Karácsony Gergely szerint nem náci az, aki zsidó képviselőket listázna

2019. február 5. 22:37
A Jobbikról értekezett a párbeszédes politikus.

A Hír TV esti műsorának volt vendége Karácsony Gergely, a főpolgármester-jelöltségért zajló baloldali előválasztás győztese.

Nemes és téttel bíró küzdelemben választottak úgy az állampolgárok, hogy a baloldal jelöltjeként Karácsony Gergely indulhasson Tarlós István ellen” – fejtette ki Karácsony. „Ezt az előválasztást a mi a saját szimpatizánsainknak rendeztük, és az almát az almához érdemes hasonlítani. Közel annyian szavaztak, mint ahányan hasonló előválasztásokon, mint például Amerikában, Franciaországban vagy Romániában szoktak” – hangsúlyozta.

Karácsony szerint a Fidesz és a Hír TV az ellenzék megosztásán dolgozik, ennek kapcsán szóba kerültek a napvilágra került jobbikos felvételek is. Karácsony azt állította: nem tud a műsorvezető olyat idézni, amikor azt mondta volna, hogy nem működne együtt a Jobbikkal. Földi-Kovács Andrea felidézte: 2017. októberében azt nyilatkozta, a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyalna, később pedig azt mondta, az általa elképzelt ellenzéki együttműködésben nincs helye a Jobbiknak, figyelembe kell venni, hogy a szövetséges pártok mit gondolnak a világról.

A párbeszédes politikus szerint a Mi Hazánk mozgalom elvitte a legtöbb vállalhatatlan figurát a Jobbikból. Karácsony azt is elutasította, hogy a korábban a zsidó származású országgyűlési képviselőket listázni kívánó Gyöngyösi Mártont nácinak nevezze, úgy fogalmazott, Gyöngyösi ezen javaslata „önmagában nem nácizmus”. Szerinte a Jobbik ma próbál „megszabadulni a múlt ballasztjaitól”, Gyöngyösi ma már nem zsidózik. 

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A két "gerinces" szélsőség egymásra találása...

Amilyen hirtelenséggel ölelte keblére az ún. Jobbik a ballibet, ugyanolyan hirtelenséggel ölelte keblére a ballib az ún. Jobbikot.

Magyarázzák a magyarázhatatlant...

:))

És persze:

"„Felszólítom Áder Jánost, hogy (…) vegye nagyon komolyan a kötelezettségét a választások után, és már most fölszólítom, hogy olyan politikusnak adjon kormányalakítási megbízást, akinek van parlamenti többsége.”
„És meg ne próbálkozzon azzal, hogy ha Orbán Viktor elveszíti a parlamenti többségét, ennek ellenére mégis őt bízza meg kormányalakítással.”

:))

Válaszok:
pollip | 2019. február 6. 8:46

Földi Kovács Andrea felszántotta Karigerivel az aszfaltot. Ezt az égést! Szénné égette. Szinte már sajnáltam.
Földi Kovács Andrea rendkívül felkészült, okos határozott nő, és nem lehet félrevezetni.
Geri nagyon beleszaladt ebbe az interjúba.
Mindenesetre változatlanull óriási az önbizalma,(de mire?)és látszik rajta, hogy még nem volt elég neki az eddigi pofonsorozat. Ő tudja. :)))

"„Ezt az előválasztást a mi a saját szimpatizánsainknak rendeztük, és az almát az almához érdemes hasonlítani. Közel annyian szavaztak, mint ahányan hasonló előválasztásokon, mint például Amerikában," - mondja Karácsony Gergely.

Csakhogy a wikin lévő adatok ezt nem támasztják alá. Ha a magyarországi 2018 választási eredményeket vesszük figyelembe, akkor az eredmény alig haladja meg a 10 %-ot. Ugyanez az USA-ban a 2016 előválasztásnál ennek a többszöröse.

"Karácsony szerint a Fidesz és a Hír TV az ellenzék megosztásán dolgozik,"

NEM!

Az ellenzék immár 9 éve önmagát osztja meg. Kezdődött azzal, hogy a DK kivált az MSZP-ből a Párbeszéd pedig az LMP-ből. Ugyanakkor már többször összefogtak, majd bukás lett a vége és a rossz eredményekért vagy egymást, vagy Orbánt hibáztatták. Karácsony a főpolgármesteri jelöltséggel úgy fog járni, ahogy a miniszterelnökségi jelöltséggel. Az MSZP pedig önmagát járatja le, hogy 9 év alatt a saját soraiból nem tud jelölteket állítani. Hogyan akarnak így az ellenzék vezető erejévé válni? Gyurcsány megeszi az MSZP-Párbeszéd-Jobbik egészét reggeliere.

Vergődnek, miközben a Fidesznek, ha most vasárnap lennének a választások ismét kétharmada lenne.

A Fidesz-KDNP társadalmi támogatottságát a decemberi politikai események nem befolyásolták, a kormánypártok népszerűsége a részvételüket biztosra ígérő szimpatizánsok között továbbra is stabilan 50 százalék felett van – derül ki a Nézőpont Intézet 2019 januári, kivételesen nagy, 5000 fős mintán készült személyes kutatásából.

Az új év vesztesének a Jobbik bizonyult, mert 250 ezer szavazó elpártolt a bomladozó ellenzéki párt táborából.
https://nezopontintezet.hu/ana..

Ha Karácsony Gergely lenne a Főváros főpolgármestere, akkor a budapesti polgárok a házaikra kitűzhetnék a lyukas zoknit zászlóként.

Nem kell nácizni és nem kell zsidózni.

Ha jól emlékszem Bokros Lajosnak 36 % körüli támogatottsága volt. Karácsonynak legfeljebb 150 ezer szavazata lesz, ha mögé áll a teljes ellenzék.

Mire kitavaszodik ezek az összefogódzkodók felfalják egymást.

Az ATV-ben Rónai Egon mondta, hogy a baloldali összefogásban Karácsony lesz a mérleg nyelve, amire Karácsony bólogatott.

A kérdés csupán az, hogy milyen mérleg jöhet szóba. Patikamérleg? Hídmérleg amelyeken az ökröket mérlegelik?

Lassan az említetteknek már csak annyi értelme van, mint egy jotta miatt háborúskodni.

"Karácsony Gergely szerint nem náci az, aki zsidó képviselőket listázna"

Csak az Orbán rendszer náci, aki minden lehetséges eszközzel
támogatja a magyar zsidóság fizikális és kulturális
megmaradását a Kárpát Medencében.

Nem középútról van szó, hanem arról, hogy bizonyos problémákon már átlépett az idő.

"Mekkora egy hülye ez a Jobbik, megáll az eszem."

Honnan tudod, hogy mi az ellentételezés?

"Sőt, az is lehet, hogy 95%-ot is elérné...."

Elvileg ez sem zárható ki. Egy esetleges hibás alapokon működő összefogás akár az összes pártot kizárhatja az országgyűlésbe való bejutáshoz, mert nem érik el a 15 %-ot a támogatottságuk.

Mekkora önbizalommal és arccal mondta:-))))
Jó nagy volt az arca, ezért hatalmas volt a pofára esés is.

Andreácska fölmosta vele a padlót. Ez akar főpolgi lenni?

"Lesz még itt egypárt rendszer."

Nem ismeri a fogalmakat, számokat.

A Fidesz/KDNP pártszövetség két párt. Ezen túl annyi párt alapítható amennyit akarnak. Így kizárt az egypártrendszer.

ÁDÁM
Barátim! népem fáradt, menhelyet kér.
Tán a kereszténység fővárosában
Nem kér hiába.
HARMADIK POLGÁR
Kérdés, nem vagy-é
Eretnekségben rosszabb a pogánynál.
NEGYEDIK POLGÁR
Mondd, mit hiszesz, a Homousiont,
Vagy Homoiusiont?
ÁDÁM
Ezt nem értem. -
LUCIFER
Ne valld be, ez most itt a fő dolog.
NEGYEDIK POLGÁR
Lám, kétkedik, ez is hamishitű.

Te vagy a történelem hamisító, mert nem idézed a szó szerinti szöveget.
A következőket mondta gyöngyösi, ami a listázással lehet kapcsolatba hozni:
"itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak"

Az "itt élő" és "hány olyan zsidó származású ember van" szövegrész egyértelműen az összes zsidó származásúakról szól. Azután ha ezt bármibe foglaljuk bele az egyenlő a listázással.

Egyébként pedig indifferens, hogy valakinek mennyi állampolgársága van, mert nem ez dönti el magyarságát, hanem a cselekedetei. Lehet, hogy Gyöngyösi Mártonnak csak egy állampolgársága van, de ez még nem jelenti, hogy egyben jó hazafi is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés