, mert a Fidesz egy liberális párt volt, a Liberális Internacionálé alelnökét ez a párt adta, és nehezen tudja elképzelni, hogy valaki liberálisként fekszik le, és másnap reggel nemzetiként kel.

Mégis, mit tett a Fidesz a nemzeti öntudatért az elmúlt kilenc esztendőben? – tette fel a kérdést. Szerinte a filmekkel kellett volna leginkább tennie a Fidesznek a nemzeti öntudat erősítéséért. Az Egri csillagok volt az utolsó erre alkalmas magyar film – jegyezte meg Toroczkai. „Az Orbán-korszakban a nemzeti kormánytól a Saul fiát kapták a magyarok” – fűzte hozzá.

A hitre nevelést szerinte már gyermekkorban el kell kezdeni, ehhez pedig a Mátyás király meséit használják a helyi óvodában, azonban ezt sem az elmúlt kilenc évben alkották meg – közölte. Toroczkai szerint a kommunista diktatúra is több nemzettudatot építő alkotást hozott létre, mint az Orbán-kormány kilenc év alatt, ezért sem lépett be a Fideszbe.

Európai ambíciók 

„Nem akarok ígérni semmit, és ne is higgyenek nekem, de azt nézzék meg, hogy mit tettünk Ásotthalmon” – fogalmazott a település polgármestere.

Toroczkai László kijelentette, az utca emberének véleményével ellentétben „hisz abban a csodában”, hogy a Mi Hazánk Mozgalom már május 26-án bejut az Európai Parlamentbe.

Szerinte az Orbán-kormány sem állította meg a migrációt, csak eltérítette,

de emellett egy bújtatott lakosságcsere folyik. Hozzátette, ennek egyik példája, hogy a lakossági fórum előtt önkényes házfoglalókkal foglalkozott, szerinte a romániai cigányok egy 83 éves „bácsika” tanyáját foglalták el.

Több hasonló esetet felsorolva hangsúlyozta: a munkaerő-beáramlás miatt már népességcsere folyik, így dolgozhatnak olyanok az országban, akiktől egyébként meg kellene védeni Európát és az országot. Ennek bizonyítékaként egy 2013-as kormányhatározatot említett.

Az 1993-as rablóprivatizációval kapcsolatban megjegyezte: a Fidesz és a balliberális pártok akkor hasonlókat nyilatkoztak. A kilencvenes éveket a bűnözés, a maffia évtizedének nevezte.

A pártelnök aztán arról kezdett beszélni, hogy a szlovákoknál magasabbak a bérek, mert az ottani kormányok jobban törődtek a polgáraikkal, és jobban ellenálltak a multiknak. A szlovák Tescók példájából kiindulva ara a következtetésre jutott, hogy

Magyarországon csak a „rabszolgatartó” multik jelentek meg,

amit a szónok a Negro cukorka sorsán keresztül vezetett le.

Szerinte a nettó bérek tekintetében az utolsók között van Magyarország. Rossz hír, hogy nemsokára a romániai munkavállalók bérei lehagyják a magyarokét, ezért már csak Bulgáriát fogjuk megelőzni a bérek tekintetében, ez pedig súlyos hiánya a nemzeti öntudat-építésnek – jelentette ki. Erről a Fidesz nem beszél – tette hozzá. Szerinte ez akkor lett elrontva, amikor a Fidesz és a balliberális kormányok a multikat támogatták, nem pedig a magyar cégeket.

Az államnak kell lépnie ennek a helyzetben, bár üres államkasszával nehéz lesz – jegyezte meg. Úgy vélte, a Fidesz és a balliberális oldal összejátszásának bizonyítéka, hogy az uniós forrásoknak sem nagyságát, sem hollétét nem lehet tudni. Hozzátette: a polgármestereket elzárják az információktól, ezért nem tudják a pályázatokat időben beadni.

Szerinte ezért többségben vannak azok a polgármesterek, akik csak a hírekből értesülnek arról, hogy egyébként lehet uniós forrásokra pályázni. Ezt egy történettel szemléltette: a település polgármestere észreveszi, hogy van a szomszéd faluban fejlesztés, ezért a felhívja a megyei közgyűlést, hogy neki esetleg jutna-e. Jut, de csak óvodára költheti, akkor is, ha már két éve megvolt a felújítás - közölte. Kijelentette,

így lehet egyébként az értelmetlen fejlesztések hazája Magyarország.

Uniós források a magyar munkaadókhoz

Toroczkai azt mondta, csak a magyar szavazópolgárok szavazatainak kétharmada kell nekik, „az elmebetegeket, önsorsontókat” meghagynák a balliberális oldalnak, az ezzel nyert négyötödös kormánnyal pedig visszaállítanák a történelmi alkotmányt.

Az EU-val kapcsolatban úgy vélte, létezik egy mesterterv, amelynek az a lényege, hogy csak pár koldus és romantikus álmodozó magyar maradjon az ország határain belül. Pedig nem politikai, hanem gazdasági értelemben kellene jobban Európának integrálódnia – jegyezte meg.

Szerinte szabadságharcot a migráció elhárítása mellett az uniós források politikamentes elosztásáért lehetne folytatni, azért, hogy abból csak magyar munkaadók kapjanak. Törvényi szabályozás, uniós források a magyar munkaadókhoz, ez a Mi Hazánk koncepciója – jelentette ki végezetül. 

A börtönök túlzsúfoltsága ellen szibériai „bérrabtartást” javasol, főleg „az enyingiekkel” kapcsolatban, és szerinte ezzel meg lehetne törni azt a hagyomány, hogy a romatelepeken attól lesz férfi valakiből, ha börtönbe kerül. Lehet, hogy őrült vagyok, de én ezt vallom – jelentette ki. Felidézte, hogy egy buldózerrel rombolta le egy embercsempész bűnöző pizzériáját. A helyén őrzött biciklitároló lesz – mondta. „Kaloda már van” – tette hozzá.

Meg kell változtatni a fennálló status quót, hozzá kell nyúlni a multikhoz és a bankokhoz

– jelentette ki Toroczkai előadása záró részében. Azt is megjegyezte, hogy nem szeretne megélhetési politikusokat látni Magyarországon. Szerinte az ilyeneknek el kell takarodnia, ő ugyanis nem Vona Gábor, aki pártelnöksége utána csak azért, hogy beszéljenek róla, elment influencernek. „Személy szerint bárddal mennék harcolni a hazámért” – zárta szavait a pártelnök.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most ezek újramelegítik a Vona-féle "mindenki jobbikos, csak még nem tud róla", meg "kétharmaddal nyer a Jobbik" jellegű szövegeket?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés